Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος εγκαινίασε οικήματα ΣΟΑ στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη



Ανδρέας Μελεζιάδης
    Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο Στρατόπεδο «Νταλίπη» Θεσσαλονίκης, ο αγιασμός και τα εγκαίνια των νέων ΣΟΑ για τις οικογένειες των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη.
    Στον αγιασμό, χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, τα δε εγκαίνια πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος , που ήρθε στην πόλη για αυτό ακριβώς τον λόγο.
    Στην σεμνή και λιτή τελετή, παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης   , ο Διοικητής Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης , ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ν.Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος εα Νικόλαος Μηλιωρίτσας, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων και αξιωματικών.
    Κατά την προσφώνησή του, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε με έμφαση την άρρηκτη διαχρονική σύνδεση της εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλες τις περιόδους του Έθνους, και εξέφρασε την ελπίδα και άποψη ότι μόνον με αυτή την ομοψυχία υπάρχει ελπίδα για την Πατρίδα μας να ορθοποδήσει και πάλι και να επιστρέψει στον δρόμο της προόδου.
    Ακολούθως, ο Διοικητής Μηχανικού του Γ’ΣΣ, πραγματοποίησε μια σύντομη ενημέρωση για το έργο.
    Στη συνέχεια, ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος στην προσφώνησή του τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών και των οικογενειών τους. Επεσήμανε το συγκεκριμένο έργο, καθώς και την διαμόρφωση μέρους του παλαιού 424 ΓΣΝΕ σε 24 μαιζονέτες για την χρησιμοποίησή τους από το προσωπικό των ΕΔ. Επίσης, ενημέρωσε ότι έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ΣΟΑ και στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», τα οποία θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
    Ενημέρωσε επίσης, ότι έχει εξασφαλιστεί μέσω του προ’υ’πολογισμού που συζητείται στην Βουλή σήμερα, το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ στο 100 % πλέον σε ότι αφορά τις μειώσεις αποδοχών των εε στελεχών των ΕΔ.
    Στη συνέχεια, και μετά το κόψιμο της παραδοσιακής ταινίας εγκαινίων, ο Υπουργός παρέδωσε τα κλειδιά των οκτώ νέων διαμερισμάτων στους δικαιούχους αξιωματικούς, και επισκέφθηκε το κτίριο.
    Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το διώροφο κτίριο αποτελείται από οκτώ διαμερίσματα των 83 τ.μ. το καθένα, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ήδη, ακριβώς δίπλα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ακόμα ενός πανομοιότυπου κτιριου με ακόμα οκτώ διαμερίσματα, για την κάλυψη των οικιστικών αναγκών των στελεχών του Στρατού Ξηράς.
    Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την όλη εκδήλωση
Φωτογραφίες Ανδρέας Μελεζιάδης