Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ?



ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ?
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Διαβάζοντας την είδηση που ακολουθεί σχετικά με την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες ( και όχι μόνον… ), σκέφτηκα ότι πολύ συχνά από τις Αστυνομικές Αρχές και την Εφορία, κατάσχονται μεγάλοι αριθμοί ειδών, που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα, και να μην καταστρέφονται ‘’κατά τα προβλεπόμενα’’.
    Παραδείγματος χάριν, τα τσιγάρα. Πολύ συχνά, κατάσχονται μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που κανονικά ΠΡΕΠΕΙ να καταστραφούν, σύμφωνα με το νόμο.
    Επειδή, είτε αρέσει είτε όχι, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ, ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή, παρά τις όποιες αντικαπνιστικές εκστρατείες, και το τσιγάρο είναι μία ανάγκη, ένα καταφύγιο και μία διέξοδος για τους καπνιστές, ( μεταξύ των οποίων και εγώ ) γιατί δεν χορηγούν κάποιες ποσότητες λελογισμένα σε αυτούς τους ανθρώπους, που είτε ας αρέσει είτε όχι, έχουν την ανάγκη μας αυτή τη στιγμή.
    Λελογισμένα, σε πακέτα και όχι ‘’κούτες’’ των 10, και απευθείας όχι μέσω ΜΚΟ ( απο τις οποίες το πιθανώτερο είναι να πουληθούν ).
    Μην μου πείτε ότι ο Νόμος είναι αντίθετος, γιατί θα ξεκαρδιστώ στο γέλιο.
    Είναι καλύτερα να πωλούνται ‘’στη ζούλα’’ στην Πλατεία Αριστοτέλους μισοτιμής?
    Είναι καλύτερα να πωλούνται στα κεντρα λαθρομεταναστών προς 5 ευρώ το πακέτο ?
    Και αυτό, δεν αφορά μόνο τα τσιγάρα, αλλά πλήθος άλλων αγαθών που κατάσχονται.
    Μήπως η εκμετάλλευση αυτών των ταλαίπωρων, είναι μια ευκαιρία για κέρδος από οργανωμένους και ανοργάνωτους επιτήδειους ?
    Λίγο μυαλό χρειάζεται μόνο, και καλή πρόθεση. Είπαμε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, αλλά μια και είναι εδώ, πρέπει να τους φροντίσουμε, γιατί είμαστε στην Ελλάδα !
Ανεξέλεγκτα κυκλώματα στην Ειδομένη
Καθημερινή
    Προς πλήρη εκτροχιασμό οδεύει η κατάσταση στην Ειδομένη. Οργανωμένες ομάδες ρυθμίζουν υπογείως δραστηριότητες της καθημερινότητας στον καταυλισμό και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες προς ίδιον συμφέρον.
    Πολλά από τα είδη που μοιράζονται ως βοήθεια κάνουν εντός ολίγου την εμφάνισή τους προς πώληση, απλωμένα σε σεντόνια, από εκείνους, που πρόλαβαν να πάρουν περισσότερα από ότι χρειάζονταν.   
    Κουβέρτες και ρούχα χρησιμοποιούνται σαν καυσόξυλα, ενώ ένα πακέτο με τσιγάρα πωλείται έναντι πέντε ευρώ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος.



Ανδρέας Μελεζιάδης
    Και εκεί που είχαμε την ησυχία μας , να ένα πρόβλημα που προέκυψε από το μηδέν, με αφορμή  μία πρόσφατη συνέντευξη του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, κατά την οποία αποκάλεσε την ΠΓΔΜ … ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ !
    Το θέμα της συνεντεύξεως ήταν εντελώς άσχετο, για τους λαθρομετανάστες που μας πλημμυρίζουν, και ήταν επόμενο μέσα σε όλα όσα ειπώθηκαν, να λεχθούν και κάποια για την ΠΓΔΜ.
    Εκεί λοιπόν, την ‘’πάτησε’’ ο κ. Μουζάλας. Πάνω στην κουβέντα !
    Μετά βέβαια, όταν συνειδητοποίησε το τι είπε, ζήτησε συγνώμη και είπε ότι του ξέφυγε πάνω στην συζήτηση…..
    Προσωπικά, το δέχομαι αυτό, ότι το είπε κατά λάθος. Θα ήταν εντελώς ηλίθιος, εάν το έλεγε ενσυνείδητα. Το θέμα μας όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ο κ. Μουζάλας, σχετικά με το όνομα των βορείων γειτόνων μας. Και εξηγούμαι.
    Όλοι μας, στο υποσυνείδητό μας έχουμε κάποιες ονομασίες για κάποια θέματα, τις οποίες όμως δεν αναφέρουμε δημόσια, γιατί καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα.Και όταν βέβαια γράφουμε, αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε, αφού ξαναδιαβάζουμε και διορθώνουμε τα γραφέντα, πρίν σταλούν καπου ή βγούν στον αέρα. Εάν είχε αποκαλέσει ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ την ΠΓΔΜ γραπτώς, όχι παραίτηση, αλλά πολύ βαρύτερες θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες, αφού δεν είναι ένας τυχαίος που λέει και γράφει, αλλά ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ !
    Είμαι πεπεισμένος, ότι ο κ. Μουζάλας θεωρεί οτι στην ΠΓΔΜ ανήκει το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ και με αυτή την ενσυνείδητη και όχι υποσυνείδητη σκέψη του, το ‘’ξεφούρνισε’’ , κατά λάθος βέβαια. Το παραδέχτηκε, αλλά … ‘ΕΝ ΤΩ ΆΔΗ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ που έλεγαν και οι σοφοί πρόγονοί μας, των οποίων τα κόκκαλα τρίζουν τον τελευταίο καιρό.
    Φυσικά και το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, είναι επόμενο. Και πήρε έκταση όχι μόνο στην Ελλάδα. Η δε ΠΓΔΜ, πανηγυρίζει και με το δίκιο της, αφού κοτζάμ υπουργός την αποκάλεσε ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’. Βούτυρο στο ψωμί τους…..
    Όμως, οι δημόσιοι άνδρες, πρέπει να ξέρουν τι κάνουν και τι λένε. Εάν δεν ξέρουν, είναι από ανίκανοι έως επικίνδυνοι για όλους. Και ο κ. Μουζάλας, παρά τις όποιες προσπάθειές του στο λαθρομεταναστευτικό, και τα αποτελέσματά τους, αποδεικνύεται ανίκανος έως επικίνδυνος ως δημόσιος άνδρας.
    Επειδή οι παλιοί έλεγαν πολλά σοφά τα οποία και πιστεύω, μέσα σε όλα, είχαν πεί ότι ‘Τά ψώνια τς μαρτίας θάνατος,’’( Απόστολος Παύλος, Ῥωμ. 6,23). Φαίνεται ότι αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Μουζάλας, και είναι αργά πλέον για να τα μάθει. Ή τα ξέρει και τα αγνοεί….
    Δεν λέω ότι για το αμάρτημά του πρέπει να τον καταδικάσουμε σε θάνατο, όπως έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τους προδότες, ενσυνείδητους ή ασυνείδητους, ή όπως κάνουν τώρα οι ιδεολογικοί τους σύντροφοι της Βόρειας Κορέας, όμως το ελάχιστο που θα περίμενε κανένας ήταν Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΟΥΖΑΛΑ. Και φυσικά, εάν δεν παραιτείτο, Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Θα μου πείτε τώρα, για ποια κυβέρνηση μιλάμε , του.. ΣΥΡΙΖΑ ? Αφού στην πλειονότητά τους , τις ίδιες απόψεις έχουν πάνω στο θέμα. Όλοι οι άλλοι, είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, λες και ο εθνικισμός είναι ύβρις. Για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ φαίνεται ότι είναι.
    Προκείμένου να ψάξω δημοσιεύματα επι του θέματος και να τα αναρτήσω, προτίμησα να κάνω ένα καλό ‘’ψάρεμα’’ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και να εντοπίσω όσες δημοσιεύσεις ασχολούνται με το θέμα, Τις βάζω παρακάτω, σαν link, οπότε όποιος θέλει μπορεί να τις διαβάσει, Δεν θα κερδίσει και τίποτα, εδώ που τα λέμε, αφού όλα είναι βάσει της ιδεολογίας του καθενός ( γνωστή ) και των επιδιωκομένων πολιτικών κερδών τα οποία προσδοκούν.
    Όσο για τον κ. Μουζάλα, απορώ που δεν έχει παραιτηθεί ακόμα. Θα γλυτώσει και από τους λαθρομετανάστες…..
Ανένδοτος ο Καμμένος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα