Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΣΕ 1973 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.



ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΣΕ 1973 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πριν από λίγες μέρες, κόψαμε την Βασιλόπιττά μας, ‘’με το δικό μας τρόπο’’, στην γνωστή στους συμμαθητές ταβέρνα ‘’ΚΙΟΥΡΝΤΙ ΜΕΖΕ’’, στην οποία στο παρελθόν έχουμε κάνει απερίγραπτα γλέντια.
    Τα αγροτικά μπλόκα, ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να παρευρεθούν συμμαθητές εκτός Θεσσαλονίκης, εκτός από τους γενναίους ( Γρηγόρης )
    Το ‘’παρών’’ έδωσαν οι Σάββας, Γιώργος, Βαγγέλης, Κώστας, Γιώργος(2), εγώ, Λάζαρος, Σταύρος, Νίκος, Κώστας (2),  Τίμος, Σπύρος, Γρηγόρης, Πέτρος, Τάσος, Δημήτρης (αλφαβητικά κατά επώνυμο) και οι φίλοι Θόδωρος και Βασίλης.
    Αρχίσαμε με τα καθιερωμένα, το κόψιμο της Βασιλόπιττας, αφού πρώτα κάναμε ‘’μάγια’’ στον Τίμο, να μην του πέσει ο παράς για Τρίτη συνεχόμενη φορά. Φαίνεται όμως, ότι το παρακάναμε με τα ‘’μάγια’’, και ο παράς αποφάσισε να κρυφτεί τόσο καλά, που κανείς δεν τον βρήκε. Ακόμα τον ψάχνουμε…..
    Όσο για το συμβολικό δώρο που τον συνόδευε και που πήραμε από το κατάστημα της Χρυσούλας, της συζύγου του αείμνηστου Κώστα, έμεινε ‘αμανάτι’’ για του χρόνου !
    Αφού λοιπόν ‘’περιδρομιάσαμε’’ δεόντως, ήρθε και η ώρα να δείξουμε και τις χορευτικές μας δεξιότητες, στις οποίες πρωταγωνιστές ήταν  οι γνωστοί και γνωστές, πλήν Θανάση, του οποίου η απουσία έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Περιττό να προσθέσω ότι ο Γρηγόρης είχε την γνωστή τραγουδιστική επιτυχία, μέχρι που πήρε και παραγγελίες από διπλανές παρέες.
    Με αυτά και με τα άλλα, η ώρα πέρασε, και κάποια στιγμή στις μικρές ώρες, είπαμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας….
    Παρά τους λίγους ενδοιασμούς που υπήρξαν, αποδείχτηκε πετυχημένη η επιλογή της ταβέρνας. Άλλωστε, υπάρχει ένας κανόνας. ‘’Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει’’. Το ίδιο και για τις ταβέρνες.
    Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες, όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να μην λέτε ότι σας λέω ψέματα !
Ανδρέας