Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Πρωί – πρωί με τη δροσούλα, άνοιξα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μάθω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τα μέτρα που θα προταθούν στους τοκογλύφους, για να μας… σώσουν και πάλι.
    Η ψηφοφορία έγινε αργά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και σιγά να μην καθήσω να την παρακολουθήσω. Μια ταινία του Τζέημς Μπόντ, αν και χιλιοπαιγμένη, ήταν καλύτερη. Και την ‘’Αστέρω’’ να έβλεπα, καλύτερη θα ήταν. Ίσως πάλι, δεν ασχολήθηκα, γιατί είχα δεδομένο το αποτέλεσμα.
    Βλέπω λοιπόν τα αποτελέσματα επι 300 βουλευτών.
Εγκρίνουν τα μέτρα, 251 βουλευτές.
Δεν τα εγκρίνουν, 32.
Έβοσκαν τα πρόβατα κεί πέρα παραπέρα, 8 βουλευτές.
Αγνοείται η τύχη 9 βουλευτών, που πήγαν για μπάνιο ή για να μαζέψουν βρούβες
    Επομένως, με νόμιμες, συνταγματικές, δημοκρατικές διαδικασίες, και με ποσοστό 83,6%, η Ελληνική Βουλή ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) εγκρίνει τα προτεινόμενα μέτρα απο την κυβέρνηση.
    Και εάν διαβάσει κανείς τα προτεινόμενα μέτρα, ( εγώ τα διάβασα ) είναι ίδια , και λίγο πιο επώδυνα, από εκείνα των… ‘’θεσμών’’ για την αποδοχή των οποίων έγινα το δημοψήφισμα, στο οποίο το 61% των ψηφοφόρων ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και πάλι ) αποφάνθηκαν ότι δεν τα δέχονται, μόλις πριν από μία εβδομάδα.
    Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά ? Υπάρχουν δύο Ελλάδες, μιά των βουλευτών και μία των Ελλήνων ? Όπως λέει και το παλιό τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη, ‘’΄κι’ όμως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος, κάπου την έχουμε ‘’πατήσει’’  κι’ οι δυό’’… Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή? Πώς τα κατάφεραν να την πλαστογραφούν με τέτοιο τρόπο ?
    Μηνύματα απερίγραπτης χαράς λοιπόν σήμερα, αφού θα στείλουμε τα ‘’μέτρα’’, θα τα εγκρίνουν οι τοκογλύφοι, και από την Δευτέρα θα ανοίξουν οι τράπεζες, τέρμα το ‘’capital control’’, θα αρχίσουν και πάλι οι εισαγωγές, θα ξαναέρθουν οι τουρίστες που έφυγαν, και με λίγα λόγια, θα επιστρέψουμε στις αρχές Ιανουαρίου 2015, αλλά αυτή τη φορά όχι με την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά με την ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ κυβέρνηση Τσίπρα.
    Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την λογική του Τσίπρα. Εκ προοιμίου, ήξερε ότι προτείνοντας τα υπόψη μέτρα, θα έχανε την ‘’δεδηλωμένη’’ των 151+ βουλευτών, όπως και έγινε. Και όχι μόνο από τις ‘’συνιστώσες’’ του, αλλά και από τον Καμμένο, εάν αυτός ήθελε να διατηρήσει την αξιοπιστία του, σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες. Τώρα έχει 147, και πάει λέγοντας…
    Διαπίστωσε το ‘’ντουβάρι’’ που έβλεπε απέναντι, από την μεριά των τοκογλύφων, και σαν ευφυής άνθρωπος, κατάλαβε ότι δεν θα υποχωρούσαν. Γιατί άλλωστε ?
    Φοβήθηκε να έρθει σε οριστική ρήξη με τους τοκογλύφους, ίσως θεωρώντας ότι θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, ίσως πάλι δεν ήθελε να είναι ‘’ο πρωθυπουργός της δραχμής’’ με όσα συνεπάγεται. Και ακόμα, ίσως δεν ήθελε να πιστωθεί η ‘’αριστερά’’ την προδιαγραφόμενη επόμενη ημέρα.
    Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να κάνει την μεγαλύτερη ‘’κωλοτούμπα’’ των τελευταίων 6 ετών, προτείνοντας μέτρα ‘’βούτυρο στο ψωμί’’ των ακραιφνών μνημονιακών ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), προδιαγράφοντας το επόμενο μνημόνιο, πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα. Εάν δεν έκανε αυτό, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πεί στους τοκογλύφους ‘’να πάνε να γ…’’, με όσα αυτό θα είχε σαν επακόλουθα. Δεν είχε όμως τα κότσια να το κάνει. Άλλος ένας, που βυθίζει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα στην άβυσσο της παγκοσμιοποίησης, της άκρατης λιτότητας, της γερμανοκρατίας. Δεν είχε τα κότσια για τίποτα περισσότερο.
    Από το πρωί, τα ΜΜΕ μας έχουν ‘’πρήξει’’ με τις αναλύσεις της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας, με τους γνωστούς ‘’μα’ι’ντανούς’’ προσκεκλημένους, και προσπαθούν να μας πείσουν, ότι ΤΩΡΑ το επόμενο μνημόνιο το επέλεξε ο Ελληνικός Λαός. Ποιος Ελληνικός Λαός, του 83% ή του 61% ? Φτάσαμε αισίως στο 144%, προς δόξαν της Δημοκρατίας. Εντάξει λοιπόν, μπορούμε πλέον ήσυχοι, να επιστρέψουμε στην πολυθρόνα και τον καναπέ μας, αφού, από ό τι φαίνεται, και πάλι την… γλυτώσαμε !
    Ίσως κάποιοι θα σκεφτούν, ότι θα προτιμούσα την άρνηση. Ναι, ψυχολογικά, ηθικά και εθνικά, θα την προτιμούσα. Όχι την άρνηση της ‘’κόκκινης παντιέρας’’ που μόνο αυτό ξέρει να λέει. Την λογική άρνηση, με συγκεκριμένα και αποφασιστικά επόμενα βήματα, χωρίς παλινωδίες, χωρίς δισταγμούς. Τότε, θα θεωρούσα τον Τσίπρα ΗΓΕΤΗ, που όμως, εκτός από έξυπνος άνθρωπος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !
    Προσωπικά, η τωρινή εξέλιξη με συμφέρει, κρίνοντας με την λογική του ‘’να την βγάλουμε σήμερα και βλέπουμε…’’. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι αν όχι τα παιδιά μας που είναι μεγάλα πλέον, τα εγγόνια μας θα έχουν υποχρεωτική γλώσσα τα γερμανικά, στα οποία και θα συντάσσονται τα επίσημα έγγραφα.
    Ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου, με την εθελούσια υποβάθμισή μας από ‘’γκαρσόνια της Ευρώπης’’ σε ‘’Λαντζιέρες της Ευρώπης’’?
    Πιθανολογώ τα παρακάτω.
Α.  Αποδοχή της … συμφωνίας από τους τοκογλύφους, με διαφοροποίηση κάποιων ‘’μέτρων’’ προς το δυσμενέστερο.
Β.  Εξασφάλιση προσωρινής ρευστότητας.
Γ.  Αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση.
Δ.  Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση κάποιων ‘’συνιστουσών’’ του.
Ε.  Συμφωνία για συμμετοχή στην κυβέρνηση του ‘’Ποταμιού’’, εάν βγαίνουν τα…κουκιά.
ΣΤ.  Σε περίπτωση που τα κουκιά δεν βγαίνουν, παραίτηση της κυβερνήσεως και πάμε για εκλογές, για νέα κυβέρνηση με ολοκαίνουριο μνημόνιο. Αυτή είναι και η επιδίωξη του υπολοίπου της ΝΔ, που έχει ακόμα κάποιο υπολογίσιμο αριθμό βουλευτών.
    Τι από όλα αυτά θα γίνει, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες.
    Όσο για εμένα, προτιμώ να γυρίσω στον καναπέ μου ! Ίσως πάρω και κανένα ύπνο, ίσως και ονειρευτώ μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που θέλω,  μέχρι να ξυπνήσω.

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣΟΤΑΝ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Ωραία λοιπόν, έγινε το δημοψήφισμα, πήρε το ‘’ΟΧΙ’’ 61% περίπου, και αναμφισβήτητα αυτή είναι και η απόφαση του Ελληνικού Λαού. Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό, παρά τα όσα ‘’κάγκελα’’ διεδίδοντο τις μέρες που προηγήθηκαν, και από τις δύο πλευρές, για επηρεασμό της ψήφου.
    Αυτό το 61%, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από το 50%, χωρίς να αλλοιώνεται η απόφαση του ελληνικού λαού, αφού έχουμε δημοκρατία.
    Αντιπαρέρχομαι όλα τα παραπάνω, που είναι γνωστά πλέον, και πάω στο σημερινό μας θέμα.
    Μετά το δημοψήφισμα, συνάχτηκαν όλοι οι …’’σοφοί ταγοί’’ μας, και πήραν κάποιες αποφάσεις, οι οποίες ήταν δεδομένες από πρίν. Κοντολογής, η διακομματική έγκριση προς την κυβέρνηση, ήταν
Να μην φύγουμε από το Ευρώ.
Να μην φύγουμε από την Ευρώπη.
Να κάνουμε καινούρια συμφωνία με τους δανειστές μας, με οποιοδήποτε κόστος.
    Ήταν τίποτα διαφορετικό ?  Έτσι μπράβο, συμφωνούμε και πάμε παρακάτω.
    Όλα τα λάβαμε υπόψη μας, τις επιθυμίες μας, τις ψήφους μας, τα ‘’θέλω’’ και ‘’δεν θέλω’’ μας, εκτός από ένα. Τις απόψεις και επιθυμίες των τοκογλύφων . Γιατί, δεν πρόκειται για ‘’εταίρους’’, ούτε για ‘’δανειστές’’ αλλά για καθαρούς τοκογλύφους, με όλα όσα γνωρίζετε πως συνεπάγεται αυτός ο όρος.
    Η λογική των τοκογλύφων, δεν βασίζεται σε πολιτικά, δημοκρατικά και άλλα παρεμφερή κριτήρια, αλλά μόνον σε οικονομικά, με την πλέον αυστηρή τους έννοια.
    Τι τους ενδιαφέρει αυτούς το 61% μας, οι αποφάσεις των ‘’ταγών’’ μας, οι επιθυμίες μας, οι προσδοκίες μας, η λιτότητά μας, η κακομοιριά μας, οι διχογνωμίες μας, και τόσα άλλα ‘’μας’’.
    Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι πως έχουν μια κατσίκα που την αρμέγουν κανονικά, και τώρα που η κατσίκα άρχισε να ‘’τσινάει’’, η λογική τους είναι να την σφάξουν και να την βάλουν στο φούρνο με πατάτες, για να κερδίσουν κάτι ακόμα. Και μετά, να βρούν άλλη κατσίκα, από αυτές που περιμένουν στην σειρά.
    Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι ότι έδωσαν ‘’τον παρά τους’’, και τον θέλουν πίσω, με το ανάλογο πολλαπλάσιο κέρδος φυσικά.
    Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να δώσουν παράδειγμα στις υπόλοιπες κατσίκες τους, για το τι θα πάθουν, εάν σταματήσουν να βγάζουν γάλα.
    Αναπόφευκτα, γίνεται ο παραλληλισμός των τοκογλύφων μας, με την ‘’μαφία’’ που λειτουργούσε στην Αμερική τα ΄΄ένδοξα’’ χρόνια της. Και αυτό, γιατί οι πρακτικές των τοκογλύφων μας  είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΜΟΙΕΣ με τις μαφιόζικες.
    Θυμηθείτε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες του παρελθόντος ( ΝΟΝΟΣ κτλ) και τις εισπρακτικές τακτικές που περιέγραφαν, και που ήταν απολύτως δεδομένες.
    Έπαιρνε δανεικά 1000 δολάρια κάποιος ταλαίπωρος, για μια ανάγκη που δεν μπορούσε να αποφύγει.
    Ο μαφιόζος τοκογλύφος, του έλεγε ότι σε δέκα μέρες θα πρέπει να του φέρει 1400 για να εξοφλήσει.
    Ο ταλαίπωρος, δεν είχε αυτή την δυνατότητα, και σε δέκα μέρες πήγαινε στον μαφιοζο τοκογλύφο με 500 δολάρια που μάζεψε, και του ζητούσε παράταση ακόμα 10 μέρες, για να του φέρει τα υπόλοιπα.
    Ο μαφιόζος τοκογλύφος, έπαιρνε τα 500, και του έδινε την παράταση, αλλά να φέρει και πάλι 1400 δολάρια, αφού τα 500 τα θεωρούσε τόκο.
    Ο ταλαίπωρος, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, παρά να δεχτεί, αφού τον αγριοκύταζαν και πέντε ‘’μπράβοι’’ καθαρίζοντας τα νύχια τους με το μαχαίρι τους.
    Σε δέκα μέρες, ο ταλαίπωρος δεν είχε μαζέψει το ποσό, παρά ακόμα 500  δολάρια και δεν πήγαινε στον μαφιόζο τοκογλύφο, αλλά προσπαθούσε κα κρυφτεί.
    Ο μαφιόζος τοκογλύφος, έστελνε τους ‘’μπράβους’’ του, τον έβρισκαν, και του τον πήγαιναν ‘’σηκωτό’’ και ξυλοδαρμένο.
    Το κλάμα του ταλαίπωρου, δεν συγκινούσε τον μαφιόζο τοκογλύφο ( γιατί άλλωστε ? ) και αφού έπαιρνε και τα επόμενα 500  δολάρια του έλεγε πως σε τρείς πλέον μέρες πρέπει να του φέρει όχι 1400, αλλά 2500 δολλάρια.
    Όταν ο ταλαίπωρος γυρνούσε στο σπίτι του, έβρισκε τον σκύλο και την γάτα του σφαγμένους, το καναρίνι του πνιγμένο και την γυναίκα και τα παιδιά του κατατρομοκρατημένα να του διηγούνται την ‘’επιδρομή ‘’ που έγινε.
    Σε τρείς μέρες, ο ταλαίπωρος δεν είχε πάλι τα χρήματα, αλλά δεν είχε και την δυνατότητα να φύγει για οπουδήποτε για να γλυτώσει, γιατί ήξερε ότι ‘’τα πλοκάμια της μαφίας’’ έφταναν παντού.
Να πάει στην αστυνομία, ούτε λόγος, αφού οι μισοί αστυνομικοί ήταν μέλη της μαφίας και ‘’τα έπαιρναν’’ κανονικά.
    Περίμενε λοιπόν μοιρολατρικά την εξέλιξη, την οποία διάβασαν οι γνωστοί του στις εφημερίδες την επομένη.
‘’ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΑΝΔΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ‘’ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ’’ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ. ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ’’
    ’Εικάζεται’’ έγραφαν. Γιατί δεν τολμούσαν να γράψουν το αναμφισβήτητο γεγονός, αφού φοβόταν ότι θα ήταν οι επόμενοι…
    Για τον μαφιόζο τοκογλύφο, η όλη υπόθεση λειτούργησε και σαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τους υπόλοιπους. Φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν ο μαφιόζος τοκογλύφος έλεγε στον ταλαίπωρο’Δεν πειράζει, σε συγχωρώ γιατί έχεις ωραία μάτια. Να προσέχεις την επόμενη φορά’’
    Μετά από την τόσο γλαφυρή περιγραφή των παραπάνω, η οποία, δε γίνεται, όλο και κάτι θα σας θύμισε, ας επανέλθουμε στα ‘’καθ’ ημάς’’.
    Έτσι ακριβώς, όπως οι μαφιόζοι, λειτουργούν σήμερα οι τοκογλύφοι. Με μόνο ιδανικό τους ΤΟ ΧΡΗΜΑ, που τους δίνει την δύναμη να εξουσιάζουν τα πάντα, με σκοπό να μαζέψουν ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ.
    Δεν τους ενδιαφέρουν δημοψηφίσματα, αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, δημοκρατίες, επιθυμίες των λαών, ιστορίες, εξαθλίωση, παράπονα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν πίσω τα λεφτά που υποτίθεται ότι έδωσαν ( και ήδη τα έχουν πάρει πίσω σαν τόκους) για δεύτερη φορά, οι δε ταλαίπωροι να κόψουν το σβέρκο τους να τα βρούν. Γιατί εάν δεν τα βρούν, θα αρχίσουν από  τα δάχτυλα ( πχ ΤΑΙΠΕΔ ) και θα προχωρούν… Μέχρι η κατσίκα να γίνει… πα’ι’δάκια !
    Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε σήμερα, φίλοι μου. Τους άτεγκτους τοκογλύφους και τα ‘’τσιράκια’’ τους που είναι παντού. Τι περιμένουμε, να μας πούν ‘’Δεν πειράζει, να προσέχεις την επόμενη φορά’’ ? Τέτοια πράγματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !
    Τι θα κάνουν λοιπόν οι τοκογλύφοι μας?
    Εάν θεωρήσουν ότι η κατσίκα μπορεί να δώσει και άλλο γάλα, θα μας βάλουν άρμεγμα δυό φορές την ημέρα, με κάποια νέα…. ‘’συμφωνία’’, που θα την δεχτούμε θέλοντας και μη.
    Εάν θεωρήσουν ότι το γάλα της κατσίκας τέλειωσε, δεν θα δώσουν φράγκο τσακιστό και θα κάνουν την κατσίκα ‘’στο φούρνο με πατάτες’’

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ‘’ΝΑΙ’’ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ‘’ΟΧΙ’’     Στο μπλόκ ‘’roykoymoykoy.blogspot.gr’’ που ξέρετε ότι διατηρώ, αναρτώ αντίθετες απόψεις φίλων για την κατάσταση και το δημοψήφισμα γενικώτερα, που είναι αντίθετες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι να με ρωτούν τι από τα δύο υποστηρίζω.
    Ποτέ στο παρελθόν, δημόσια τουλάχιστον, δεν εκδήλωσα την πρόθεση ψήφου μου. Το μόνο που έλεγα, ήταν ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ. Στην δεδομένη περίπτωση όμως, σαφώς και αυτό δεν μπορεί να γίνει.
    Στο κάτω-κάτω της γραφής, εάν σας το έλεγα, θα ήταν σαν να σας προτρέπω να με ακολουθήσετε, πράγμα που ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μου, και εάν το έκανα, θα υποτιμούσα την νοημοσύνη σας, θεωρώντας σας ανίκανους να σκεφτείτε και να κρίνετε σωστά, όπως υποτίθεται ότι σκέφτομαι εγώ ( εμένα μου λές ?)
    Πρίν από όλα όμως, έχω μια απορία. Γιατί να κάνουμε δημοψήφισμα? Δεν έχουμε πρόσφατα εκλεγμένη ισχυρή κυβέρνηση, επιφορτισμένη με την υποχρέωση να κυβερνά την πατρίδα και να αποφασίζει ? Τόσο πολύ τους βάρεσε στο κεφάλι η πολλή …δημοκρατία ? Εκτός και εάν είναι μια πρόφαση για αποφυγή ευθυνών, για ό τι πρόκειται να γίνει, αφού θα μπορούν να λένε ‘’ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ’’. Το κλασσικό δηλαδή, ‘’ΟΧΙ ΕΓΩ, Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΟΥ’’ !
    Και για να πάμε ακόμα παραπέρα, φανταστείτε το 1940, την νύχτα 27 προς 28 Οκτωβρίου, μετά το Ιταλικό τελεσίγραφο, ο Ιωάννης Μεταξάς να εξήγγειλε δημοψήφισμα σε μια εβδομάδα, εάν θα πούμε  ’ΝΑΙ’’ ή ‘’ΟΧΙ’’ στους Ιταλούς ! Οι Ιταλοί θα είχαν φτάσει στην Μονεμβασιά ! Ά, μάλιστα, ο Μεταξάς ήταν φασίστας…. Το ξέχασα !
    Από την ημέρα που ο πρωθυπουργός αποφάσισε και εξήγγειλε το  δημοψήφισμα, σε όλα τα ΜΜΕ γίνεται το ‘’έλα να δείς’’.
    Όλα, μηδενός εξαιρουμένου, προκαλυμμένα ή απροκάλυπτα ( τα περισσότερα ) πήραν μία από τις δύο θέσεις, και κάνουν τα πάντα για να επηρεάσουν τους θεατές-αναγνώστες τους, ώστε να ακολουθήσουν την δική τους έμμεση ( ή και άμεση ) προτροπή.
    Το χειρότερο όμως, είναι πως φιλοξενούν δηλώσεις ασχέτων ανθρώπων, που έτυχε επειδή έχουν καλή φωνή, ωραίο κώλο και άλλα παρεμφερή να είναι αναγνωρίσιμοι ( τραγουδιστές, ηθοποιοί, μανεκέν, τηλεπερσόνες, πούστηδες ( sorry, gay ) κτλ ), οι οποίοι μας δηλώνουν με κάθε αυθάδεια ότι ‘’θα ψηφίσουν ΑΥΤΟ’’. ΝΑ και αν το ψηφίσουν, ΝΑ και αν δεν το ψηφίσουν. Σε εμάς, γιατί το λένε ?
    Βέβαια, το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί, πραγματικοί ή κατ’ όνομα, αλλά, αυτοί στο κάτω-κάτω της γραφής, έχουν αυτό το δικαίωμα, άσχετα εάν συμφωνούμε μαζί τους ή όχι. Άσχετα ακόμη, και εάν είναι ‘’Για τα μπάζα’’  οι περισσότεροι.
    Το θέμα μας όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα μας, είναι πως πάμε σε ένα δημοψήφισμα, πολύ σημαντικό για τις μετέπειτα εξελίξεις στην πατρίδα μας, και στην ουσία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει το ‘’ΝΑΙ’’ και τι το ‘’ΟΧΙ’’, αφού κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επακριβώς, ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Είμαι πεπεισμένος, πως και οι δύο πλευρές, θέλουν να κρύψουν κάποια πράγματα, που δεν τις συμφέρει να δημοσιοποιηθούν.
    Θα επιχειρήσω να κάνω μια στοιχειώδη ανάλυση, που πιστεύω ότι θα γίνει κατανοητή από όλους, και η οποία ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, εάν τελικά γίνει, αφού κάποιες ενδείξεις μιλάνε μέχρι και για την ακύρωσή του.
    Μία πρώτη παρατήρηση, είναι πως μέσα σε μία εβδομάδα, καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το μέλλον το δικό μας , των παιδιών μας και της πατρίδας μας, χωρίς καμία πραγματική ενημέρωση. Μπορεί να ονομασθεί και ‘’δημοψήφισμα άρπα-κόλα’’, και όποιος το ονομάσει έτσι, δεν θα έχει άδικο.
    Με αυτά και με αυτά όμως, καλλιεργείται ένα απερίγραπτο κλίμα αντιπαλότητος, μεταξύ των λεγομένων ‘’μνημονιακών’’ και ‘’αντιμνημονιακών’’. Μέγα λάθος, αφού στην πραγματικότητα, κανείς δεν θέλει τα μνημόνια, εκτός και εάν έχει κάποιους ‘’ιδιαίτερους’’ λόγους, όπως κάποιοι πολιτικοί μας…
    Τυχαία ξεκινώ από το ‘’ΝΑΙ’’.
Τι θα γίνει, εάν επικρατήσει το ‘’ΝΑΙ’’.
    Κανονικά, την επόμενη ημέρα η Κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί, και να γίνει οικουμενική κυβέρνηση. Με βάση τις δυνάμεις των κομμάτων, κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο, εκτός και εάν ‘’συντρέξουν’’ πασοκογενείς Συριζαίοι, το μισό ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.
    Εάν αυτό γίνει, αυτή η κυβέρνηση θα πάει ‘’στα τέσσερα’’ στο Βερολίνο και Βρυξέλες, και θα δεχθεί όποιες επιθυμίες και όρους θέσουν οι…’’εταίροι’’ μας, για να μας δώσουν πέντε φράγκα να περάσουμε κάποιους μήνες.
    Βέβαια, αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να επιβιώσει για πολύ, οπότε το λογικό θα είναι να κάνει και εκλογές( Αύγουστο – Σεπτέμβριο περίπου ) για… νωπή λα’ι’κή εντολή.
    Εάν δεν γίνει οικουμενική κυβέρνηση, αυτομάτως θα ορισθεί ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, για την διενέργεια εκλογών. Αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν θα έχει κανένα δικαίωμα αποδοχής των όρων του επομένου Μνημονίου, άσχετα εάν το έχει ήδη εγκρίνει ο Ελληνικός Λαός με το δημοψήφισμα. Βέβαια, μέχρι τις εκλογές, οι … ‘’εταίροι’’ μας θα μας δώσουν κάποια ελεημοσύνη από γενναιοδωρία ( έτσι δεν είπε η Μέρκελ? ) για να πορευτούμε μέχρι τότε.
    Η επόμενη λοιπόν κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πάει και αυτή ‘’στα τέσσερα’’ για να υλοποιήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος, οπότε γυρνάμε στο προηγούμενο.
    Όμως, το θέμα δεν είναι το επόμενο μνημόνιο, αλλά το μεθεπόμενο και το αντιμεθεπόμενο και πάει λέγοντας, αφού όσο ο ένας δίνει, ο άλλος φυσικά και παίρνει. Και από ό τι φαίνεται, οι … ‘’εταίροι’’ μας θέλουν να τα πάρουν ΟΛΑ !
    Στην περίπτωση λοιπόν του ‘’ΝΑΙ’’ κατά το δημοψήφισμα, ένα αποτέλεσμα θα είναι ασφαλώς Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στα εξ’ ων συνετέθη, αφού οι συνιστώσες του έχουν μια πανσπερμία απόψεων, που αποδείχθηκε ότι δεν είναι συμβατές μεταξύ τους.
Τι θα γίνει, εάν επικρατήσει το ‘’ΟΧΙ’’.
    Η Κυβέρνηση βγαίνει δυνατή από την κρίση, αλλά ΑΦΡΑΓΚΗ, και πρέπει να εξασφαλίσει πόρους για να πορευτεί η  Ελλάδα. Και επειδή τα δανεικά δεν θα έρθουν από πουθενά ( ας μην βαυκαλίζεται κανένας ότι ‘’θα μας σώσει το ξανθό γένος’’ η οι σχιστομάτηδες ), σε πρώτη φάση θα αναγκαστεί να κόψει παράλληλο εθνικό νόμισμα με το ευρώ, το οποίο θα είναι και πληθωριστικό, αφού ανάπτυξη και παραγωγή έχουν καταστραφεί μεθοδικά από τους… ‘’εταίρους’’ μας, με την συναίνεσή μας.
    Το επόμενο βήμα, αναπόφευκτο, θα είναι η έξοδος από το ευρώ, πράγμα που είναι δικαίωμά μας. Ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν χώρες της ΕΕ με εθνικό νόμισμα.
    Όλα αυτά, θα φέρουν μια απερίγραπτη κοινωνική αναταραχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, και την διχόνοια να επικρατεί και πάλι μεταξύ των Ελλήνων, για ουτιδανούς λόγους αυτή τη φορά, χωρίζοντάς μας σε Ευρωπα’ι’στές και μη, σε μνημονιακούς και μη, σε εμάς και τους άλλους, όποιοι και εάν είμαστε εμείς, όποιοι και εάν είναι οι άλλοι… Με άλλα λόγια, ‘’μου ξανάρχονται ένα – ένα χρόνια δοξασμένα…’’.
    Φυσικά, η νομισματική και οικονομική γενικώτερα αναταραχή, δεν έχει καμία σχέση με την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωπα’ι’κή ένωση, γιατί, πρέπει να καταλάβουμε πως είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Μεγάλο παράδειγμα η πάντα σοφή πολιτικά Αγγλία, που είναι μεν στην ΕΕ, αλλά διατηρεί το νόμισμά της, και αποδεικνύεται ότι καλά έκανε. Και δεν είναι η μόνη.
Συμπέρασμα
    Φτάσαμε στο σημείο, πρώτοι εμείς και ύστερα οι υπόλοιπες Ευρωπα’ι’κές χώρες, να παραδώσουμε τα πάντα στον πιο ιμπεριαλιστικό λαό της Ευρώπης, τους Γερμανούς. Αυτούς, που μέσα σε ένα αιώνα ήδη έχουν αιματοκυλίσει δυό φορές την Ευρώπη και την γή ολόκληρη. Τώρα, η επιπολαιότητα και αφροσύνη μας, τους επιτρέπει να το επαναλάβουν, ‘’με άλλα μέσα’’.
    Και φτάσαμε στο προκείμενο. Τι θα ψηφίσουμε μεθαύριο ? Πώς θα ταξιδέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά ? Καλοί ναυτικοί είμαστε, όμως το καράβι μας έχει αρχίσει να ‘’μπάζει’’ από καιρό.
    Έχουμε το δίλημμα , να προτιμήσουμε την Σκύλλα ή την Χάρυβδη ? Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα ! Και σημειολογικά, τα πράγματα είναι ‘’μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα’’.
    Θα προτιμήσουμε τον ‘’γκρεμό’’ του ΄΄ΟΧΙ’’ που μας στέλνει με την μία στον πάτο ( γκρεμός γαρ ) ή το ‘’ρέμα’’ του ‘’ΝΑΙ’’ που μας στέλνει στον πάτο επίσης, αλλά σιγά σιγά και μαλακά. Ο τελικός προορισμός είναι ο ίδιος , και το ξέρουμε καλά. Σε αυτήν την ελληνική τραγωδία, δεν υπάρχει ο ‘’από μηχανής Θεός’’ των αρχαίων τραγικών ποιητών που στο τέλος έδινε την λύση.
    Εκτός και εάν έχουμε γίνει όλοι Καβαφικοί και ‘’Περιμένουμε τους βαρβάρους’’ για να μας σώσουν ( ΗΠΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ) Οι βάρβαροι όμως του Καβάφη δεν ήρθαν ποτέ, ενώ οι δικοί μας είναι πάντα εδώ…
   Για αυτό λοιπόν σας λέω, ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ‘’ΝΑΙ’’, αναλογιζόμενος τους λύκους που μας έφαγαν και τώρα παριστάνουν τα αρνιά ( πόσο θα τα ήθελα ‘’στη σούβλα’’ ) αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ‘’ΟΧΙ’’, αναλογιζόμενος τις ιδεοληψίες, την επιπολαιότητα και την ανικανότητα των νύν κυβερνώντων. Οπωσδήποτε όμως, ούτε ΑΠΟΧΗ θα κάνω, ούτε ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ θα ρίξω.
    Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.