Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΛΟΦΑ ή ΑΛΗΘΕΙΑ ?



Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Εδώ και λίγες μέρες, με την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χα’ι’κάλη για απόπειρα δωροδοκίας του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γίνεται ‘’χαμός’’ σε όλα τα δελτία ειδήσεων, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, πολιτικές ιστοσελίδες κτλ.
    Πρίν από λίγο καιρό, ίδια καταγγελία είχε γίνει και από την βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, του ιδίου κόμματος.
    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στον Π. Χα’ι’κάλη υποσχέθηκαν 3.000.000 Ε περίπου, με τα 700.000 ε ‘’στο χέρι’’ και δύο συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες.
    Μπαίνουν τώρα, κάποια πολύ κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν δύο όψεις.
    Κατ’  αρχήν, θα κάνουμε δύο υποθέσεις, αφού η εξιχνίαση της υποθέσεως δεν έχει γίνει, με αδιάσειστες αποδείξεις, μέχρι τώρα. Θα υποθέσουμε, ότι η καταγγελία είναι πραγματική ή ότι η καταγγελία είναι ψεύτικη. Τι από τα δύο συμβαίνει, ‘’η νεκροψία θα δείξει’’.
Έστω λοιπόν, ότι η καταγγελία είναι αληθινή.
    Από καιρό φαίνεται, ότι η εκλογή του ΠτΔ θα είναι κομβικό σημείο για την κυβέρνηση, όχι για την αξία του θεσμού, αλλά για το εάν της δοθεί η ευκαιρία να ‘’ολοκληρώσει το έργο της’’.
    Έλα όμως, που όσο και αν υπολογίζει τα ‘’κουκιά’’, 180 δεν βγαίνουν με τίποτα…. Μέχρι 165 -170, μπορέι να τα φτάσει, από εκεί και πέρα τι γίνεται ?
    Να πειστούν με εξαγγελίες και υποσχέσεις, βουλευτές άλλων κομμάτων να ψηφίσουν ‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, εκ των πραγμάτων φαίνεται αδύνατον, λόγω της πολώσεως που ήδη υπάρχει, και πάντα σχεδόν υπάρχει στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
    Δεν αμφιβάλλω, ότι από το μυαλό των ‘’υπευθύνων’’ πέρασαν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, αλλά από ό τι φαίνεται, λύση δεν βρίσκεται.
    Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι  να ‘’αγοραστούν’’ οι ψήφοι κάποιων βουλευτών, οι οποίοι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΩΝ θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν, όχι φυσικά ‘’αντί πινακίου φακής’’. Όταν μιλάμε για 3.000.000 ε, μιλάμε για πολλά λεφτα, τα οποία για εμάς τους κοινούς θνητούς, είναι εξωπραγματικά. Με συνολικό κόστος 30 – 40.000.000 ε, θα είχαν τον ΠτΔ που θέλουν, όποιος και αν είναι αυτός, και θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ‘’θεάρεστο’’ έργο τους, δηλαδή την περιβόητη ‘’σωτηρία της πατρίδος’’.Θα χρειαζόταν όσους ψήφους απαιτούνται ακόμα, και 2-3 για ρεζέρβα, μήπως στραβώσει τίποτα.
    Έλα όμως, που η προσπάθεια κάπου ‘’σκάλωσε’’, και κάποιος τα έβγαλε ‘’όλα στη φόρα’’….
    Αυτό σημαίνει, ότι η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη σε μερικές άλλες περιπτώσεις, που ‘’τα πήραν’’ και ‘’ποιούν την νήσσα την βοσκάδα’’. Σε ποιες περιπτώσεις ? Σύμφωνα με τις εξελίξεις και αποκαλύψεις, ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού από την στιγμή που το ‘’σχέδιο’’ προδόθηκε, δεν φαίνεται πιθανό να πετύχει, αφού όσοι ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ βουλευτές ψηφίσουν ‘‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, αμέσως θα είναι ύποπτοι για χρηματισμό, και θα αντιμετωπίσουν τον ‘’κοινωνικό στιγματισμό’’ ( στα @@@@ τους ! ) και την βεβαιότητα ότι δεν θα ξαναδούν Βουλή ούτε από φωτογραφία ( αν και στην Ελλάδα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, όλα είναι πιθανά )
    Βάσει των ήδη υπαρχουσών πληροφοριών που κυκλοφορούν παντού, οι κυβερνήτες της Ελλάδος ( τους ‘’εταίρους’’ μας εννοώ ) δεν έχουν καμμία διάθεση να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αφού αυτό που υπάρχει, εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους πλήρως. Για το λόγο αυτό και φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι διαμεσολαβητής είναι Έλληνας στέλεχος Γερμανικης Τράπεζας, τουτέστιν της Γερμανικής Κυβερνήσεως. Και όπως έλεγε στην ταινία ο αξέχαστος Δήμος Σταρένιος, ‘’Οι φίλοι μας οι Γερμανοί’’ όλο και κάτι θα ‘’τσοντάρουν ‘’ στο λογαριασμό, αφού για δικό τους κέρδος γίνεται το ‘’νταβαντούρι’’.
    Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω συλλογιστικές σκέψεις, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και πάμε για εκλογές.
Χαμένοι ? ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένοι? ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά χαμένοι ? Ο Ελληνικός λαός !
Πάμε τώρα, στην περίπτωση που η καταγγελία είναι ψεύτικη.
    Σε αυτή τη περίπτωση, σαφώς και πρόκειται για σκευωρία, αλλά, άντε να την αποδείξεις, και μάλιστα πρίν από την τελική 3η ψηφοφορία. Αλλά, και να την αποδείξεις, δεν έγινε και τίποτα…
    Το περι εξαγοράς ψήφων, ευνόητο είναι ότι υπάρχει, τόσο στο μυαλό της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.  Τι κάνουμε τώρα για να το αποκλείσουμε?  Λέει η αντιπολίτευση που δεν την ενδιαφέρει ο ΠτΔ, αλλά η επίσπευση των εκλογών.
    Δημιουργεί με τέχνη απαράμιλλη τις συνθήκες, και εξαπλώνει παντού, τις φήμες περι εξαγοράς.    Χρειάζεται και κάποιον ‘’μάρτυρα’’, τον οποίο δεν είναι δύσκολο να βρεί. Όχι από το κόμμα της, βεβαίως, γιατί το σενάριο θα ‘’έμπαζε’’ από όλες τις μεριές.
    Με τις φήμες αυτές, άντε να αποδείξει η κυβέρνηση ότι ‘’δεν είναι ελέφαντας’’. Δεν μπορεί !
    Χώρια που εάν κάποιοι βουλευτές εκτός κυβερνήσεως είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ‘’ΝΑΙ’’ για τον προτεινόμενο Πρόεδρο, τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, επειδή φοβούνται ότι θα τους κατηγορήσουν για εξαγορασμένους.
    Σύμφωνα λοιπόν και με αυτές τις συλλογιστικές σκέψεις, πάλι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ και πάμε πάλι για εκλογές.
Χαμένοι ? ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένοι? ΣΥΡΙΖΑ.
Ουσιαστικά χαμένοι ? Ο Ελληνικός λαός !
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Σε τελική ανάλυση, ο Παύλος Χα’ι’κάλης, άναψε πολύ μεγάλη φωτιά. Ως ηθοποιός, μπορεί να ‘’παίζει’’ και κωμωδία, αλλά και δράμα. Τι από τα δύο παίζει τώρα ?
    Όλοι, θα βγάλουν συμπέρασμα, με βάση τα χρωματιστά γιαλιά που φορούν. Θα είναι όμως η πραγματικότητα ?
    Βλέπουμε λοιπόν, όποιο και εάν ισχύει από τα δύο ενδεχόμενα, την βρώμα και δυσωδία που αναδύεται από το πολιτικό σύστημα.
    Σε κάθε περίπτωση, σκεπτόμενοι Μακιαβελικά, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι χαμένοι, αφου θα αναγκασθούν από το Σύνταγμα να παραιτηθούν από Κυβέρνηση, το δε ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει το επιδιωκόμενο, δηλαδή πρόωρες εκλογές, τώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να προηγείται, με μακρά ή βραχεία κεφαλή. Κυριακή κοντή γιορτή.
   Και τι κάνουν τα μικρότερα κόμματα για όλα αυτά ? Προσπαθούν να σημειώσουν την ύπαρξή τους, αλλά λησμονούν ότι ‘’όπου περπατούν βουβάλια δεν κολυμπούν βατράχια’’
    Το θέμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση, με τα ‘’σ@@@@’’ που τα έκαναν οι … κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί μας, έρχονται νέα δεινά μεγαλύτερα από τα μέχρι τώρα, που δυστυχώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ



   Πρίν από κάποιους μήνες, ο Τάκης Μπαλτάκος, ‘’έφυγε’’ ή ‘’τον έφυγαν’’ από τη Νέα Δημοκρατία, για κάποιο θέμα που είχε προκύψει τότε. Και το θέμα, αλλά και το αν έφυγε ή τον ‘’έφυγαν’’, δεν μας ενδιαφέρει.
    Κανείς δεν αμφιβάλλει, ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ένα από τα παραδοσιακά στελέχη της Δεξιάς μερίδας της Νεας Δημοκρατίας, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντροδεξιά. Επομένως, κανείς δεν αμφισβητεί την ‘’δεξιότητά ‘’του.
    Τότε, πολλά είχαν λεχθεί, ότι η ΝΔ απομακρύνει τα δεξιά στελέχη της ( ή απομακρύνονται ) και πολλά άλλα παρεμφερή. Πολλοί το απέδωσαν στην προσπάθεια επεκτάσεως της επιρροής της προς τον χώρο του κέντρου, αφού απο τη μια Κεντροδεξιά, από την άλλη Κεντροαριστερά, πού είναι το Κέντρο? Προφανώς, μια ‘’πολύφερνη νύφη’’, αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού, εμφορούνται από Κεντρώες απόψεις.
    Στην αρχή, η κίνηση με παραξένεψε αρκετά. Μα, είναι καιρός τώρα, η ΝΔ να απομακρύνει παραδοσιακούς υποστηρικτές, στελέχη και ψηφοφόρους της? Μήπως το ‘’μαγαζί’’ πάει για κλείσιμο, όπως το αντίστοιχο της ληστρικής Κεντροαριστεράς ( το ΠΑΣΟΚ εννοώ, αν και η διευκρίνιση είναι περιττή ) που ψάχνει να βρεί Αρχηγό, ( με τον ΓΠ και τον ΕΒ να ετοιμάζονται για μονομαχία στο Ελ Πάσο )   νέο όνομα, αλλά προφανώς και ψηφοφόρους ?
Μήπως η φάβα έχει κάποιο λάκκο ?
    Και ξαφνικά, μου ήρθε μία ‘’φλασιά’’, σε συνάρτηση και με την ιδιότητά μου ( στρατιωτικός συνταξιούχος ). Μήπως η ΝΔ επιδιώκει το ‘’colpo grosso’’ ?
    Ας το κάνω φραγκοδίφραγκα, για να γίνει περισσότερο κατανοητό.
    Από την στιγμή που η ΝΔ και σία ( όχι CIA, περίεργο πράγμα ) σχημάτισε Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Δημοσιονομικής Πολιτικής ( έτσι λένε… ) άρχισε τις περικοπές μισθών, συντάξεων κτλ κτλ, να μην τα ξαναλέμε, είναι γνωστά.
    Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα, την δυσαρέσκεια όλων σχεδόν των ομάδων του ελληνικού λαού, αλλά προτίστως των στρατιωτικών ( εε και εα ) οι οποίοι δέχτηκαν πολύ περισσότερα πυρά ‘’κατά ριππάς’’ και ‘’κατά βούλησιν’’ στις αποδοχές τους, σε σχέση με όλους τους άλλους.
    Εδώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι παραδοσιακά οι στρατιωτικοί , στην μεγάλη πλειοψηφία τους, στήριζαν τη ΝΔ από το 1074 και εδώ, όπως στήριζαν την ΕΡΕ πρίν το 1967. Γνωστό σε όλους. Με αποτέλεσμα, πρίν από κάθε εκλογές, κάνοντας προκαταβολικό ‘’ταμείο ψήφων’’, η ΝΔ υπολόγιζε σε έναν καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ψήφων από τις ΕΔ και ΣΑ, εε και εα. Πολλοί, τις ψήφους αυτές, τις θεωρούσαν σαν μία σταθερή και αμετακίνητη βάση των συνολικών εκλογικών αποτελεσμάτων.
    Απολύτως δικαιολογημένες αλεπάλληλες διαμαρτυρίες για τις στοχευμένες αυτές μειώσεις αποδοχών, που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν και το 50%, έγιναν από όλους τους στρατιωτικούς, είτε μέσω του θεσμικού εκφραστού τους, της ΕΑΑΣ, είτε μέσω ΟΛΩΝ των Συνδέσμων, Οργανώσεων, Συλλόγων κτλ, είτε και από μεμονωμένους αλλά πολυάριθμους στρατιωτικούς, εε και εα.
    Κυρίως, εκνεύριζαν οι υποσχέσεις από την Κυβέρνηση, κυρίως από τον Πρωθυπουργό, για ‘ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ’’ και για δικαίωση και επιστροφή των παρανόμως κρατηθέντων χρηματικών ποσών. Υποσχέσεις, που όχι μόνο δεν ετηρούντο, αλλά τουναντίον, ακολουθούντο από ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, είτε μέσω διαφόρων παραμυθικών ‘’ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’, είτε μέσω φορολογικών φαντασιώσεων ( Χαράτσι, ΕΝΦΙΑ κτλ )
    Αποκορύφωμα σε όλα αυτά, ήταν η απόφαση του ΣτΕ στην οποία αναφέρονται ως παράνομες οι κρατήσεις στους στρατιωτικούς, και δίνεται η ΕΝΤΟΛΗ στην Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία, να επιστρέψει τις αποδοχές στο 2012 ( που άρχισε το κακό να γίνεται αβάσταχτο ) και να επιστρέψει ως αναδρομικά, αυτά που παράνομα κατακράτησε ( που ΕΚΛΕΨΕ λέω εγώ.)
    Μετά από 7-8 μήνες αλλεπαλλήλων παλινωδιών, του στυλ ‘’ ναι, μεν αλλά…’’, ‘’στο τέλος του μηνός…’’, ‘’η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση…’’ και παρομοίων, ήρθε τώρα, στο τέλος του χρόνου η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, η οποία με ‘’δημιουργική’’ λογιστική από αριθμολάγνους τεχνοκράτες, εφαρμόζει την απόφαση στο 50% λέει η κυβέρνηση, στο 10% όμως στην πραγματικότητα.
    Η οργή ξεχείλισε από όλους τους στρατιωτικούς, κυρίως για την κορο’ι’δία, την οποία υφίστανται από την ΝΔ και σία.
    Διάχυτη πλέον, είναι η απόφαση των στρατιωτικών, να πάψουν να στηρίζουν την ΝΔ, και να στραφούν σε άλλα κόμματα. Αυτό εξεφράσθη επίσημα τόσο από Ενώσεις κτλ, όσο και από πολυάριθμους μεμονωμένους στρατιωτικούς.
    Με άλλα λόγια, στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, η ΝΔ δεν θα πάρει ούτε το 10% από τις ψήφους των στρατιωτικών, που έπαιρνε μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα, το φαντάζεστε.
    Και πού θα πάνε αυτές οι ψήφοι? Προφανώς σε όμορα κόμματα, αλλά σε ποια ?
    Ένας μικρός αριθμός, θα κινηθεί ολίγον αριστερώτερα, στο ΠΑΣΟΚ ( οι ανεγκλεφαλοι ), στο ΣΥΡΙΖΑ ( οι απολύτως οργισμένοι ), πού αλλού ?? Δεν έχει.
    Ο μέγιστος αριθμός, θα κινηθεί σε όμορους χώρους προς τα Δεξιά, αφήνοντας την Κεντροδεξιά να θερίσει τους καρπούς όσων έσπειρε. Και , ως γνωστόν, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες
    Ένας χώρος, είναι το κόμμα των στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, όμως όπως αποδείχτηκε από τις τελευταίες κλογές, δεν έχει την δύναμη να πείσει και να συσπειρώσει τους στρατιωτικούς, στο επιθυμητό ποσοστό.
    Άλλος χώρος, είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ίσως μαζέψουν μερικά ψηφουλάκια.
    Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, με την ‘’παραλίγο’’ επιτυχία, που ίσως και αυτόν τον ψηφίσουν μερικοί. Έλα όμως που η ηγεσία του ‘’δεν εμπνέει’’
    Το μερίδιό της από τις ψήφους των στρατιωτικών, θα πάρει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κανείς δεν αμφιβάλει για αυτό.
    Βέβαια, κάποιοι θα προτιμήσουν να τους γράψουν όλους  στα….. παλαιότερα των υποδημάτων τους και να κάτσουν σπίτι, αλλά αυτό δεν είναι λύση.
    Γεγονός είναι ένα και μοναδικό. Μη ψηφίζοντας ΝΔ, θα ψηφίσουν κόμμα που θα βρίσκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ. ‘Οποιο και να είναι αυτό.
    Είναι λοιπόν, η ΝΔ, διατεθειμένη να χάσει αυτές τις ψήφους? Εξυπακούεται πως τις θέλει. Πώς όμως θα τις πάρει? Να τους ξανακορο’ι’δέψει, μάλλον αποκλείεται, αφού το μάθημα το πήραν. Έπρεπε όμως, να βρεθεί κάποιος τρόπος, για να μην χαθούν αυτές οι ψήφοι, με οποιοδήποτε τέχνασμα.
    Όλα τα παραπάνω, είναι απολύτως συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.
    Και η ‘’φλασιά’’ που έγραψα στη αρχή ότι μου ήρθε , είναι η παρακάτω.
    Ποιος αποκλείει το ότι η ‘’αποχώρηση’’ Τάκη Μπαλτάκου από τη ΝΔ, δεν ήτανε από την αρχή ‘’σικέ’’?
    Ποιος αποκλείει την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας του Τάκη Μπαλτάκου με την Ηγεσία της ΝΔ, εν όψει των εκλογών?
    Ποιος είπε, ότι όλα όσα έγιναν με τις οικονομικές περικοπές, δεν ήταν βάσει σχεδίου? Και δεν λειτουργούσαν και σαν μήνυμα προς τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, του στυλ’’ Να, βλέπετε, κόβουμε πιο πολλά στους ‘’δικούς’’ μας, οπότε δεν έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε’’ ?
    Μην παραγνωρίζετε την αρρωστημένη πονηριά των πολιτικών, που πιστεύουν ότι με τεχνάσματα μπορούν να ‘’κρατηθούν’’ στην εξουσία. Στο παρελθόν, το έχουν επιτύχει πολλές φορές. Αυτό επιδιώκεται και τώρα.
    Ο αναμφισβήτητα Δεξιός Τάκης Μπαλτάκος, φτιάχνει ένα κόμμα, βρίσκεται επιφανειακά ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την ΝΔ, ζητά στρατιωτικό για αρχηγό ( κάποιοι δεν πέφτουν στη ‘’λούμπα’’ ), το στελεχώνει με αποστράτους κατά πλειοψηφία σχεδόν, κατεβαίνει στις εκλογές, όποτε γίνουν, και ζητά την ψήφο των Ελλήνων, όχι για να κυβερνήσει ( να είμαστε και λίγο σοβαροί ) αλλά για να γίνει ρυθμιστής των καταστάσεων. Απευθύνεται κατ΄αποκλειστικότητα σε δεξιούς ψηφοφόρους, και φυσικά στην πλειονότητα των στρατιωτικών.
    Εάν πετύχει αυτή η πονηριά, ο σκοπός θα επιτευχθεί, γιατί οι στρατιωτικοί όχι μόνο δεν θα πάνε σε άλλα κόμματα, αλλά κάποιοι θα γυρίσουν πίσω στις ΡΙΖΕΣ από εκεί που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
    Συσπείρωση λοιπόν των στρατιωτικών στις ΡΙΖΕΣ.
    Από ό τι θα καταλάβατε ήδη, θεωρώ ότι οι ΡΙΖΕΣ έγιναν για να λειτουργήσουν σαν ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, να συσπειρώσουν και συγκεντρώσουν τους στρατιωτικούς ( και άλλους φυσικά ), και σε κρίσιμες στιγμές, όπως οι στηρίξεις, συμμετοχές σε σχήματα κτλ, να συμπλεύσουν ή και να συνενωθούν με την ΝΔ. Πολλά έχουν δεί τα μάτια μας, γιατί όχι και αυτό.
    Μα, θα διαμαρτυρηθούν οι ψηφοφόροι, θα πεί κάποιος. Έ, και ? Ποιος λογαριάζει τους ψηφοφόρους ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? Μετά από τέσσερα χρόνια, βλέπουμε… Κάτι θα σκαρφιστούνε πάλι…
Δούρεος ίππος , λοιπόν οι ΡΙΖΕΣ, κατά τη γνώμη μου. Σκεφτείτε το και ‘’μη μασάτε’’
    ΥΓ. Το παραπάνω άρθρο το ετοίμασα πρίν από τρείς ημέρες, και το επεξεργαζόμουν. Και ξαφνικά, έρχονται τα νέα για συμμετοχή αποστράτων στις ΡΙΖΕΣ, που μου δίνουν την εντύπωση ότι μάλλον έχω δίκιο.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ( ΠΟΖΑΡ ) ΑΡΙΔΑΙΑΣ



ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ( ΠΟΖΑΡ ) ΑΡΙΔΑΙΑΣ
    Την προηγούμενη Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, γιορτή του Αγίου Ανδρέα, πραγματοποιήσαμε, όπως το είχαμε προγραμματίσει, την εκδρομή μας στα Λουτρά Αριδαίας ( Πόζαρ ).
    Με την σύμπραξη δύο Τάξεων ΣΣΕ, της δικής μας και της 1971, και την συμμετοχή εκλεκτών φίλων, μαζευτήκαμε 53 άτομα, με αποτέλεσμα το πούλμαν που υπολογίζαμε, να μην μας χωράει. Έτσι, πήραμε ‘’δίπατο’’, διόροφο δηλαδή. Έ, να έχουμε και κάποια άνεση βρ παιδιά, έχουμε κάποια ηλικία και μερικοί από εμάς  και κάποια… κιλά. ( Και εγώ, δυστυχώς, σε αυτούς)
    Ξεκινήσαμε στις 8.30 από την συνηθισμενη μας αφετηρία, το Στρατηγείο του Γ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, όχι εφαρμόζοντας το γνωστό ‘’ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΑΡΞΑΣΘΑΙ’’, αλλά γιατί υπάρχει η δυνατότητα σταθμεύσεως των ΙΧ αυτοκινήτων μας.
    Σε όλη την εκδρομή, από απόψεως καιρού, ‘’τα είδαμε όλα’’ εκτός από χιόνι και αέρα. Συννεφιά, ήλιος ( με ‘’δόντια’’ που λένε), βροχή, διαδέχονταν το ένα το άλλο.
    Χωρίς χορούς και τραγούδια, αλλά με καλή παρέα και πολλά ανέκδοτα από ‘’ειδικούς’’ του είδους, σταματήσαμε για καφέ στην Έδεσσα, στους περίφημους Καταρράκτες, όπου μας περίμενε ο Δημήτρης, που δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει, λόγω κάποιων υποχρεώσεών του.
    Χωρίς προβλήματα, φτάσαμε στον τελικό μας προορισμό τα Λουτρά, με βροχή αυτή τη φορά, και με απρόβλεπτη κοσμοσυρροή, αφού με αφετηρία και τερματισμό τα Λουτρά, βρισκόταν σε εξέλιξη ένας Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου. Με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσαμε να παρατείνουμε την παραμονή μας πολύ, και δυστυχώς κάποιοι φίλοι που λογάριαζαν να κάνουν μπάνιο στα λουτρά, δεν το κατάφεραν. Δόθηκε όμως η ευκαιρία, να ψωνίσουν από τους γνωστούς παντού ‘’πάγκους’’, διάφορα τοπικά προ’ι’όντα, όπως μέλι, γλυκά του κουταλιού, όσπρια κτλ.
    Η επόμενη στάση μας, ήταν στο κοντινό χωριό ‘Ορμα, όπου και …ορμήσαμε ακάθεκτοι στην ταβέρνα ‘’Διόνυσος’’ που μας περίμεναν , και απολαύσαμε κρεατολιχουδιές, για τις οποίες είναι γνωστή η περιοχή.
    Αν και το ‘’αρκούδι’’ δεν ήταν πιά νηστικό, δεν το ρίξαμε στο χορό, όπως σε άλλες περιπτώσεις, αλλά με την ευδαιμονία της γαστριμαργικής απόλαυσης διάχυτη  στο πρόσωπό μας, κάναμε μια στάση στην επιστροφή, σε καφεζαχαροπλαστείο του Λουτρακίου, για τον απογευματινό μας καφέ και άλλα τινά.
    Μετά από αυτό, με την ικανοποίηση ότι η εκδρομή μας ήταν πετυχημένη, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη, όπου φτάσαμε στις 7 το απόγευμα.
    Κατά την εκδρομή μας, συζητήσαμε μελλοντικές εξορμήσεις μας, και καταλήξαμε στον προγραμματισμό των παρακάτω
          Σαββατοκύριακο στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, περι το τέλος Ιανουαρίου ( μάλλον 24 και 25 του μηνός), κοινή εκδήλωση για τις τάξεις μας και φίλους. Εκτιμώμενο κόστος με ημιδιατροφή, κάτω από 50 ευρώ το άτομο.
         Τετραήμερη ή πενθήμερη εκδρομή στο Βουκουρέστι, περί τον Μά’ι’ο του 2015, και αυτή κοινή εκδήλωση.
    Σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται στο ΔΣ της Τάξεως, υπάρχει η πρόταση, για την ευρύτερη συμμετοχή, η ετήσια Γενική Συνέλευση και η κοπή της Βασιλόπιτας του 2015, να γίνει στην Αθήνα, στις αρχές Φεβρουαρίου, στον Άγιο Ανδρέα, όπου παρέχονται αρκετές διευκολύνσεις. Εάν αυτό πραγματοποιηθεί, από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα γενικώτερα, πιστεύουμε ότι θα έχουμε οργανωμένη συμμετοχή κατεβαίνοντας με πούλμαν , και προγραμματίζοντας ενδεχομένως μια ημερήσια εκδρομή συγχρόνως σε κοντινό προορισμό της Αθήνας, όπως Ναύπλιο, Καλάβρυτα ή κάτι ανάλογο.
Ελπίζουμε οι προγραμματισμοί μας να υλοποιηθούν.
    Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδρομή μας στο Λουτρράκι και να ζηλέψετε όσοι δεν ήσασταν μαζί μας.