Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ( ΕΟΠΠΥ )

ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ( ΕΟΠΠΥ )


    Κάθεστε ? Εάν όχι, καθίστε καλύτερα. Αλλά, όχι σε καρέκλα, γιατί μπορεί να πέσετε κάτω. Προτιμότερα σε πολυθρόνα ή καναπέ, εάν σας έμειναν…
    Θα σας μεταφέρω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία, που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων, αφού τεκμηριώνεται με ντοκουμέντα.
    Το κακό είναι που μεγάλωσα αρκετά. Για το λόγο αυτό λοιπόν, είμαι αναγκασμένος, θέλω – δε θέλω, να επισκέπτομαι μια φορά το μήνα το γιατρό μου, για φάρμακα, και κάθε 8 μήνες με 1 έτος, να κάνω και κάποιες προληπτικές αιματολογικές κτλ εξετάσεις.
    Καθόλου περίεργα όλα αυτά, αφού μάλλον τα κάνουν όλοι όσοι είναι περίπου στην ηλικία μου.
    Ο γιατρός μου, μου έγραψε κάποιες αιματολογικές εξετάσεις , συνηθισμένες, δέκα επτά τον αριθμό, για να γίνουν με μία αιμοληψία. Η αξία ( όχι η συμμετοχή ) της καθεμιάς, ήταν από 1,5 μέχρι 5 ευρώ. Μέσος όρος τα 2,8 ευρώ.
    Πήγα και εγώ σήμερα πρωί – πρωί, χωρίς καφέ, χωρίς φαγητό κτλ, όπως συνιστάται, σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, για τα ‘’περαιτέρω’’.
    Το ότι δεν είχα ξυπνήσει καλά – καλά ακόμα, επειδή ήταν 7 το πρωί, με προφύλαξε πιθανόν από εγκεφαλικό επεισόδιο, όχι από οικονομικό αίτιο αλλά από αγανακτησιακό, όταν η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο που πήραν σήμερα το πρωί, δεν μπορούσα να κάνω όλες τις εξετάσεις, αλλά μόνον ένδεκα ( 11 ) από αυτές. Τις υπόλοιπες, ή θα τις πλήρωνα εξ ολοκλήρου, ή θα μου τις έγραφε ο γιατρός μετά από 4 ημέρες. Για επαλήθευση μάλιστα, μου έδειξε και την εγκύκλιο, την οποία φωτοτύπησα και σας επισυνάπτω.
    Η πρώτη μου αντίδραση, θα ήταν να απαντήσω ‘’@#@$%$#@%$#**&^%’’, αλλά η υπάλληλος δεν έφταιγε σε τίποτα, και εγώ ΣΥΝΗΘΩΣ είμαι ευγενής. Για ατό το λόγο λοιπόν, επέλεξα τυχαία ( πού να ξέρω εγώ ) τις ένδεκα εξετάσεις, και πήγα για αιμοληψία.
    Μπαίνουν κάποια ερωτήματα, που χρειάζονται απαντήσεις.
    Ο γιατρός μου, που τον εμπιστεύομαι, μου έγραψε κάποιες εξετάσεις. Έχω εγώ τις γνώσεις ή και το ηθικό δικαίωμα απέναντι στην υγεία μου να επιλέξω ποιες θα κάνω και ποιες όχι ?
    Εάν τις κάνω σε δύο ‘’δόσεις’’, είναι απαραίτητη η επαναληπτική αιμοληψία, γιατί το αίμα δεν ‘’κρατάει’’. Πρέπει να ταλαιπωρηθώ με αυτήν ? Υπόψη ότι κάποια άτομα, την αιμοληψία την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, και ψυχολογικά κινδυνεύουν, όπως με διαβεβαιώνει ο παιδικός μου φίλος ψυχολόγος – ψυχίατρος.
    Μπορώ να κάνω τις 11 από τις εξετάσεις με συμμετοχή Δημοσίου, και τις υπόλοιπες πληρώνοντας από την τσέπη μου. Για αυτό το λόγο πλήρωνα επι 35 χρόνια Υγειονομική Περίθαλψη ? Όταν ήμουν 30 και 40 χρονών, δεν την είχα ανάγκη. ΤΩΡΑ όμως, την έχω !
    Πρέπει να ξαναεπισκεφθώ τον γιατρό μου ? Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, έχει κάποιο κόστος στο Δημόσιο. Αυτό δεν είναι επιπλέον έξοδο του Δημοσίου ?
    Για τα φάρμακα που παίρνω τα ίδια τα 4 τελευταία χρόνια, σήμερα πληρώνω το τετραπλάσιο, με τις καλαμακίες περί γενοσήμων κτλ. Αυτό το έξοδο, όπως και των ιατρικών εξετάσεων, δεν είναι μία εύσχημη ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ μου ?
    Καθημερινά υπάρχουν τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές ενοχλήσεις – ενημερώσεις από ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ασφαλιστικές εταιρείες, που διαφημίζουν τα Προγράμματα Υγείας τους, επιδιώκοντας την εγγραφή μας με κάθε τρόπο. Μήπως η επιδίωξη του Υπουργείου ‘’Υγειας’’ και του ΕΟΠΠΥ είναι να πάμε σε αυτές ? Μήπως κάποιοι έχουν οικονομικά συμφέροντα εάν γίνει αυτό ? Στην Ελλάδα ζούμε !
    Άσε, οι απαντήσεις δεν χρειάζονται αφού είναι πρόδηλες.
    Και καλά, εγώ και οι σαν και εμένα, λίγο πάνω – λίγο κάτω, ακόμα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια έξοδα, ‘’κόβοντας’’ φυσικά από κάπου αλλού. Ένα γεροντάκι όμως, με την… ‘’κοινωνική σύνταξη’’ μόνο, χωρίς φίλους και συγγενείς να συνδράμουν οικονομικά, πώς θα επιβιώσει ? Βασιζόμενο στην… ευσπλαχνία του κράτους ? Και ο Κόμμοδος ήταν ‘’εύσπλαχνος’’ ( Για όσους ξέρουν Ρωμα’ι’κή Ιστορία )
    Αρχίζω να καταλαβαίνω την θεωρία να αναθέτουν Υπουργεία σε άσχετους ανθρώπους. Από τους αυνανισμούς του κ. Γεωργιάδη, μεταπέσαμε στις πεοκρουσίες του σοβαροφανούς κ. Βορίδη. Άσχετοι και οι δύο με το αντικείμενο, επιδίδονται διαχρονικά σε πρωτοφανείς παλινωδίες με τις αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις τους, προκαλώντας την οργή, το γέλιο, την θυμηδία, την αγανάκτηση σε όλους, σχετικούς και άσχετους.
    Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΠΕΘΑΝΕ. Και μαζί του, κατά τα φαινόμενα, επιθυμία των αριθμολάγνων που κυβερνούν, θα ήταν ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, για τι έτσι θα βελτιωνόταν και η δημοσιονομική λογιστική.
    Μήπως πλέον, η Ελλάδα κατάντησε ένα κράτος – ότι νάναι ? Αυτό αποδεικνύεται, από τα πάντα.
    Από το ότι δεν πάμε ούτε για κατούρημα, εάν δεν το εγκρίνει η ΕΕ και το ΔΝΤ ( Σας λέει τίποτα το ψήφισμα ΟΗΕ για το χρέος τηςΑργεντινής? Τι ψηφίσαμε ???)
    Από το ότι εάν πούμε ‘’πούστη’’ έναν πούστη, κινδυνεύουμε να βρεθούμε φυλακή.
    Από το ότι εάν αγριοκοιτάξουμε έναν ποικιλόχρωμο βαζιβουζούκο δολιχοκέφαλο και τον πούμε ‘’λαθρομετανάστη’’, πάλι κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή.
    Από το ότι εάν μας βάλουν στο ‘’μάτι’’, κινδυνεύουμε με φυλάκιση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , όχι με κατηγορίες των οποίων χρειάζεται η απόδειξη, αλλά και χωρίς κατηγορίες.
    Από το ότι οι διάφορες εκδηλώσεις ( παρελάσεις, εγκαίνια ΔΕΘ κτλ ) γίνονται εν μέσω κυβερνητικά καθοδηγουμένης αστυνομικής τρομοκρατίας,  (χωρίς την ευθύνη της Αστυνομίας για τα μέτρα )  με σκοπό την απρόσκοπτη παρουσία των…. Αρχών, και την αποφυγή συγκεντρώσεως του κόσμου, μην τυχόν και διαμαρτυρηθούν, κομψά ή άκομψα, και ..’’χαλάσει η εικόνα’’ μας .
    Από το ότι αποκλείεται κυκλοφοριακά το κέντρο μιας πόλεως 1.000.000 κατοίκων, για να πιεί το καφεδάκι του ο πρωθυπουργός στο Βασιλικό Θέατρο.
    Αρκετά ακόμα ‘’από το ότι’’ θα μπορούσα να παραθέσω, αλλά είναι περιττά γιατί πιστεύω ότι έχετε καταλάβει. Εάν καταλάβατε, αφού διαβάσατε τα παραπάνω, χαίρομαι. Εάν δεν ήταν ανάγκη να τα διαβάσετε για να καταλάβετε, χαίρομαι περισσότερο. Εάν παρ’ όλα αυτά, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, έ τότε λυπάμαι για λογαριασμό σας.
    Για τους ισχυρισμούς μου, περι των ιατρικών εξετάσεων, έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία, στην διάθεση οποιουδήποτε. Σας βάζω και την σχετική σελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, για να θαυμάσετε. Εάν θέλετε να δείτε ολόκληρο το ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ, στην φωτογραφία υπάρχει ο ‘’μπούσουλας’’.
    Πολύ σας ταλαιπώρησα σήμερα πάλι. Τα υπόλοιπα, που δεν τελειώνουν ποτέ, άλλη φορά, σύντομα.

Ανδρέας Μελεζιάδης

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Ανδρέα Μελεζιάδη
    Η δημοκρατία μας  είναι σαν ένα κασμίρι 2,5 μέτρων, που το πάμε στον ράφτη μας. Του δίνουμε τις εντολές μας, για το πώς θέλουμε το κουστουμάκι μας, σταυρωτό ή όχι, με ένα ή δυο κοψίματα πίσω, μεσάτο κτλ κτλ. Και ο καλός μας ο ράφτης, το κόβει και το ράβει ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΜΕ.
    Αυτό ακριβώς γίνεται και στην δημοκρατία μας. Και συγκεκριμένα, κατά την θερινή περίοδο, όταν οι κατάκοποι ‘’εθνοπατέρες’’ μας θέλουν και αυτοί σαν κοινοί θνητοί να κάνουν κάποιες διακοπές, ώστε να είναι έτοιμοι για τον…. ‘’πόλεμο’’ του φθινοπώρου.
    Αλλά, επειδή δημοκρατία χωρίς να δουλεύει ( και να μας ‘’ δουλεύει’’ ) η βουλή δεν γίνεται, εδώ και αρκετά χρόνια ( άσχετο από πότε ) οι καλοί μας βουλευτές, με την μέριμνα των κομμάτων τους, χωρίζονται σε τρία μέρη, αναλογικά με την δύναμή τους. Και το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά ξαποσταινουν 200, ενώ 100 νοματαίοι δίνουν το ‘’παρών’’ στις συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής.
    Και θα μου πεί κάποιος ‘’εσένα τι σε πειράζει ? Πού βρίσκεις το κακό σε αυτό ?’’
    Καθόλου δεν με πειράζει αυτό καθαυτό το γεγονός. Άσε που ο αριθμός των ‘’100’’ βρίσκεται πολύ κοντά στον βέλτιστο αριθμό βουλευτών για το ελληνικό κοινοβούλιο, βάσει πληθυσμιακών προδιαγραφών αλλά και επιθυμίας του ελληνικού λαού. Όμως, αυτό είναι άλλο θέμα.
    Όπως η ζωή συνεχίζεται, έτσι και οι ‘’εργασίες’’ της βουλής συνεχίζονται κανονικά. Με 100 αντί για 300. Ωραιότατα. Στις εργασίες της βουλής, περιλαμβάνεται και η ψήφιση διαφόρων νομοσχεδίων κτλ, για την διατήρηση της ‘’φυσιογνωμίας της μάχης’’. Συνήθως, αυτά τα νομοσχέδια, είναι σχετικά μικρής σημασίας, που ‘’περνάνε’’ χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες από την όποια κυβερνητική πλειοψηφία του θερινού τμήματος. Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και κάποιες πονηρές διατάξεις σε νομοσχέδια άσχετα, που τις παίρνει η μπόρα μαζί με το συνολικό νομοσχέδιο, και κάποια στιγμή εμφανίζονται σαν νόμοι του κράτους, και δεν ξέρουμε απο πού μας ήρθαν. Μπαίνουν όμως, και σημαντικά νομοσχέδια, των οποίων η ψήφιση στην ολομέλεια θα ήταν αμφίβολη, με βάση την κυβερνητική πλειοψηφία του 150  και λιγάκι.
    Αυτή είναι η ακολουθούμενη πρακτική, από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Και εάν υπάρχει ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία, ‘’δεν τρέχει τίποτα’’. Εάν όμως, όπως τώρα, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι 150 + λιγάκι, τότε έχουμε προβλήματα…..
    Το δίδυμο ‘’χονδρός – λιγνός’’, ξέρει πολύ καλά ότι η πλειοψηφία του είναι πολύ εύθραυστη, και κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή. Κατά καιρούς, διατυπώνονται αντιδράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, για διάφορα θέματα και νομοσχέδια, όταν η συνείδησή τους , τους δίνει και κάποια σφαλιάρα. Απίθανο, αλλά γίνεται και αυτό. Αυτά, φυσικά, είναι εν γνώσει των κομματαρχών, και φροντίζουν να επιλυθεί το πρόβλημα με την τακτική ‘’και την πίττα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο’’.
    Τι σκέφτηκαν λοιπόν ο Στάν και ο Λώρελ….
    Τώρα, στα θερινά τμήματα, πάνε κάποια νομοσχέδια πολύ σημαντικά σύμφωνα με την κοινή γνώμη. Νομοσχέδια που δοκίμασαν να περάσουν από την ολομέλεια της βουλής, και τα ‘’βρήκαν μπαστούνια’’, επειδή δεν ήταν σύμφωνοι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων τους. Και οι διαφωνίες, είναι πολυτέλεια, δεν επιτρέπονται. Άσε που η αντιπολίτευση γενικά, συμφωνούν – δεν συμφωνούν, κατά παράδοση ψηφίζουν αρνητικά.
    Θα μπορούσαν να θέσουν το άκρως δημοκρατικό μέτρο της… κομματικής πειθαρχίας, αλλά και πάλι δεν θα ήταν σίγουροι.
    Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν να τα περάσουν από τα θερινά τμήματα, αλλά και εκεί υπήρχε κίνδυνος απόρριψης, και άντε να τα μαζεύεις μετά.
    Όταν διαπίστωσαν ότι κάποια συγκεκριμένα νομοσχέδια δεν ‘’περνούν’’ από την ολομέλεια, τα έβαλαν στην θερινή περίοδο. Και εκεί πλέον έπιασε δουλειά ο… ράφτης της αρχής του άρθρου.
    Όταν από πληροφορίες, συνεντεύξεις, επαφές, ρουφιανιές και άλλα παρόμοια, διαπίστωσαν ότι κάποια νομοσχέδια δεν θα περάσουν μάλλον, εφάρμοσαν την άκρως δημοκρατική τακτική του ‘’ φύγε εσύ, έλα εσύ ‘’. ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ στο συγκεκριμένο θερινό τμήμα, μερικούς δικούς τους βουλευτές, που είχαν την πρόθεση να μην εγκρίνουν κάποια νομοσχέδια, με άλλους , δικούς τους πάλι, αλλά ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ παλαιάς δισκογραφικής εταιρείας ( His masters voice’ ) αυτή τη φορά. Και , ώ του θαύματος, όλα πήγαν όπως πρέπει, απολύτως δημοκρατικά. Ζήτω η δημοκρατία !
    Την θερινή περίοδο, είναι η ευκαιρία για να περάσουν όλα τα ‘’βρώμικα’’ νομοσχέδια. Στην ολομέλεια, θα περνούσαν το κατάπτυστο ‘’αντιρατσιστικό’’ ( άσχετα με τις τροποποιήσεις περί γενοκτονιών ) και το εμπνεύσεως Νταβέλη ΕΝΦΙΑ ? Θα έλεγα ότι η… νεκροψία θα το έδειχνε, αλλά το δίδυμο της επιτυχίας με σοφιστείες, ξεπέρασε τον σκόπελο. Και θα λένε, ότι τους νόμους τους ψήφισε η… βουλή. ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΗ ???
    Επειδή τελευταία, ‘’παίζει ‘’ πολύ και το θέμα του προέδρου της δημοκρατίας, με τις αρμοδιότητες και ευθύνες ‘’γλάστρας’’ ( κατά τα άλλα, είναι ο… ρυθμιστής του πολιτεύματος ) έχω να τους προτείνω μια λύση ώστε να βγούν από το ‘’σκοτεινό το μονοπάτι’’. Να κάνουν ψηφοφορία σε θερινό τμήμα για την εκλογή του, οπότε με τις κατάλληλες διεργασίες ίσως μπορέσουν να πάρουν 180 / 3 = 60 ψήφους, και όλα ‘’ μέλι – γάλα’’. Γιατί, 180 ψήφους, δεν βλέπω να παίρνουν, εκτός και εάν ‘’ψεκάσουν’’ την βουλή…
    Τι να πώ, ρε παιδιά… Μήπως και εμείς, είμαστε άξιοι ΑΥΤΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ της δημοκρατίας που έχουμε ?

   ( Το ότι δεν υπάρχουν κεφαλαία αρχικά κάποιων λέξεων, δεν είναι καθόλου τυχαίο… )

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΙΝΕ ΔΕΚΑΝΕΑΣ

ΣΙΝΕ ΔΕΚΑΝΕΑΣ

    Εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που μεταφέρθηκε η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, αρκετές παραδόσεις της έπαψαν να ισχύουν πλέον. Κάποιες από αυτές, όσο παράξενες και αμφιλεγόμενες και αν θεωρούνται από τους ‘’ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ’’, πιστεύω ότι προσέφεραν αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα των Ευελπίδων. Όσοι τις έζησαν, θα με δικαιολογήσουν.
    Μία από αυτές, ήταν τα περίφημα ‘’ΣΙΝΕ’’.
    Τι ήταν λοιπόν αυτά τα ‘’σινέ’’ ? Σας το εξηγώ αμέσως.
    Το βράδυ, κάποια στιγμή, βάσει προγράμματος πάντα, ερχόταν η ώρα για ύπνο. Η ’’ευλογημένη’’ ώρα, ιδιαίτερα για τους πρωτοετείς, που την περίμεναν ‘πώς και πώς’’. Το πιο γλυκό και ποθητό σάλπισμα της ημέρας, ήταν το ‘’σιωπητήριο’’, ιδιαίτερα εάν ο σαλπιγκτής εύελπις ήξερε να το παίζει καλά.
    Τότε λοιπόν, όλοι πέφταμε στο κρεβάτι και τα φώτα έκλειναν, εκτός από μια λάμπα νυκτός, τον λεγόμενο ‘’πουτανιάρη’’.
    Απαραίτητη διευκρίνιση, σε κάθε θάλαμο κοιμόταν 16 ευέλπιδες, τέσσερεις από κάθε τάξη. Ενώ στην σημερινή Σχολή, κοιμούνται ανα δύο ή ανα τέσσερεις, αν δεν κάνω λάθος, και αυτός είναι και ο λόγος που όχι καταργήθηκε, αλλά είναι αδύνατον να συνεχιστεί η συγκεκριμένη παράδοση.
    Κάθε βράδυ λοιπόν, αφού όλοι ξάπλωναν στα κρεβάτια, ο κάθε πρωτοετής έπρεπε να πεί σε κάθε τεταρτοετή ένα ‘’σινέ’’.
    ‘’Σινέ’’, ήταν ένας σύντομος χαρακτηρισμός του τεταρτοετούς από τον πρωτοετή, κυρίως τίτλος κινηματογραφικής ταινίας, που κατά την γνώμη του πρωτοετούς χαρακτήριζε τον τεταρτοετή προς τον οποίο απευθυνόταν. Και, προσοχή, τα ‘’σινέ’’ έπρεπε να είναι ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ κάθε μέρα, και να μην είναι ‘’γραβάτες’’ (‘’ Γραβάτες’’ λεγόταν τα ‘’σινέ’’ που κολάκευαν τον τεταρτοετή, όπως π.χ ‘’Ο ΚΑΛΟΣ’’, ‘’ Ο ΟΜΟΡΦΟΣ’’ και άλλα παρόμοια.)
    Κανόνας ήταν , ότι τα ‘’σινέ’’ δεν ήταν παρεξηγήσιμα και δεν ‘’προκαλούν την μήνιν’’ του τεταρτοετούς, οπότε υπήρχε ελευθερία εκφράσεως.  Άκόμα θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό ΄΄σινέ΄΄ που είπε πρωτοετής σε τεταρτοετή. ‘Σινε δεκανεας. Εάν νομίζεις ότι κρεμόμαστε από τα αρχ@@ια σου, κόψτα να πέσουμε κάτω.
    Φαντάζομαι, ότι έγινε αντιληπτό το πνεύμα αυτής της παραδόσεως.
    Τις περισσότερες φορές, από νωρίς, σκεφτόμασταν ‘’τι σινέ θα πούμε σήμερα’’, αφού η άρνηση ήταν… κολάσιμη!
    Για να το καταλάβουμε ακόμα πιο καλά, θα κάνουμε μια υπόθεση.
    Έστω ότι εγώ ξαναέγινα πρωτοετής ( όνειρα….. ) και κάποιοι από τους πολιτικούς μας ( και όχι μόνον )  είναι τεταρτοετείς ( κάποιοι θα έβγαζαν σπυράκια ) και κοιμόμαστε στον ίδιο θάλαμο. Ας δούμε λοιπόν, τι ‘’ σινέ ‘’θα μπορούσα να τους πώ σήμερα, χωρίς παρεξήγηση φυσικά. Τα ονόματα, μπαίνουν αλφαβητικά.
ΣΙΝΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  ‘’ Ο ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕΧΡΗΣΤΟΣ ‘’ 2012
ΣΙΝΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ‘’ ΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ‘’ 1958
ΣΙΝΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  Ι‘’ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ‘’ 1959
ΣΙΝΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΙΙ ‘’Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΛΛΑΧΑΝ ‘’  1971
ΣΙΝΕ ΚΑ’Ι’ΛΗ’ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ‘’ 1953
ΣΙΝΕ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ‘’ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ‘’ 1955
ΣΙΝΕ ΚΑΝΕΛΛΗ’Η ΣΤΡΙΓΚΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ ‘’ 1967
ΣΙΝΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ‘’ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΥΟ ‘’ 1965
ΣΙΝΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  Ι ‘’Ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ’’ 1973
ΣΙΝΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΙΙ ‘’ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ‘’ 1960
ΣΙΝΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΚΑΝΕΛΛΗ ‘’ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΗΛΙΟ ‘’ 1971
ΣΙΝΕ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ‘’ ΕΝΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ‘’ 1952
ΣΙΝΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ’ΛΥΣΣΙΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ ‘’ 1958
ΣΙΝΕ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ‘’ Ο ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΣ’’ 1964
ΣΙΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ.  Ι ‘’ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ‘’ 1980
ΣΙΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ.  ΙΙ ‘’ΕΓΩ, Ο ΚΛΑΥΔΙΟΣ’’ 1976
ΣΙΝΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ‘’ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ‘’ 1941
ΣΙΝΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ’ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ’’ 1951
ΣΙΝΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ’ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ‘’  1971
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι  ‘’ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ’’  1964
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ ‘’ Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ ‘’ 1962
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ‘’ 13 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΟΧΟ ‘’ 1956
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι  ‘’ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ‘’ 1943
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΙ  ‘’ Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ‘’ 1957
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΓΑΠ)’ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΡΑΣ’’ 1947
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α. ‘’ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ‘’ 1960
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ‘’ ΥΙΕ ΜΟΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ’’ 1965
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ‘’ Ο ΦΥΓΑΣ ‘’’ 1993
ΣΙΝΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ’Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ’’ 1944
ΣΙΝΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ‘’ Ο ΣΩΦΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΤΑΙΖΗ ‘’ 1989
ΣΙΝΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΙΙ ‘’ Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ‘’ 1954
ΣΙΝΕ ΡΕΠΟΥΣΗ’ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΖΜΑΡΙ’’  1968
ΣΙΝΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ‘’ Ο ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ’’ 1966
ΣΙΝΕ ΣΗΜΙΤΗΣ ‘’ ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ’’ 1957
ΣΙΝΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ‘’ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ‘’ 1958
ΣΙΝΕ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Π. ‘’ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ’’ 1966
ΣΙΝΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ‘’ Ο ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ‘’ 2002
ΣΙΝΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ  I ‘’ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ’’ 1999
ΣΙΝΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ ‘’ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ‘’ 1954
ΣΙΝΕ ΔΗΜΑΡ ’Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ’’ 1998
ΣΙΝΕ ΚΚΕ ‘’ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ’’ 1966
ΣΙΝΕ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ‘’ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ‘’ 1982
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ‘’ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΩΝ’’ 1951
ΣΙΝΕ ΠΑΣΟΚ Ι ‘’ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39 ‘’ 1954
ΣΙΝΕ ΠΑΣΟΚ ΙΙ ‘’ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ’’ 1951          
ΣΙΝΕ ΠΑΣΟΚ ΙΙΙ ‘’ ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ‘’ 1961
ΣΙΝΕ ΣΕΕ Ι ‘’ ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ‘’ 1955
ΣΙΝΕ ΣΕΕ ΙΙ ‘’ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ’’ 1951
ΣΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ι ‘’ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ‘’ 1975
ΣΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΙΙ ‘’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ‘’ 1963
ΣΙΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΙΙΙ ‘’ Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ ‘’ 1955
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ IV‘’ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ’’ 1958
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ V‘’ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ’’  1956
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ VI ‘’ ΝΟΜΟΣ 4ΟΟΟ ‘’ 1962
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ι‘’Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ’’ 1958
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΙΙ‘’ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΚΑ ‘’ 2001
ΣΙΝΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΙΙΙ‘’ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ’’ 1958
ΣΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ι  ‘’ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ‘’ 1961
ΣΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΙ  ‘’ ΜΠΙΛΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ ‘’ 1963
ΣΙΝΕ ΜΜΕ ‘’ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ‘’ 1961
ΣΙΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ‘’ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ‘’ 1961
ΣΙΝΕ ΜΕΡΚΕΛ’Ο ΝΟΝΟΣ’’ 1972
ΣΙΝΕ ΠΟΥΤΙΝ ’ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ’’ 1965
ΣΙΝΕ ΣΟ’Ι’ΜΠΛΕ ‘’ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ‘’ 1948
ΣΙΝΕ ΤΡΟ’Ι’ΚΑ  Ι ‘’ Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο  ΑΣΧΗΜΟΣ ‘’ 1966

ΣΙΝΕ ΤΡΟ’Ι’ΚΑ  IΙ ‘’ ΣΚΡΟΥΤΖ ‘’ 1951