Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


  Εδώ και 3-4 χρόνια, από τότε που άρχισε το ‘’νταβαντούρι’’ με τις ‘’στημένες’’ εγκληματικές οικονομικές πράξεις κάποιου ελληνοαμερικάνου που παρίστανε τον …πρωθυπουργό ελέω…θεού, μια μερίδα των συμπατριωτών μας ( και όχι ‘’συμπολιτών’’  όπως επιμένουν να γράφουν μερικοί με ‘’κενό αέρος’’ στην κρανιακή κοιλότητα ) άρχισαν να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν, να ουρλιάζουν, και άλλα παρόμοια, γιατί τα λεφτά τους λιγόστεψαν (ή και κόπηκαν εντελώς, σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς ), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
    Όλα αυτά είναι Ιστορία πλέον, έτσι τουλάχιστον έχει καταγραφεί. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια….
    Εκ προοιμίου, για να μην ξεσηκωθούν και φωνάζουν όλοι μαζί ή και λίγοι – λίγοι  χώρια, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες παραδοχές, σε ποιους ακριβώς αναφέρεται αυτό το άρθρο, γιατί στην γενική κατηγορία υπάρχουν πολλοί.
    Αναφερόμαστε λοιπόν, στους υπερχρεωμένους λόγω καλαμακείας, που δυστυχώς είναι είδος επουσιώδες εν υπερεπαρκεία.
    Σε αυτούς και αυτές που ξέχασαν ότι εάν χρεωστούν, πρέπει και να πληρώσουν τα χρωστούμενα.
    Σε αυτούς, που ενώ μπορούσαν να έχουν μόνον Φιατάκι, θέλησαν να πάρουν Μερσεντές
    Σε αυτούς, που ενώ ήταν άφραγκοι, ξαφνικά αποφάσισαν να αγοράσουν εξοχικό.
    Σε αυτούς που επειδή τα παιδιά τους παντρεύονται και  ‘’ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ’’ ( Μέγιστη καλαμακεία, ποιός δεν τα θέλει ‘’όλα καλά’’ ? ) περνάνε από τον μπάγκο ( μπάγκο = bank = τράπεζα) , παίρνουν το..’’δανειάκι’’ τους, και αγοράζουν σπίτια στα ‘’καμάρια’’ τους που τα θέλουν ‘’όλα καλά’’, άσχετα εάν οι ίδιοι μέχρι να αγοράσουν σπίτι ξέρεναν το σκατό τους για 30 χρόνια και   ‘’τους βγήκε η πίστη ανάποδα’’.
    Σε αυτούς που αποφασίζουν το μικρό μαγαζάκι που έχουν, να το κάνουν…. ‘’επιχείρηση’’ με φωτεινή ταμπέλα, και περνούν και αυτοί από το … μπάγκο.
    Σε αυτούς ( και κυρίως ‘’σε αυτές’’, πώς να το κάνουμε ) που δεν διανοούνται να βγούν στην αγορά, χωρίς να γεμίσουν ένα πορτ-μπαγκάζ με ψώνια. Ας είναι καλά η ‘’ΚΑΡΤΑ’’ που σύντομα έγιναν ‘’ΚΑΡΤΕΣ’’ και γέμισαν και αυτές.
    Πολλά ακόμα ‘’σε αυτούς’’ θα μπορούσα να γράψω, αλλά αφού καταλάβατε σε ποιους αναφέρομαι, φτάνουν τόσοι.
    Σε αυτούς λοιπόν, που η έλλειψη γνώσεων, παιδείας, ρεαλισμού και η περίσσεια επιπολαιότητας, αμυαλωσύνης, ‘’ωχαδελφισμού’’, και νεοελληνικής νοοτροπίας τους οδήγησε στο ‘’μπάγκο’’ των ευαγών ιδρυμάτων που πάντα περιμένουν με ανοιχτή την αγκαλιά για να εξυπηρετήσουν.
    Σε όλους αυτούς λοιπόν αναφερόμαστε, τους εγκληματικά για τον εαυτό τους αφελείς, που είναι πάνω από το 80% των περίφημων….   ’’υπερχρεωμένων νοικοκυριών’’.
    Το υπόλοιπο 20%, είναι τα πραγματικά θύματα της κατάστασης, αυτοί που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και βρέθηκαν όπως βρέθηκαν. Αυτοί, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ !
    Λέμε τώρα σε αυτό το 80% που περιγράψαμε.
    Καλά ρε φίλε, όταν τα ξόδευες, δεν ήξερες ότι πρέπει και να τα πληρώσεις, Νόμιζες ότι σου τα χαρίζανε ?
    Όταν έπαιρνες δάνεια για να ζήσεις – όπως νόμιζες – καλύτερα, δεν έλαβες υπόψη την παροιμία ‘’τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους’’ ?
    Νόμιζες ότι εάν δεν είχες λεφτά για να πληρώσεις τη δόση σου κάποια φορά, αυτά τα ευαγή ιδρύματα, οι σωτήρες σου, θα σου έλεγαν ‘’δεν πειράζει, θα δώσεις όταν έχεις’’ ή κάτι παρόμοιο ?
    Νόμιζες…, νόμιζες…, ό τι καλαμακεια σου κατέβαινε στο κεφάλι τη ‘’νόμιζες’’, και να το τώρα το αποτέλεσμα. Πνίγεσαι, και προσπαθείς να σωθείς τραβώντας τα μαλλιά σου. Και ουρλιάζεις, και διαμαρτύρεσαι ότι σε αδίκησαν, σε έκλεψαν, σε ξεγέλασαν, σε έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Όλα τα σκέφτηκες, έτσι ? Το μόνο που δεν μπορείς να σκεφτείς είναι το ότι ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ έφτασες εδώ που έφτασες, και για αυτό φταίει το δικό σου το κεφάλι και κανένα άλλο.
    Και καταφέρεσαι εναντίον των πάντων! Σου φταίει ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, η τράπεζα ( όλοι αυτοί πράγματι έχουν το μερίδιό τους ), ο γείτονας, ο φίλος , η γυναίκα και τα παιδιά σου, ο Αβραάμ Πάπας, ο φούφουτος, ο περιπτεράς της γειτονιάς, ο ταχυδρόμος, και νομίζεις ότι ο μόνος που δεν φταίει είσαι εσύ ο ίδιος. Σοβαρολογείς τώρα ? Ποιόν κορο’ι’δεύεις ? Στον εαυτό σου μιλάς, δε δίνεις συνέντευξη σε κανάλι.
    Μα, θα μου πεί κάποιος, εγώ είχα οργανώσει τη ζωή μου, έπαιρνα 2.000 και μπορούσα να διαθέσω 600 ευρώ για δόση δανείου. Τώρα που παίρνω 1.200 τι θα κάνω ?
    Καλά, εγώ περιμένεις να σου πώ τι να κάνεις ? Είχες ακούσει ποτε αυτό που λέγεται, ‘’ΚΡΑΤΑ ΠΙΣΙΝΗ’’ ? Σίγουρα ΝΑΙ. Κράτησες ? Αν είχες κρατήσει τώρα δεν θα ήσουν ολοφυρόμενος και διαμαρτυρόμενος κατά πάντων. Πώς θα ζήσεις ? Με τα 600 που σου μένουν ( ίσως και λιγώτερα).
    Εσύ ο ίδιος δεν ήσουν που τότε, τον ‘’ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ’’ του Χρηματιστηρίου, έβαλες ό τι είχες και δεν είχες σε μετοχές, κερδίζοντας καθημερινά 8% του κεφαλαίου σου, και φιλοδοξούσες να γίνεις Ωνάσης ή Νιάρχος το λιγώτερο ? Θα μου πείς ότι ‘’εμπήκαν χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι’’ και έχασες και το κεφάλαιο, πρίν προλάβεις να κάνεις ‘’ΚΙΧ’’. Έ, ας πρόσεχες ! Δεν το λέω εγώ αλλά το είπε ο τότε Πρωθυπουργός μας που ακόμα κάνει βόλτες έξω μαζί με την παρέα του.
    Έρχεσαι τώρα, να στραφείς εναντίον όλων αυτών των πράσινων και γαλάζιων ‘’κλόουν’’ που είχαν υποδαυλίσει την μεγαλομανία σου, και νομίζεις πως οι κόκκινοι ή σωμόν ‘’κλόουν’’ θα σε συμπονέσουν, θα σε συντρέξουν και θα σε σώσουν. Μάλλον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !   Κάποτε, έλεγα ότι ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΦΕ, ΟΥΤΕ ΜΠΛΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. Το ίδιο λέω και τώρα ( αλήθεια, τι χρώμα έχει το 500ευρώ ?)
    Ακόμα δεν έχεις καταλάβει, ότι ο αγώνας είναι για τα λεφτά και μόνον.
    ΑΥΤΟΙ ( και είναι πολλοί ) προσπαθούν να πάρουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεφτά, και όχι μόνον. Μήπως με την αφέλειά σου τους βοήθησες ?
    Και λένε τα ΜΜΕ για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο που έρχεται, με αναφορές στην Ουκρανία, την Συρία, το Ιρακ, και πολλά άλλα μέρη. Δεν σου λένε όμως, ότι Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ και τον κάνει ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ εναντίον ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Το πήρες χαμπάρι ή το θέλεις ζωγραφιστό ?

    Εσύ, φίλε μου, με το ‘’υπερχρεωμένο νοικοκυριό’’, κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι είσαι στην κορυφή του παγόβουνου. Αναλογίσου, τι υπάρχει κάτω από εσένα….

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΑΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ με διάφορα θέματα, που δεν γνωρίζω ( και καλώς δεν γνωρίζω ) μεταξύ των οποίων και ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ στους Νομούς της χώρας.
    Αναμενόμενη ενέργεια και σύννομη, αφού η διάρκεια θητείας τους είναι ίση με την θητεία του ΔΣ της ΕΑΑΣ, όπως προκύπτει αυτό μετά από εκλογές. Όλα αυτά γνωστά.
    Πριν από την έκδοση των αποφάσεων επι του θέματος, και για συγκεκριμένη θέση Προέδρου σε Νομό της χώρας, υπήρξε ανάρτηση, στην οποία αναφέρονται τα αποτελέσματα της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ, ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί το παραμικρό και δεν έχει εκδοθεί καμμία ανακοίνωση.
    Με την ελάχιστη εμπειρία μου σε θέματα διοικητικών συμβουλίων, αφού επι δεκαετία και πλέον ήμουν μέλος σε κάποια από αυτά ( καμμία σχέση με ΕΔ γενικώς ), μπορώ να διατυπώσω κάποιες απόψεις, τις οποίες και ελπίζω να λάβουν υπόψη τους ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους στο μέλλον, προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.
    Από κάποιο ή κάποια μέλη του ΔΣ, διέρρευσε η πληροφορία για το συγκεκριμένο θέμα . Μέγιστο λάθος, που δυναμιτίζει στην κυριολεξία την ομαλή λειτουργία και συνεργασία των μελών. Αμέσως – αμέσως, με διαρροή παρομοίων θεμάτων, όλα τα μέλη διαχωρίζονται σε ΚΑΛΟΥΣ και ΚΑΚΟΥΣ, ή σε ΦΙΛΟΥΣ και ΕΧΘΡΟΥΣ.
    Το θέμα είναι, ότι τέτοιος διαχωρισμός δεν υπάρχει, αφού ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις υποστηρίζει, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ακόμη και αν η δική του άποψη είναι διαφορετική, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να συνταχθεί με την απόφαση του ΔΣ. Εάν εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη, δεν του μένει παρά η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    Αυτά δεν αναφέρονται για κανέναν ειδικά, αλλά είναι γενικώς κάποιες από τις αρχές λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων.
    Το χειρότερο που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο, είναι να βλέπει κοινοποιημένες τις αποφάσεις του, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ. Και σε αυτό το θέμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
    Εκτός από το ότι είμαι ένας από όλους μας, έχω την χαρά και την τιμή να είμαι φίλος τόσο με τον συμμαθητή μου Πρόεδρο της ΕΑΑΣ, όσο και με τα περισσότερα μέλη του ΔΣ, και για αυτό το λόγο παίρνω το θάρρος να εκφράσω αυτές μου τις απόψεις, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα παρεξηγηθούν, αφού είναι γνωστό ότι δεν κρύβουν καμμία υστεροβουλία.
    Δεν θα κάνω συστάσεις, γιατί θα υποτιμήσω την προσωπικότητα των μελών του ΔΣ. Ξέρουν πολύ καλά την δεοντολογία, αλλά και το τι πρέπει να κάνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ό τι έγινε, έγινε, και δεν γυρίζει πίσω. Σημασία, έχει όλα τα μέλη του ΔΣ, να υποτάξουν το αναμφισβήτητα σημαντικό ‘ΕΓΩ’’ τους στο ‘’ΕΜΕΙΣ’’, που είναι πιο σημαντικό.
    Και για να ελαφρύνω λίγο τις εντυπώσεις, το σωστό Διοικητικό Συμβούλιο ξέρετε τι κάνει ?
    Κλείνεται στην αίθουσα και κλειδώνει την πόρτα.
    Από έξω, οι τυχόν παρευρισκόμενοι, ακούν κάθε τόσο και λιγάκι, φωνές και χαλασμό κόσμου, και νομίζουν ότι μέσα ‘’σκοτώνονται’’.
    Στο τέλος, ξεκλειδώνει η πόρτα, βγαίνουν όλοι χαμογελαστοί και πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ουζάκι στο παρακείμενο ουζερί.
    Σαν υστερόγραφο, κακίζω κάποιους συναδέλφους, που εκμεταλλευόμενοι τη διαρροή του θέματος, πρόλαβαν και ‘’ξιφούλκισαν’’ επιτιθέμενοι εναντίον όλων, για προσωπικούς λόγους εκτιμώ, που κάποιους αντιλαμβάνομαι και κάποιους όχι. Οι έχοντες την μυίγα, ας μυγιαστούν…
Με την αγάπη και εμπιστοσύνη μου

Ανδρέας.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

    Πρίν από δύο χρόνια περίπου, απηυδισμένος από τις επικρατούσες τότε συνθήκες εισόδου των εα αξιωματικών και των προστατευομένων μελών τους στα Στρατιωτικά Πρατήρια, τα ΚΑΑΥ και τις Λέσχες Αξιωματικών, και έχοντας μια αρκετά μεγάλη εμπειρία επί του θέματος, σε τοπικό επίπεδο ( Γ΄Σώμα Στρατού ), πρότεινα την καθιέρωση και έκδοση κεντρικά από την ΕΑΑΣ ή το ΓΕΣ ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα παραπάνω, για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των εα αλλά και εε αξιωματικών.
    Δεν θέλω να μειώσω και άλλες ανάλογες προτάσεις που έγιναν, πρίν ή και μετά την δική μου, από συναδέλφους ή και Συνδέσμους, που και αυτές συνέβαλαν σημαντικά.
    Μετά από δύο χρόνια, και πάμπολλες φαντάζομαι συναντήσεις και διαβουλεύσεις των αρμοδίων, καταλήξαμε στο τέλος του 2013 στην έκδοση επιτέλους αυτού του επίμαχου δελτίου εισόδου, αλλά μόνον για τα ΚΑΑΥ και τα Στρατιωτικά Πρατήρια.
    Στην απόφαση για την έκδοσή του, εκτός από την καλή θέληση της Στρατιωτικής Ιεραρχίας και την αποδοχή του αιτήματος,  συνετέλεσαν , χωρίς να το θέλουν, και οι ακολουθούμενες τακτικές από τους Σχηματισμούς, που διέφεραν ριζικά μεταξύ τους, και μόνον προβλήματα και δυσμενή σχόλια δημιουργούσαν.
    Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και σήμερα ισχύει αυτό το ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα ΚΑΑΥ και τα ΣΠ, το οποίο , κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΓΕΣ, εκδίδεται από την ΕΑΑΣ.
    Το Γ΄Σώμα Στρατού, έχει εκδώσει μια πλήρη διαταγή, που περιγράφει λεπτομερώς τις ενέργειες, αρμοδιότητες, δικαιολογητικά κτλ που απαιτούνται ( Φ.449/31/31663/Σ.3033/5 ΙΟΥΝ 14/Γ΄ΣΣ/Β΄ΚΛΑΔΟΣ/ΔΠΣ ) και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα έχουν κάνει και οι υπόλοιποι Σχηματισμοί για τη ΖΕ τους.
    Πρίν από λίγο καιρό, εξέφρασα την άποψή μου, ότι ναι μεν είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει, πάντα με καλή διάθεση και συνεργασία και χωρίς να παραβιάζουν οποιαδήποτε δικαιώματα άλλων, να ρυθμισθούν.
    Το πρώτο ( και ευκολώτερο ) θέμα για ρύθμιση, είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση εκδόσεως των δελτίων από την ΕΑΑΣ, πάνω από δύο μήνες, με το αιτιολογικό ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΑΡΤΙ για την έκδοση.
    Αυτό το επιχείρημα, εάν ισχύει, δεν μου φαίνεται και πολύ σοβαρό. Πόσο μεγάλος κόπος και διαδικασίες χρειάζονται για την προμήθεια αυτού του χαρτιού ? Τέλος πάντων, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην διοικηση της ΕΑΑΣ, πιστεύω ότι ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ το πρόβλημα θα λυθεί, εάν δεν έχει ήδη λυθεί μέχρι σήμερα.
    Υπόψη ότι αυτά τα δελτία, πολλοί συνάδελφοι τα χρειάζονται οπωσδήποτε, ( αυτοί που τα έχουν ζητήσει ) για την είσοδο των μελών της οικογενείας τους, τώρα στην καλοκαιρινή περίοδο, όπου κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε τόπους όπου υπάρχουν ΚΑΑΥ και ΣΠ.
    Ένα σημαντικό βήμα επί του θέματος, θα ήταν η εξουσιοδότηση των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, για την έκδοση αυτών των δελτίων, για συντόμευση διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας.
    Το κυριώτερο όμως θέμα που μένει να ρυθμισθεί, είναι να συμπεριληφθούν και οι Λέσχες Αξιωματικών στο συγκεκριμένο δελτίο, αφού είναι ευνόητο ότι οι εα αξιωματικοί και τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν το δικαίωμα εισόδου και στις Λέσχες Αξιωματικών.
    Σήμερα, για την είσοδο στις Λέσχες, ισχύει ένα άλλο δελτίο, για τους ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, που εκδίδεται από τους Σχηματισμούς, όπως διαπίστωσα από έρευνα που έκανα σε τοπικό επίπεδο.
Ηλίου φαεινότερο είναι, ότι αυτά τα δύο δελτία, θα μπορούσαν να είναι ένα και μοναδικό.
    Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι υπάρχει κάποιο μικρό κώλυμα στο να συμπεριληφθούν και οι Λέσχες στο ίδιο δελτίο, το οποίο όμως εκτιμώ ότι μπορεί να παρακαμφθεί αρκετά εύκολα. Οφείλεται στην ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΕΝΗ εφαρμογή κάποιων διαταγών που ισχύουν. Περισσότερα, μόνον προφορικά.
    Οι συγκεκριμένες προτάσεις μου, απευθύνονται κυρίως προς την ΕΑΑΣ, αλλά και προς άλλους αρμοδίους που ξέρω πολύ καλά ότι θα τις διαβάσουν.

    Ευελπιστώ οτι με την καλή θέληση των αρμοδίων, και οπωσδήποτε με την πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ, και αυτό το θέμα θα λυθεί, επ’ ωφελεία των συναδέλφων, αλλά και της δίκαιης αντιμετώπισης του θέματος.