Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…
 Μόλις λίγες μέρες πέρασαν από τότε που ‘’έβαλα το σπαθί στη θήκη’’, και  να που πάλι αναγκάζομαι να ‘’ξιφουλκίσω’’ σαν γνήσιος σύγχρονος Δον Κιχώτης.  Αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν παρανοήσεις, πρωθύστερα, και άλλα παρεμφερή σε ότι αφορά αυτά που ισχύουν.
      Βέβαια, κάτι είχε πάρει το αυτί μου, αλλά δυστυχώς δεν έδωσα και μεγάλη σημασία, γιατί θεώρησα ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνεται.
    Έλα όμως που γίνεται!
    Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
    Προχτές, πέρασα από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, για να ρωτήσω τις διαδικασίες που ισχύουν τώρα, σχετικά με την διάθεση κάποιου χώρου της Λέσχης σε Αξιωματικό εα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση ( γαμήλια δεξίωση, διάλεξη, γεύμα επετείου κτλ.) Στην περίπτωσή μου, ήθελα να παραθέσω γεύμα με την ευκαιρία της βαπτίσεως του εγγονού μου.
    Πρίν συνεχίσω, θα ήταν καλό να ενημερώσω ότι για μία πενταετία ( 1990 – 1995 ) στα πλαίσια των καθηκόντων μου στο Γ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ /7ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ που είχα την τύχη να υπηρετώ, ήμουν ο μοναδικός χειριστής του συγκεκριμένου θέματος.
    Επισκέφθηκα λοιπόν τον Διευθυντή της ΛΑΦΘ, ο οποίος ευγενέστατα και με κάθε καλή διάθεση, με ενημέρωσε για τα ισχύοντα.
    Εκείνο που κόντεψε να με τρελάνει ήταν το ότι το δικαίωμα διαθέσεως της ΛΑΦΘ, έχει γίνει 150 ΕΥΡΩ για εκδήλωση με μέχρι 100 προσκεκλημένους, από εκεί και πέρα δε, αυξάνει 1,5 ΕΥΡΩ για κάθε άτομο!
    Σε ερώτησή μου, γιατί το ποσό έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ο Διευθυντής της ΛΑΦΘ με ενημέρωσε ότι αυτό έγινε για να αυξηθούν οι πόροι του ΕΚΟΕΜΣ, στο οποίο και διατίθεται ολόκληρο σχεδόν το ποσό.
    Ευχαρίστησα τον Διευθυντή της ΛΑΦΘ για την ενημέρωση, όπως και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, και έφυγα αποφασισμένος να ‘’ρίξω μια ματιά’’ στο θέμα, το οποίο φαινόταν παρανο’ι’κό.
    Ήδη, όταν έφτασα στο σπίτι μου, είχα αποφασίσει να τα βάλω και πάλι με ανεμόμυλους, αφού γίγαντες δεν έβλεπα μπροστά μου.
    Για να διευκρινίσω το ‘’ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ’’, επικοινώνησα με το αρμόδιο γραφείο του Γ’ ΣΣ και αφού επιβεβαίωσα το ποσό, ρώτησα εάν αυτό καθορίζεται από διαταγή προ’ι’σταμένου κλιμακίου  ( ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ ) ή από το Σώμα Στρατού. Η απάντηση ήταν ότι έχει καθορισθεί από το Σώμα Στρατού.
    Πριν πάμε παρακάτω, μια χρήσιμη παρένθεση. Η Παγία Διαταγή του Σώματος Στρατού, αυτή που ίσχυε τουλάχιστον μέχρι το 1996 και στην οποία είχα βάλει το ‘’χεράκι’’ μου, προέβλεπε διάφορες τιμές διαθέσεως της ΛΑΦΘ , ανάλογα με την ιδιότητα του αιτούντος. Άλλη τιμή ήταν για Στρατιωτικούς Συλλόγους και Συνδέσμους, καθώς και για  εε και εα αξιωματικούς, και άλλη, αρκετά αυξημένη, για λοιπούς αιτούντες.
    Εδώ, θα μπορούσα να αρχίσω τις άκομψες εκφράσεις, για τους εμπνευστές αυτού του ατοπήματος κατά την γνώμη μου, αλλά δεν θα προσέθεταν τίποτα το ουσιαστικό, παρά θα συντελούσαν στην εκτόνωση της οργής και  αγανακτήσεώς μου , και πέραν τούτου ΟΥΔΕΝ.
    Προτιμώ λοιπόν, να επισημάνω ότι αγγίζει τα όρια της παράνοιας, να πληρώνουν τόσο αυξημένο ποσό σαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΕΣΧΗΣ, οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί, για να τους το δώσουν πίσω μέσω του ΕΚΟΕΜΣ. Μάλλον πλάκα θα κάνουμε.
    Το να ισχύει αυξημένο τιμολόγιο για διαθέσεις σε άτομα ή συλλόγους που δεν έχουν σχέση με το Στρατό, το καταλαβαίνω και θα επικροτούσα κάτι τέτοιο. Σήμερα όμως, με τις παρούσες καταστάσεις όπως έχουν διαμορφωθεί, το ποσό των 150 ΕΥΡΩ, για τους εε και εα αξιωματικούς, είναι όχι μόνο άδικο και  υπέρογκο, αλλά παρανο’ι’κό.
    Και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ευτραπελισμός, μία εικονική περίπτωση όπως παρακάτω.
    Ένας εα αξιωματικός, ζητά την διάθεση της ΛΑΦΘ για παράθεση γεύματος σε 50 ας πούμε συναδέλφους του ( με τις συζύγους τους). Πέρα από το οποιοδήποτε κόστος του γεύματος, θα πρέπει να πληρώσει και 150 ΕΥΡΩ ‘’κερατιάτικα’’. Κάτι σαν τα…διόδια!
    Ο ίδιος εα αξιωματικός, εάν δεν ζητήσει την διάθεση της ΛΑΦΘ, αλλά πάει για το παραπάνω γεύμα με τους παραπάνω συναδέλφους, θα πληρώσει ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΥΜΑ, χωρίς ‘’κερατιάτικα’’, αφού όλοι είναι δικαιούμενοι εισόδου. Έ, βγάλτε συμπέρασμα τώρα…
    Ελπίζω οι υπεύθυνοι, να αναλογισθούν το λάθος τους και να αναπροσαρμόσουν τις τιμές διαθέσεως.   Μπορούν βέβαια, να τις κάνουν και 500 ΕΥΡΩ, οπότε δεν θα πηγαίνει κανείς και θα βρούν και την ησυχία τους….
    Προσωπικά, θα παρακολουθήσω από πολύ κοντά την εξέλιξη του εν λόγω θέματος, και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω. Με άλλα λόγια, το σπαθί δεν μπήκε στην θήκη ακόμα.
    Ευελπιστώ οτι, ανάμεσα σε αυτούς που θα διαβάσουν το παρόν, να είναι και κάποιοι που έχουν την εξουσία ή και την ευθύνη ακόμα, να παρέμβουν προς την σωστή κατεύθυνση, όπως η ΕΑΑΣ και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/ΕΑΑΣ. Ίδωμεν.
Ανδρέας Μελεζιάδης

Συνταγματάρχης εα

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ

Προχτές, έγινα κακός. Έγινα και πολύ δηκτικός, δικαιολογημένα από τη μεριά μου, με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν, σχετικά με την έκδοση των ΕΝΙΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ στα οποία περιλαμβάνονται και τα παιδιά  των δικαιούχων, άνω των 25 ετών.Το θέμα, είναι στο παρακάτω link
    Τα στοιχεία που υπήρχαν, η άρνηση εκδόσεως, η καθυστέρηση εκδόσεως διαταγών, συνηγορούσαν για τον εκνευρισμό μου.
   Από εχθές, όμως, όπως και το προανήγγειλα, υπάρχουν καινούρια δεδομένα, τα οποία με υποχρεώνουν με χαρά να ανασκευάσω κάποιους χαρακτηρισμούς και προτροπές μου.
   Από φίλους Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, ενημερώθηκα ότι η απαραίτητη διαταγή από ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ έχει εκδοθεί και αποσταλεί προς ενέργεια στην ΕΑΑΣ , η δε ΕΑΑΣ την κοινοποίησε στα Παραρτήματα. Αντίγραφο της διαταγής αυτής, επισυνάπτεται στο τέλος .
   Με βάση λοιπόν την διαταγή αυτή του ΓΕΣ, όπως θα διαβάσετε, η όλη σχεδόν διαδικασία και η έκδοση, ανατίθεται στην ΕΑΑΣ , όπως και ήταν από την αρχή επιθυμητό, για μείωση της γραφειοκρατίας. Βέβαια, υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτιώσεως των διαδικασιών, αλλά δεν είναι του παρόντος.
   Αυτή τουλάχιστον την στιγμή, σε προεκλογική για την ΕΑΑΣ περίοδο, μάλλον δεν πρέπει να έχουμε αυξημένες απαιτήσεις, δικαιολογημένα. Όμως από το τέλος Φεβρουαρίου και έπειτα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες, για την πλήρη και σωστή εφαρμογή .
   Σαφώς, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, δεν είναι απλώς η έκδοση διαταγών, αυτό είναι εύκολο και γίνεται σε μια ώρα. Το ζητούμενο είναι να αυτοματοποιηθούν και απλουστευθούν οι διαδικασίες.
   Από ότι κατάλαβα, διαβάζοντας την διαταγή,  τα δελτία θα εκδίδονται όπως και μέχρι σήμερα, από ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ, με βάση τα αποστελλόμενα απο ΕΑΑΣ στοιχεία, όπως μέχρι τώρα.
   Τέλος πάντων, δεν θα υποδείξω στην ΕΑΑΣ τις απαιτούμενες ενέργειες, θα είναι σαν να υποτιμώ την νοημοσύνη συναδέλφων, μερικοί από τους οποίους είναι και αγαπητοί φίλοι. Κάτι τέτοιο, δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου. Θα πρέπει όμως, στις οδηγίες που θα εκδοθούν, να περιλαμβάνεται η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ισχύος των εκδοθέντων μέχρι σήμερα δελτίων εισόδου από τους Σχηματισμούς. Έτσι, θα οδηγηθούν οι συνάδελφοι στα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ, για την έκδοση των νέων δελτίων.
   Από πλευράς χρόνου, θα ήμασταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, εάν τα δελτία αφορούσαν μόνον τα ΚΑΑΥ, γιατί μέχρι την θερινή περίοδο έχουμε καιρό. Όμως, είναι και τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ, η αύξηση εσόδων των οποίων, είναι σημαντική και επιθυμητή, για πολλούς λόγους που ξέρουμε.
   Δεν ξέρω, εάν τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά, ώστε στα δελτία να συμπληρωθεί και η είσοδος στις ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ, που είναι ‘’πακέτο’’ με τα ΚΑΑΥ και τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ  ΠΡΑΤΗΡΙΑ. Εάν μπορούσε ΤΩΡΑ να γίνει αυτό, το ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ θα ήταν ΠΛΗΡΕΣ.
   Επειδή ξέρουμε πως κινούνται τα θέματα, ήμουν άδικος προς τους Διευθυντές και Επιτελείς, αν αναλογισθώ ότι ένα Σχέδιο Εγγράφου, ιδιαίτερα στο ΓΕΣ, μπορεί να γυρίσει εγκεκριμένο και με αρκετές ενδιάμεσες εισηγήσεις και παρατηρήσεις, μετά από πάροδο αρκετών ημερών. Από πάνω προς τα κάτω, πάει αμέσως. Από κάτω προς τα πάνω όμως…
   Ήμουν άδικος λοιπόν, στις κρίσεις μου προς αυτούς, πολύ δε περισσότερο, επειδή και εγώ, όπως όλοι μας, αντιμετώπισα τέτοιες καταστάσεις, να στέλνω Σχέδιο Εγγράφου και μετά να προσπαθώ να εντοπίσω τα ίχνη του.. Ας με συγχωρήσουν.
   Όσο για τους Αρχηγούς και Προέδρους, μάλλον υπερεκτίμησα την σημασία του θέματος, ίσως γιατί μας αφορά, και  η προτροπή μου ‘’…ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ’’ ήταν το λιγώτερο άστοχη. Ας με συγχωρήσουν και αυτοί. Εάν είναι να ‘’πάνε στα σπίτια τους’’, υπάρχουν άλλα θέματα, απείρως σοβαρώτερα.
   Ίσως όμως, αυτή η όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε, να είχε σαν αποτέλεσμα την ανάδειξη του θέματος και την ενημέρωση για τα ισχύοντα. Οπότε είμαστε σε αναμονή.
   Ας ξαναβάλω λοιπόν το σπαθί στην θήκη του. Με χαρά μου, διαπίστωσα ότι δεν σκούριασε ακόμα…

Ανδρέας Μελεζιάδης


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!
   
Πρωί – πρωί, όπως κάθε μέρα ( σχεδον ), άνοιξα τον υπολογιστή μου, να δώ τα ε-μαιηλ μου κτλ κτλ κτλ που ξέρετε καλά.
    Το πρώτο που ‘’χτύπησε’’ στο μάτι μου, ήταν ένα ε-μαιηλ της ΕΑΑΣ Ν. ΒΟΛΟΥ, του Προέδρου της και φίλου Υπτγου Γκουζή Αθανασίου, το οποίο και σας παραθέτω αυτούσιο στο τέλος, και ο καφές που έπινα έγινε φαρμάκι, το δε τσιγάρο αβάσταχτο.
    Ούτε λίγο, ούτε πολύ, διάβασα ότι τα Γενικά Επιτελεία Στρατού σίγουρα ,Ναυτικού και Αεροπορίας ενδεχομένως, γράφουν στα…παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και τις διαταγές του τις…’’γειώνουν’’ κανονικά!
    Μα, είναι δυνατόν ? θα μου πείτε. Και εγώ το ίδιο θα έλεγα, έλα όμως που είναι και παραείναι δυνατόν! Αυτό αποδεικνύεται από τα παρακάτω.
   Στις 28 ΝΟΕ 13, το ΓΕΘΑ με υπογραφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εξέδωσε διαταγή η οποία πήγε στους παραλήπτες της μέχρι 3 ΔΕΚ 13, σύμφωνα με την οποία δινόταν εντολή ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ , ΕΦΟΣΟΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ.
    Συγχρόνως, δινόταν εντολή στα Επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ  για ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
    Πήγαν λοιπόν αιτήσεις στο ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ για την έκδοση δύο δελτίων για τέκνα εα αξιωματικού, που ήταν άνω των 25 ετών και τα ζητούμενα δελτία ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ επειδή δεν είχαν εκδοθεί ακόμα οι σχετικές διαταγές!
    Δεν ξέρω τι ισχύει στο ΓΕΝ και ΓΕΑ, ελπίζω εκεί να εκτελούν διαταγές, γιατί στο ΓΕΣ φαίνεται ότι…κωλοβαρούν, και μάλιστα μετ’ επιτάσεως!
    Και έρχοναι αναπόφευκτα κάποια ερωτήματα, τα οποία και ΑΠΑΙΤΟΥΝ απάντηση, η οποία όμως είναι βέβαιο ότι δεν θα δοθεί.
    Κύριε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ, όταν βγάζεις διαταγή, ΕΠΙΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ?  Όχι εσύ ο ίδιος, αν και θα έπρεπε, αλλά οι Επιτελείς σου. ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ? Δυστυχώς για εσένα, φαίνεται πως ΟΧΙ. Πώς μπορείς και ανέχεσαι να σε γράφουν οι υφιστάμενοί σου ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ?
    Κύριε Αρχηγέ του ΓΕΣ, τι έκανες για την πλήρη συμμόρφωση με την συγκεκριμένη διαταγή ? Όχι εσύ ο ίδιος, γιατί φαίνεται ότι σε ‘’έπνιξαν’’ οι δουλειές, αλλά οι Διευθυντές και επιτελείς σου. ΕΠΕΒΛΕΨΕΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ? Ή μήπως έχεις και εσύ ‘’άλλες υποχρεώσεις’’ και δεν μπορείς να ασχολείσαι με τόσο επουσιώδη θέματα.
    Κύριοι Διευθυντές και Επιτελείς, εσείς που εκδώσατε αλλά και που λάβατε την διαταγή, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? Επιβλέψατε την εφαρμογή οι εκδότες? Εκτελέσατε την διαταγή οι αποδέκτες? Ή μήπως και εσείς είχατε ‘’ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ’’?
   Και εγώ πριν αρκετά χρόνια, ήμουν και Διευθυντής και Επιτελής ,όταν έβγαζα μία διαταγή, δεν ησύχαζα μέχρι να βεβαιωθώ για την τήρησή της,  και όταν έπαιρνα διαταγή και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία, ‘’έκοβα τον σβέρκο μου’’ και την εφάρμοζα. Η κωλυσιεργία ήταν απαράδεκτη.
    Εδώ τελειώσαμε με τους Αρχηγούς και Επιτελείς. Έπρεπε να έχει τελειώσει το θέμα ΕΧΘΕΣ και όχι να εκκρεμεί μετά από δύο μήνες! Εκτός και εάν οι Αρχηγοί είναι…αρχηγούληδες και οι Επιτελείς είδαν ανοιχτή την πόρτα και…μπήκαν!
Πάμε παρακάτω.
    Κύριε Πρόεδρε της ΕΑΑΣ πήρες μία διαταγή για το προσωπικό που εκπροσωπείς, δηλαδή για το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. Μία διαταγή, για την οποία είχε γίνει μεγάλος αγώνας για να εκδοθεί. Εντάξει, αυτό ήταν ? Τελειώσαμε εδώ ? Διαπίστωσες εαν τα αρμόδια όργανα του ΓΕΣ έκαναν την δουλειά τους? Και δική σου ευθύνη ήταν, ας μην κρυβόμαστε. Δική σου και των αρμοδίων Μελών του ΔΣ σου. Τι έκανες? Μήπως ο προεκλογικός πυρετός σας έριξε όλους στο κρεβάτι ή μήπως είστε εκεί για να είστε ????? Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Θυμηθείτε πόσο καιρό κάνατε για να ενημερώσετε τα Παραρτήματα για την έκδοση του Ενιαίου Δελτίου Εισόδου. Πόσους μήνες???
    Γίνομαι κακός? ΝΑΙ, ΓΙΝΟΜΑΙ! Και θα εξακολουθώ να γίνομαι ακόμα περισσότερο, όταν βλέπω κάποιους, όσο ψηλά και αν είναι, να μην κάνουν την ΔΟΥΛΕΙΑ τους. Εάν δεν μπορούν, ας πάνε στα σπίτια τους, να πλέξουν κοπανέλι!
    Με την μάλλον σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων συναδέλφων, και εκ μέρους τους, χωρίς βέβαια να έχω το δικαίωμα να τους εκπροσωπώ, ΑΠΑΙΤΩ την άμεση ολοκλήρωση των ενεργειών που χρειάζονται και την έκδοση και ευρεία κοινοποίηση των σχετικών διαταγών. Διαφορετικά, ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!
Ανδρέας.
E-MAIL ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ
 Aξιότιμοι και Αγαπητοί κ.κ. Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε, Δ.Σύμβουλε και λοιπά Μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΣ,
   1.  Σας διαβιβάζουμε και ηλεκτρονικά το Φ 700/ 3  /  27   /Σ  14  /31 -1- 2014/ΕΑΑΣ/Παρ.Ν.Μαγνησίας, με το οποίο σας ενημερώνουμε ότι από το ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ/2β, μας επιστράφηκαν τα δικαιολογητικά για 2 παιδιά συναδέλφου Αξκού ε.α., ηλικίας άνω των 25 ετών, αποκαλύπτοντας έτσι ότι δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η απόφαση του κ. Α/ΓΕΕΘΑ (Φ900/44/258887/Σ4283/28-11-2013/ΓΕΕΘΑ/Β΄ΚΛ./Β1).
   2.   Με το ίδιο έγγραφό μας, επισημαίνουμε την χρήση της αδόκιμης ονομασίας "απόστρατος" επί στρατιωτικού εγγράφου (έτσι χαρακτηρίζεται η ενιαία κάρτα εισόδου) και, προτείνουμε την χρήση ή του αποστρατευτικού βαθμού ή την έννοια  "Αξκός ε.α." ("η εν αποστρατεία κατάσταση του Αξκού, μέλους της ΕΑΑΣ").
    3.   Για διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε :
         α.  Την Φ900/ 44/ 258887/Σ4283/28 Νοε 2013/ΓΕΕΘΑ/Β΄Κλ./Β1, με τις ευχαριστίες σας, σε φωτ/πία από την ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, Νοε 2013, σελ. 5.
         β.  Το Φ700/10/196/Σ79/11-7-2013/ΕΑΑΣ/Ν.Μαγνησίας {με το οποίο, προκαλέσαμε τις οδηγίες για την ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ του Φ400/248/Σ52/17-1-203/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ και, ταυτόχρονα, διατυπώναμε παρατηρήσεις - σχόλια - προτάσεις μας επί των παραγρ. 3ι, 3ε, 3στ(για το excel) και, ιδιαίτερα, 3θ { επιμένουμε : είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ως ορθό το αναγραφόμενο στο έγγραφο του ΓΕΣ "ελέχθησαν"  (τα στοιχεία) -εκ του λέγω- αντί "ελέγχθηκαν"!!}.
          γ.   Το Φ 449/14/1754/Σ281/31-7-2013/ΕΑΑΣ/Γραμ : Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε την έννοια της παραγρ. ζ, δηλ ότι δεν μπορεί η ΕΑΑΣ να διορθώσει τα υποδείγματα του ΓΕΣ. Πάλι για αυτονόητα θα μιλήσουμε! Ποιός θα πρότεινε να κάνει η ΕΑΑΣ τις διορθώσεις, σε έγγραφο που εκδόθηκε από το ΓΕΣ!  Είχατε (και έχετε) τη δυνατότητα να προτείνετε αυτές τις διορθώσεις, εφόσον βεβαίως συμφωνείτε!
Εν προκειμένω, προφανώς το ζητούμενο είναι η μη έκδοση των ενιαίων καρτών για τα παιδιά μας των άνω των 25 ετών.
Αναμένουμε!

ΕΑΑΣ/Παρ/μα Ν.Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του ΤΣ,

Αθανάσιος Κ.Γκουζής, Υποστράτηγος ε.α.