Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

 Το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ( έτσι το ξέρω εγώ ) τέλειωσε, και ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον από το αντίστοιχο της Α΄, γιατί δεν ξέραμε ούτε ποιος θα βγεί πρώτος, ούτε ποιοι θα ανέβουν στην Α΄ΕΘΝΙΚΗ, ούτε και ποιοι θα υποβιβαστούν, εν αντιθέσει με την Α΄ΕΘΝΙΚΗ, όπου οι απορίες από την αρχή ήταν μόνο για το ποιοι θα υποβιβαστούν .
    Ανέβηκαν λοιπόν στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ οι ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αθηνών, αν θυμάστε ) και ΚΑΛΛΟΝΗ Μυτιλήνης.
    Θεωρώ ότι ανέβηκαν με την αξία τους, γιατί δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο.
    Εκκρεμούν οι αγώνες κατατάξεως, μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΗΡΑΚΛΗ και ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, για την 4η θέση στην Α΄ΕΘΝΙΚΗ.
    Όσο για αυτές τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, έ, μια ανεβαίνουν, μια κατεβαίνουν, δεν έχει σημασία…
    Το θέμα για μένα, είναι η προσπάθεια ανόδου του ΗΡΑΚΛΗ, της ομάδας που ήμουν ΟΠΑΔΟΣ από παιδί, και παραμένω ΦΙΛΑΘΛΟΣ της μέχρι τώρα και για πάντα.
    Από την αρχή, όλα ξεκίνησαν στραβά. Σε ποια κατηγορία θα παίξει, με τι προοπτικές, με ποιους παίκτες κτλ κτλ. Οι οπαδοί, και καλά κάνουν, ήθελαν τον ΗΡΑΚΛΗ στους τρείς πρώτους, για να επανέλθει στην ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, στην Α΄ΕΘΝΙΚΗ, από όπου τον έριξαν εξωαγωνιστικά ο Πιλάβιος , οι εντολοδόχοι , οι εντολείς του και τα ‘’τσανάκια’’ τους. Ξέρετε πολύ καλά για ποιους μιλάω, για κάποιους που μπαινοβγαίνουν στη φυλακή, σαν να πηγαίνουν σε μπάρ.
    Αλήθεια όμως, αγωνιστικά, έπρεπε να ανέβει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ? Οι οπαδοί λένε ΝΑΙ, φυσικό είναι, όμως, αν κάνουμε ένα απολογισμό και μία αξιολόγηση της ομάδος, θα δούμε ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν άξιζε να ανέβει. Και στην θέση που τερμάτισε, κυρίως ΤΟ ΟΝΟΜΑ του τον έφερε. Γιατί, είναι πολύ βαρειά η φανέλα του, το ξέρουν όλοι.
    Πόσες ήττες είχε στο Καυταντζόγλειο ? Πόσες ισοπαλίες ? Με τέτοια αποτυχημένα αποτελέσματα, δεν δικαιούσαι να διεκδικείς άνοδο. Αποτυχίες ακόμα και με τα ‘’λιμά’’ του πρωταθλήματος…
    Και έρχονται οι τελευταίοι αγώνες, με τις ΄΄σερί’’ νίκες. Δίκαιες ? Ναι, αλλά επί ποίων αντιπάλων ? Των ‘’λιμών’’ και πάλι. Τις κρίσιμε στιγμές, στο Βόλο και στο Καυταντζόγλειο, φάνηκε ότι το αγωνιστικό ‘’τήμ’’ του δεν είναι άξιο του ονόματός του. Και δεν θα σταθώ στους ισχυρισμούς ότι ‘’έφταιγε η διαιτησία’’, που μπορεί και να έφταιγε. Θα σταθώ στο ότι σαν ομάδα, ήταν κατώτερη.
    Δεν είναι αδικαιολόγητα όλα αυτά. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ετοιμαζόταν για την Γ΄ΕΘΝΙΚΗ και ξαφνικά αλλά δίκαια, σαν ‘’αποκατάσταση αδικίας’’, βρέθηκε στην Β΄. Το ρόστερ του όμως, ήταν για την Γ΄. Έγιναν κάποιες βεβιασμένες κινήσεις μεταγραφών, αφού δεν υπήρχαν χρονικά και οικονομικά περιθώρια για κάτι καλύτερο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ‘’με πορδές αυγά δεν βάφονται’’. Από την στιγμή που καί οι καλοί παίκτες έφυγαν, αλλά καί οι ομάδες νέων, βασική πηγή ενισχύσεως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διαλύθηκαν, οι προοπτικές ήταν μηδαμινές. Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά.
    Μα, έχουμε τους αγώνες κατατάξεως για μια ακόμα θέση, θα μου πείτε. Έ, και ??? Μήπως είμαστε καλύτεροι από τους άλλους ? Οι δύο από τους τρείς τους, είναι καλύτεροι από εμάς, το απέδειξαν στο γήπεδο, χώρια από τις φημολογούμενες ‘’διασυνδέσεις’’ τους. Ό τι δεν έκανε η ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα, θα το κάνει τώρα με δυνατούς αντιπάλους ? Οι παίκτες από τη μια στιγμή στην άλλη θα ‘’γιγαντωθούν’’ και θα κάνουν τα πάντα ? Εάν μπορούσαν, θα τα είχαν κάνει. Δεν στέκομαι σε λάθος επιλογές του προπονητή, σε αποβολές κτλ. Αυτά είναι ‘’μέσα στο παιχνίδι’’ και σύμφωνα με την αξία του καθενός.
    Οι φανατικοί, σίγουρα δεν συμφωνούν μαζί μου. Δικαίωμά τους. Τους χρειαζόμαστε όμως, όλους αυτούς, από ‘’θύρες’’, ‘’συνδέσμους’’ κτλ,  για να γεμίζουν τις κερκίδες και να δίνουν  αγωνιστικό παλμό. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΟΜΩΣ ! Ας δούνε την κατάντια άλλων ομάδων, που εμπιστεύτηκαν την διοίκηση κτλ στο λεγόμενο ΟΠΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Υπάρχει απόδειξη σε αυτό. Πέστε μου, μια ομάδα που μπήκε ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ή ΟΠΑΔΟΙ στην διοίκησή της και πρόκοψε. ΚΑΜΜΙΑ !
    Ξαναγυρνάω στους αγώνες κατατάξεως. Άντε και ‘’έσπασε ο διάολος το ποδάρι του’’ και βγήκαμε πρώτοι, και ανεβήκαμε. Τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Για να ΄΄σταθούμε’’, θέλουμε 15 περίπου παίκτες Α΄ διαλογής, ΑΜΕΣΑ !
    Το πιο φυσιολογικό είναι, να αρχίσουμε από ΤΩΡΑ να ετοιμαζόμαστε ΣΩΣΤΑ για την επόμενη χρονιά στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ, με καλύτερους παίκτες, καλύτερο προπονητή, καλύτερες συνθήκες, για να γίνει σιγά – σιγά ο ΗΡΑΚΛΗΣ αυτό που ήταν πάντα. ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΟΛΩΝ!