Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

    Εδώ και λίγες μέρες, παίζεται το σήριαλ της επικείμενης χρεωκοπίας της Κύπρου. Και όταν λέμε ‘’της Κύπρου’’, για να είμαστε πιο σαφείς, εννοούμε των ΤΡΑΠΕΖΩΝ της Κύπρου. Γιατί, τα πράγματα είναι αρκετά τραγελαφικά.
    Υπάρχουν κάποια στοιχεία, που δεν τα γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Όπως, λόγου χάριν, το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο και κατά πόσο η χρεωκοπία του σημαίνει και χρεωκοπία του Κυπριακού λαού.
    Εδώ στην Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι Χιτλερικοί, ‘’χτύπησαν’’ τον Έλληνα πολίτη, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο,
         Α. Κατακρημνίζοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κτλ όπως τα ζούμε καθημερινά.
         Β. Απολύοντας ή οδηγώντας σε απόλυση απερίγραπτα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αυξάνοντας το ποσοστό Ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.
         Γ. Όλα τα υπόλοιπα που βιώνουμε καθημερινά
    Τα ποσοστά είναι για τους αριθμολάγνους, εμείς τα βλέπουμε καθημερινά στην οικογένειά μας, στους φίλους και γνωστούς μας, στα μαγαζιά της γειτονιάς μας, όπου τέλος πάντων και να γυρίσουμε τη ματιά μας.
    Και όλα αυτά για να μη χρεωκοπήσουμε. Γιατί, τι κάνουμε μέχρι τώρα ? Ευημερούμε ?
    Και ο στόχος, είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, η σφηκοφωλιά των αρπακτικών, στις οποίες έχει ήδη πρόσβαση και έλεγχο ( μετοχολόγιο) το διεθνές τοκογλυφικό ( συγγνώμη, ‘’τραπεζικό’’ ) σύστημα. Για αυτό το εγκληματικό σύστημα δυστυχούμε καθημερινά, με τις ευλογίες των κατ’ επίφαση ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων 3-4 ετών. Για να μην ξεγελιόμαστε, το σχέδιο είναι πολύ πιο παλιό , από χρόνια τώρα, και καλά μεθοδευμένο.
    Και σε όλο αυτό το διάστημα, εμείς ‘’αγρόν αγοράζουμε’’, στέλνοντας στη Βουλή κάποιες με όμορφο κώλο που θα τις θέλαμε για γκόμενες, κάποιους χυδαίους συνδικαλιστάδες που έχουν δυνατή φωνή και γκαρίζουν καλά, κάποιους χωρίς πολιτικό λόγο και σκέψη αλλα υιούς και κόρες απελθόντων ‘’εθνοπατέρων’’, κάποιους ηθοποιούς που πάνε να δώσουν παράσταση, κάποιους…κάποιους…κάποιους…
    Και το αποτέλεσμα ποιο είναι ? Όχι μόνο είναι ανίκανοι να κρίνουν και να σκεφτούν, όχι μόνο είναι ‘’πατικωμένοι’’ στο πλαίσιο της ‘’κομματικής πειθαρχίας΄΄, όχι μόνο δε διαβάζουν ( και το ομολογούν ασύστολα ) όσα οι ‘’σοφοί ταγοί’’  τους μοστράρουν , αλλα είναι και εντελώς ανίκανοι να σκεφτούν τα προφανή. Αμφιβάλλω εάν έχουν διαβάσει τίποτα άλλο εκτός από το βιβλιάριο καταθέσεών τους τα τελευταία χρόνια…
    Επειδή όμως όλα αυτά τα ξέρουμε και η όποια συνέχειά τους από εμένα, θα ήταν απλώς επαναλήψεις όσων άλλων έχουν γραφτεί από άλλους αλλά και από εμένα στο πρόσφατο παρελθόν, ας ξαναγυρίσω στους φίλους μας τους Κύπριους.
    Στην Κύπρο, ο στόχος δεν είναι, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ οι Κύπριοι. Στόχος των ‘’εταίρων’’ ( στο λεξικό βλέπε ΛΑ’Ι’ΔΑ )  είναι αυτές οι τρείς Κυπριακές τράπεζες που ξέρουμε, και που το θέμα τους έχει αναλυθεί εκτενώς.
     Όταν η Κυπριακή βουλή ψήφισε ‘’ΟΧΙ’’ στις απαιτήσεις των εισβολέων, αμέσως μετά το  πρώτο ΟΧΙ που ακούστηκε στις απαιτήσεις, έπρεπε να μας προβληματίσει ένα γεγονός αναμφισβήτητο. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ‘’ΟΧΙ’’.
    Φανταστείτε τον Σαμαρά, να πηγαίνει έξω και να συμφωνεί κάποια πράγματα, να έρχεται και να τα θέτει προς έγκριση στη βουλή, και ΟΛΟΙ οι βουλευτές της ΝΔ να είναι αντίθετοι. Πόσο πιθανό είναι αυτό ? Μήπως οι φίλοι μας οι Κύπριοι έκαναν ‘’ΣΙΚΕ’’ ψηφοφορία για εσωτερική κατανάλωση και μόνο ?
    Λένε ότι στράφηκαν στη Ρωσσία για βοήθεια. Το ποσό που χρειάζονται, είναι μηδαμινό σε σχέση με τα ποσά που ακούγονται παγκοσμίως για …’’διασώσεις’’ ατυχών ή ηλιθίων κρατών, και οπωσδήποτε αμελητέο για τις Ρωσσικές δυνατότητες.
    Όταν πήγαν ( εάν πήγαν) να διαπραγματευτούν με τη Ρωσσία, τι περίμεναν ? Ότι οι Ρώσσοι θα τους τα έδιναν τζάμπα, γιατί είναι όμορφοι ? Άντε καλά…. Αμερικανάκια έψαχναν, αλλα και αυτά πλέον ξύπνησαν.
    Και τώρα πλέον, ‘’δεν τους παίρνει’’ να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα, να απλώσουν δηλαδή παλάμη ζητιανειάς βορειοδυτικά στην ‘’μαμά’’…. Όπως η πάγια τακτική από το 1974 και εδώ, ίσως και παλαιότερα. Ποια θα ήταν η δική τους προσφορά? Το ‘’12’’ στο τραγούδι της ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!
    Από την άλλη μεριά οι Κύπριοι πολίτες δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Το κλάμμα για τις κλειστές τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα ‘’επαχθή’’ μέτρα, δεν αφορά τους ίδιους, αφού δεν χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες τράπεζες !
    Πρέπει να ξέρουμε, και αν δεν το ξέρουμε το μαθαίνουμε τώρα, ότι στην Κύπρο λειτουργούν οι ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, συντεχνιακές ανά επάγγελμα σε στενά ή ευρύτερα πλαίσια, μέσω των οποίων γίνονται οι μισθοδοσίες, οι λήψεις δανείων ( ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ) και όλα όσα εμείς κάνουμε μέσω των γνωστών τραπεζών ( ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΤΛ ). Μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε λεπτομέρειες.
    Ο ‘’καυγάς γίνεται για το κόκκαλο’’ λοιπόν. Έρχεται τώρα η νέα συμφωνία με τους ‘’εταίρους’’  τους οποίους εκπροσωπούν μια Χιτλερική, ένας σακάτης κομπλεξικός, μία λαμόγιο του κερατά, μία τέως χορεύτρια αισθησιακών χορών  ( κομψό! ) του Βουκουρεστίου και πιθανολογώ και κάποια άλλα ηθικά κατακάθια, και βάζει χειρότερους όρους για τη συμφωνία. Η κεντρική ιδέα είναι η εξής.
    Κύπριοι πολίτες, δεν θα σας ‘’κοινωνικοποιήσουμε’’ ποσοστό των καταθέσεών σας, γιατί σας συμπονούμε ( άσχετο αν ξέρουμε ότι δεν έχετε καταθέσεις στις συγκεκριμένες τράπεζες)
    Αγαπητοί Ρώσσοι, το 10% δεν ήταν αρκετό, παρτε τώρα 25% στο κεφάλι και βλέπουμε, και ‘’τουμπεκί ψιλοκομμένο’’
    Να τος λοιπόν ο στόχος…
    Να τα ‘’μαζέψει’’ η Ρωσσία και να φύγει από την περιοχή, γιατί πολύ ενόχλησε τελευταία με τα αέρια, τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια, τα πολεμικά της πλοία και άλλα παρεμφερή.
    Φυσικά, οι Ρώσσοι, θα τα πάρουν όλα μέχρι τελευταίας δεκάρας από τις τράπεζες, εάν προλάβουν.
    Φυσικά, μαζί με τους Ρώσσους θα την πληρώσουν και αρκετοι άλλοι μεγαλοκαταθέτες, έλληνες και ξένοι, που έχουν ‘’μα’ι’διά’’ εκεί. Ώχ, ξέχασα, αυτούς τους είχαν ειδοποιήσει από πρίν και το ήξεραν… Πρόλαβαν ? Μάλλον ΝΑΙ.
    Αλήθεια, ξέρετε το επιτόκιο καταθέσεων? Νομίζω 7,5 – 8%.  
    Ας βγάλουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και όχι με την βοήθεια κατευθυνομένων μέσων ενημέρωσης, από τα πολλά που έχουμε και που βασανίζουν καθημερινά τα αυτιά, τα μάτια αλλα και το μυαλό μας.
    Σαν επίλογο, κάνω μία διαπίστωση και μία πρόβλεψη.
Διαπίστωση.
    Όλα αυτά για την ‘’Κυπριακή τραγωδία’’ μας αποπροσανατόλισαν και μας έκαναν να βάλουμε τα δικά μας τραγικά προβλήματα σε δεύτερη μοίρα. Είδατε, έστω και από μακριά, τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών ?
Πρόβλεψη.
    Στην Κύπρο, ‘’’χτύπησαν’’ τις τράπεζες.
    Στην Ελλάδα ‘’χτύπησαν’’ τους πολίτες.
    Μήπως το επόμενο βήμα είναι να ‘’χτυπήσουν’’
         Α.Τους Κύπριους πολίτες ( μειώσεις κτλ ) όπως στην Ελλάδα και
         Β.Τις ελληνικές τράπεζες με ‘’κούρεμα καταθέσεων’’ για να πάρουν και τα ‘’ψιλά’’ εάν υπάρχουν ?
    Σε αυτό συνηγορούν οι πρόσφατες δηλώσεις του άσχετου τεχνοκράτη μας’ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ’’. Τι περιμέναμε να δηλώσει ? Στην Ισπανία, κάτι παιζεται σε αυτό το θέμα.
    Άντε, και όσο τους ανεχόμαστε, ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ’’.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


    Φαντάζεστε για ποιους γράφω ? Για τις Εταιρείες Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας. Ξέρετε τώρα, ΟΤΕ, KΟΣΜΟΤΕ, FORTHNET, WIND κτλ κτλ.
    Πώς ξεφύτρωσε αυτό τώρα ?
    Ίσως γιατί βρίσκομαι με ένα πρόβλημα σε εξέλιξη, ίσως από την ειδικότητά μου όταν δούλευα, ίσως γιατί ένα από όλα που πάν στραβά να είναι και αυτό.
    Ας γινόμαστε τώρα πιο συγκεκριμένοι.
    Η πεθερά μου, είναι μόνη της, 85 χρονών, ευτυχώς μένει σχετικά κοντά στο σπίτι μου, και έχει και ένα τηλέφωνο σταθερό για να επικοινωνεί με τον κόσμο. Κακό πράγμα η μοναξιά, κανείς δεν αμφιβάλλει.
    Το τηλέφωνο, είναι σε μία από τις εταιρείες εκτός ΟΤΕ, από αυτές που πολύ συχνά επικοινωνούν μαζί μας για να μας πρήξουν…το σηκώτι, προσπαθώντας να μας προσελκύσουν με διάφορες προσφορές.
    Μέχρι εδώ, καλά, αν και ενοχλητικά ενίοτε. Οι προσπάθειές τους είναι στα πλαίσια του ανταγωνισμού, και αν σε πείσουν, σε κάνουν πελάτη τους, διότι ως γνωστόν, ‘’Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑ’’.
    Πάμε στο προκείμενο τώρα.
    Πρίν από πέντε ημέρες, το τηλέφωνο της πεθεράς μου, σταμάτησε να λειτουργεί. Αμέσως, επικοινώνησα με το τμήμα βλαβών της εταιρείας, και το δήλωσα. Μετά από κάποιες ώρες, επικοινώνησα και πάλι, για να ρωτήσω πρόοδο, εκτιμώμενο χρόνο αποκαταστάσεως κτλ κτλ.
     Η εταιρεία με ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που έκανε, διαπίστωσε ότι η βλάβη είναι στα κυκλώματα του ΟΤΕ, στον οποίο και έχει δηλωθεί. Δεν μπορεί να υπολογίσει τον απαιτούμενο χρόνο, αλλα εκτιμά ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΟΤΕ.
     Από τότε και μέχρι σήμερα, επικοινώνησα πολλές φορές με την εταιρεία, αλλα δεν πήρα περισσότερες πληροφορίες.
    Επειδή και στο παρελθόν συνέβη κάτι ανάλογο, όχι στην πεθερά μου πάντως, και σύμφωνα και με πληροφορίες επίσημες και ανεπίσημες, σε συνδιασμό με στοιχειώδη σκέψη, έβγαλα μερικά συμπεράσματα που θεωρώ καλό να τα ‘’βγάλω στον αέρα’’, για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας.
    Σήμερα, όλα τα κυκλώματα σταθερής τηλεφωνίας, ενσύρματα, ασύρματα, οπτικές ίνες κτλ κτλ, ακόμα και τα στρατιωτικά, είναι ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΕ, ο οποίος κάποια  από αυτά  χρησιμοποιεί για τις δικές του ανάγκες και κάποια νοικιάζει στις εταιρείες.
    Τα κυκλώματα, δεν είναι ποιοτικά ίδια, υπάρχουν αρκετοί παράμετροι για αυτό, που δεν είναι σκόπιμο να σας αναλύσω, γιατί και θα σας ζαλίσω με τεχνικούς όρους, και λίγα θα καταλάβετε.
Μέχρι εδώ, αναμφισβήτητα γεγονότα.
     Ο ΟΤΕ τώρα, μια και παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες με τις υπόλοιπές εταιρείες, μεριμνά ώστε τα πλέον αξιόπιστα κυκλώματα να καλύπτουν τις δικές του ανάγκες σε προτεραιότητα, για να είναι και οι πελάτες του ικανοποιημένοι, που συνήθως είναι.
    Την ίδια τακτική ακολουθεί και στις περιπτώσεις βλαβών. Προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση επικοινωνίας των ΔΙΚΩΝ του πελατών, και μετά των πελατών των εταιρειών. Αυτό, από μια μεριά, φαίνεται λογικό.
    Στην όλη υπόθεση όμως, υπάρχουν και ‘’γκρίζα’’ σημεία.
    Για αποκατάσταση βλαβών που αφορούν πελάτες των άλλων εταιρειών, δεν ΄΄σκίζεται΄΄ ιδιαίτερα να τις αποκαταστήσει, όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί τον συμφέρει να δημιουργήσει δυσαρέσκεια ώστε οι πελάτες αυτοί να φύγουν από τις εταιρείες που είναι τώρα και να στραφούν στις δικές του υπηρεσίες. Έτσι, η διάρκεια της βλάβης πάει σε μάκρος. Αυτό, μόνο ο ΟΤΕ μπορεί να το κάνει, και το κάνει σε αυτή την εποχή, που η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη. Εάν υπάρχουν σκοπιμότητες όμως, όλα γίνονται.
    Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει. ‘’Καλά, τον συμφέρει αυτό ? Στην διάρκεια των βλαβών, δεν πληρώνεται το μίσθωμα γραμμής από την εταιρεία’’
    Η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν πληρώνεται μεν, αλλα οι οικονομικές του απολαβές θα ήταν πολλαπλάσιες, εάν ο πελάτης ήταν δικός του στη διάρκεια της βλάβης.
    Πιθανόν να υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο, όπως φερ’ ειπείν από τις απολύσεις να μην υπάρχει αρκετό τεχνικό προσωπικό. Δεν ξέρω.
    Η τελική επιδίωξη, είναι να αγανακτήσει ο πελάτης με την εταιρεία του, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη για την μη αποκατάσταση της βλάβης, ( ενώ δεν έχει διαβάσει εκείνα τα ψιλά γραμματάκια στο συμβόλαιό του που θέλουν μεγεθυντικό φακό ) να διακόψει το συμβόλαιό του, και να στραφεί στον ΟΤΕ.
Είναι ή δεν είναι αυτός ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ?
    Και τι πρέπει να κάνουμε εμείς ? Δεν μπορώ να συμβουλεύσω, ούτε να καθοδηγήσω. Δεν ήταν από την αρχή αυτός ο σκοπός μου. Άλλωστε, κάθε πότε συμβαίνει βλάβη πλέον ?
    Γεγονός είναι, ότι εδώ και πέντε μέρες που θα γίνουν σίγουρα περισσότερες από επτά αφού σήμερα είναι Σάββατο, η πεθερά μου δεν έχει τηλέφωνο, ούτε και μπορεί να χρησιμοποιήσει κινητό, και έτσι είμαστε συνέχεια στα ‘’πήγαινε – έλα’’ για να δούμε αν είναι καλά.
    Και θα μου πείτε ασφαλώς, τι σας νοιάζει εσάς για τη δική μου πεθερά ?
    Φυσικά και δεν σας νοιάζει, μέχρι την στιγμή που θα αντιμετωπίσετε παρόμοιο πρόβλημα. Για να ξέρετε ποιος φταίει…

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

    Από τη στιγμή που υλοποιήθηκαν οι ‘’αναπροσαρμογές’’ στα μισθολόγια και συντάξεις μας, πολλοί συνάδελφοι, θέλοντας να βοηθήσουν και ενημερώσουν, κοινοποίησαν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να δικαιωθούμε και να πάρουμε πίσω έστω και ένα μέρος από αυτά που ‘’βούτηξαν’’ από την τσέπη μας.
    Ίσως για τους έχοντες οικονομικές γνώσεις, το θέμα να είναι απλό, για τους υπόλοιπους όμως είναι σταυρόλεξο.
    Αυτό που έβγαλα σαν συμπέρασμα, είναι ότι μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή ή και προσφυγές, ακολουθώντας τις προτεινόμενες διαδικασίες, με δικηγόρο ή μόνος του, με τα παρακάτω δεδομένα.
Α. Τα συνολικά έξοδα, θα είναι περίπου 300 ευρώ, είτε τα δώσεις στην αρχή, είτε στο τέλος.
Β. Η διαδικασία, για ευνόητους λόγους, είναι εξαιρετικά παρελκυστική και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα  με τις πιο ευνο’ι’κές συνθήκες, να εκδικαστεί ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ περίπου, και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα
    Πολλοί συνάδελφοι, επικοινωνούν μαζί μου ζητώντας διευκρινίσεις και ρωτώντας με τι θα κάνω εγώ.
    Είναι γεγονός ότι ‘’η ελπίδα πεθαίνει τελευταία’’, αλλα πολύ φοβάμαι ότι στην περίπτωσή μας, πρώτα θα ‘’αποχωρήσουμε’’ εμείς, ασχέτως ηλικίας, και μετά θα ακολουθήσει η ελπίδα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα, από προσωπικές μου εμπειρίες, αφού
         1.Προσέφυγα για αναπροσαρμογή συντάξεως στο ΓΛΚ μέσω δικηγόρου το 2002, και μέχρι το 2009 δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Μετά από αυτό έκανα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ενέργειες, επανυποβάλλοντας τα δικαιολογητικά στο ΓΛΚ με συστημένη επιστολή, και μετά από 2 χρόνια ( Νοέμβριος 2011 ) δικαιώθηκα, με καταβολή αναδρομικών 3 ετών ( και όχι 15 όπως έπρεπε ). Και όλο αυτό για 198 ευρώ το μήνα, τα οποία δεν πρόλαβα να τα δώ γιατί τα πήρε ο ‘’τυφώνας’’ των μειώσεων και …αναπροσαρμογών.
         2.Από το Σεπτέμβριο του 2012, περιμένω την έγκριση δαπάνης από τον ΕΟΠΠΥ για φάρμακα, περίπου 100 ευρώ, τα οποία αναγκαστικά αγόρασα από φαρμακείο. Θυμάστε, τότε στην απεργία.
    Θα μου πείτε, τι σχέση έχει ο ΕΟΠΠΥ με το ΓΛΚ. Καμία απολύτως, εκτός από το ότι και οι δύο ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ του Δημοσίου, τα οποία λένε ότι δεν έχουμε γιατί τα χρειάζονται για άλλες υποχρεώσεις. Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή…
    Οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις προσφυγές, είναι σκόπιμα επίπονες και χρονοβόρες, για να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους. Και τουλάχιστον, σε εμένα το κατάφεραν. Δεν πρόκειται να κάνω προσφυγή, γιατί δεν θέλω ούτε να συναινέσω στην κορο’ι’δία, αλλα και ούτε να είμαι σε αναμονή στο τηλέφωνο για τηλεφώνημα που δεν θα έρθει.
    Οι υπηρεσίες αυτές, ‘’οχυρώνονται’’ πίσω από επίπλαστες διατάξεις και ρυθμίσεις, απολύτου σκοπιμότητας όλες, με μοναδικό σκοπό την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ !
    Πάνω σε αυτό θα πρέπει, πιστεύω, να επικεντρωθούν οι ενέργειες των Ενώσεών μας, θεσμικών και μη, όχι για την γρήγορη διεκπεραίωση, αλλά για την μη αναγκαιότητα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ( ακόμη ένα κόλπο για αφαίμαξη…) και την συνολικά ρυθμιστική ενέργεια από αυτούς που έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα να κάνουν, δηλαδή από τις Κρατικές Υπηρεσίες.
    Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν το βλέπω καθόλου πιθανό, γιατί ο κλέφτης ποτέ δεν παραδέχεται ότι έκλεψε, ούτε και επιστρέφει τα κλεμένα. Ρωτήστε Τσοχατζόπουλο, Παπαγεωργόπουλο και Σία, να σας εξηγήσουν…
    Για αυτό λοιπόν, σας λέγω ότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, όχι γιατί δεν με ‘’πόνεσαν’’ αυτά που μου έκλεψαν, αλλά γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα.
    Το τι θα κάνετε εσείς, είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ.
Ανδρέας