Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

   
     Τελικά, έγινε την περασμένη Δευτέρα η πολυθρύλητη συνάντηση του Συντονιστικού όλων των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών πάσης φύσεως, με τον πρωθυπουργό.
    Περίμενα μια ολόκληρη εβδομάδα να ασχοληθώ με το θέμα, σε αναμονή όλων των ανακοινώσεων, ενημερώσεων κτλ από όλους τους εμπλεκόμενους και μη. Περίμενα να ξεθυμάνει και η οργή μου για τα τεκταινόμενα, για να ασχοληθώ με την μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία πάνω στο θέμα.
    Από όλα τα απολύτως δίκαια αιτήματα, ΜΟΝΟ ΕΝΑ έγινε δεκτό, αυτό που αφορά την εργασία των αποστράτων. Όλα τα άλλα, ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ !. Δηλαδή, μέχρι τώρα, ήταν ‘’αμελέτητα’’!
    Οι ανακοινώσεις κτλ πάνω στην συνάντηση, ήταν όλων των ειδών. Οργισμένες, σκωπτικές, συγκρατημένες, ακραίες κτλ. Κάποιες δε, ήταν και κομματικά χρωματισμένες. Ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν και αυτά ?
    Στην αρχή οργίστηκα με τις απαντήσεις των ‘’κυβερνώντων’’ και τις δικαιολογίες τους.   Μετά όμως, αναλογίστηκα ότι απλώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μου για αυτήν την περίφημη συνάντηση, προβλέψεις που διατύπωσα χωρίς κανένα δισταγμό. Εάν τα αποτελέσματά της παιζόταν στο ‘’ΣΤΟΙΧΗΜΑ’’, θα είχα κερδίσει οπωσδήποτε. Επειδή όμως ήταν απλό θέμα λογικής, μαζί μου θα είχε κερδίσει και το σύνολο όσων στοιχημάτιζαν. Η υπόθεση ήταν ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΣΟΣ !
    Ας σοβαρευτούμε όμως και ας μην ποδοσφαιροποιούμε τα γεγονότα, αν και έχουν κοινές συνισταμένες.
    Τι πιστεύαμε δηλαδή ? Ότι θα αναγνωριζόταν τα λάθη στους υπολογισμούς των συντάξεων και μισθών, στις εξωφρενικές περικοπές, στα επελθόντα και επερχόμενα χαράτσια κτλ ? Γιατί, ας μην αυταπατώμεθα. Παρά τις διαβεβαιώσεις προς όλους ότι τελειώσαμε εδώ, είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ! Η βίαιη φτωχοποίηση, έχει ακόμα πολύ μέλλον. Την ‘’τακτική του σαλαμιού’’ την ξέρετε ? Σίγουρα ναι, και όσοι δεν την ξέρετε, την φαντάζεστε…
    Ήταν δεδομένο, ότι η συνάντηση έγινε για κατευνασμό και δημιουργία ευμενών εντυπώσεων προς την κυβέρνηση ( τρομάρα της ), ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός δέχεται να συναντηθεί με απόστρατους αξιωματικούς που διεκδικούν κάποια δίκαιά τους.  Μεγάλη μας τιμή….
    Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ τόσο μεγάλα θέματα, που για την επίλυσή τους ήταν απαραίτητη μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έτσι θυμάμαι, τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια που έχω προσωπική γνώση και μνήμη.
    Αυτές οι απάνθρωπες περικοπές πονούν και εξοργίζουν. Θα εξόργιζαν πολύ λιγώτερο όμως, εάν αντί για 50% περίπου μειώσεις, ήταν 60%, αλλα ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ και με εξομοίωση των μισθών και συντάξεων. Θα υπήρχε το αμάχητο επιχείρημα ‘’δεν εχουμε λεφτα, ρε παιδια, τι να κανουμε ?’’. Θα μας ερχόταν δύσκολο, θα μας ‘’ρήμαζε’’ περισσότερο, αλλα θα το δεχόμασταν, αφού θα αφορούσε ΟΛΟΥΣ. Δυστυχώς, και εδώ φαίνεται η σκοπιμότητα, οι περικοπές και μειώσεις δεν είναι ίδιες προς όλους. Καθημερινά βγαίνουν στο φώς καινούρια στοιχεία για τις αποδοχές κάποιων άλλων φορέων του δημοσίου.  Ελάχιστες περικοπές, και αυτές επιστρέφουν στην τσέπη από την πίσω πόρτα, μυστηριωδώς…..
    Νωπά τα παραδείγματα, όπως των υπαλλήλων της Βουλής. Απείλησαν ότι θα διακόψουν την συνεδρίαση, και ο αξιότιμος υπουργός οικονομικών απέσυρε το Νομοσχέδιο που τους αφορούσε. Τι το γράφω τώρα, όλοι το θυμάστε.
    Μην το ψάχνετε, φίλοι μου. Όλα όσα έγιναν, στον κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν απόλυτη σκοπιμότητα και τυφλή εκδικητικότητα. Το ξανάγραψα, ότι από το 1974 και εδώ, για ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, ο εχθρός δεν ήταν οι Τούρκοι, Κινέζοι, Αλβανοί κτλ, αλλα ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ !
    Ποτέ δεν μπόρεσαν να ‘’χωνέψουν’’ ότι τους είχε κόψει την ‘’κουτάλα’’ για επτά χρόνια.  Ήρθε η ώρα να πάρουν την ‘’ρεβάνς’’, και μέχρι τώρα το καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία. Σε αυτό, βοηθούμε και εμείς οι ίδιοι, με την καρτερικότητα, φιλοπατρία και ‘’υποταγή στους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους’’.
     Αυτό δεν λέει ο Όρκος μας ? Είμαστε πλέον οι μοναδικοί που τον τηρούμε.
    Πήγαν λοιπόν οι δικοί μας, για την συνάντηση και συζήτηση με τον πρωθυπουργό.
    Γιατί πήγαν? Για να τον ενημερώσουν πάνω στα προβλήματα ? Νομίζουμε ότι δεν τα ξέρει ? Ολόκληρο επιτελείο έχει για ενημέρωση, και επιπλέον δεν είναι βλάκας. Από την αρχή το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο.
    Αυτού του είδους τις συναντήσεις, δεν τις καταλαβαίνω. Γίνονται, μόνο εάν υπάρχει διάθεση για συζήτηση και διαπραγμάτευση.
    ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…..μεγάλη λέξη ! Ξέρετε πως γίνεται ? Διαβάστε παρακάτω δύο εικονικά παραδείγματα.
ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
’Θέλουμε αύξηση 20% γιατί είμαστε όμορφοι και θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο ΧΑΡΒΑΡΤ και το ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ.’’ ( λέμε τώρα…..)
’Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται ‘’.
’Εμείς επιμένουμε’’
‘’ΟΧΙ !’’.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
’Θέλουμε αύξηση 20% γιατί είμαστε όμορφοι και θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στο ΧΑΡΒΑΡΤ και το ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ.’’
‘’Πολλά ζητάτε, ρε παιδιά. Μπορώ να σας δώσω μόνο 5%’’.
‘’Δεν γίνεται, άντε να κατέβουμε στις απαιτήσεις μας και να ας δώσεις 17%’’
‘’Δεν μπορώ, σας λέω. Δεν υπάρχουν λεφτά. Άντε να σας δώσω 8%, όχι παραπάνω’’.
‘’Κατανοούμε τα προβλήματα και τις δυσχέρειες, και θέλουμε και εμείς να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να περιοριστούμε στο 14%’’.
‘’Σας είπα, δεν γίνεται. Μόνο 8% μπορώ να δώσω’’.
‘’Εμείς θέλουμε 14% και επιμένουμε. Εάν δεν τα πάρουμε, από αύριο το πρω’ί’, θα κλείσουν τα λιμάνια ( ή κατά περίπτωση ‘’θα κλείσουν οι δρόμοι’’, ‘’θα κατεβάσουμε τους διακόπτες’’, ‘’θα διακόψουμε την συνεδρίαση’’ και άλλα παρόμοια )
‘’Μας εκβιάζετε ! Τέλος πάντων, θα σας δώσω 10%, ούτε δραχμή περισσότερο’’.
’Συμφωνούμε λοιπόν, θα μας δώσεις 10%’’
    Κάπως έτσι λοιπόν γίνονται οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Εάν δεν εμπεριέχεται σε αυτές, έστω και καλυμένα, το στοιχείο του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ( δεν σας αρέσει η λέξη, έτσι ? ) είναι άσκοπες.
    Την προηγούμενη Δευτέρα, λοιπόν, εφαρμόστηκε το ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, όπως ήταν αναμενόμενο.
    Θα μπορούσε να εφαρμοσθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ? Σαφώς και όχι. Πώς θα ‘’εκβιάζαμε’’ ? Θα κάνουν οι ΕΔ απεργία ? Θα ανοίξουν τα σύνορα ? Κάτι άλλο παρεμφερές ? Άλλο που δεν θέλουν οι…’’εταίροι’’ μας γιατί από ότι φαίνετα, αυτό επιδιώκεται εδώ και καιρό. Θα τους κάνουμε τη χάρη ????
    Βέβαια, το αποτέλεσμα της συνάντησης θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό, εάν πήγαιναν στην συνάντηση όχι με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, με ταξί ή με ΙΧ αλλα με κανένα LEOPARD…..άντε και Μ-48….την ίδια δουλειά κάνει!
    Με αυτό το τελευταίο αγανακτήσατε έ ? Και δεν έχετε αγανακτήσει μέχρι τώρα ? Ας το σταματήσουμε εδώ.
    Αύριο Δευτέρα, λοιπόν, ξανασυναντιώνται όλες οι Ενώσεις κτλ, για ‘να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συναποφασίσουν ενιαίους τρόπους δράσης’’.
Ποιοι θα είναι αυτοί οι τρόποι ?
Θα κάνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας? Και που τις κάναμε μέχρι τώρα, τι έγινε ?
Θα τους απειλήσουμε ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουμε ? Σιγά το γλόμπο, είναι και πολυέλαιος ! Εμείς οι ίδιοι, σαν πρόβατα, θα τους ξαναψηφίσουμε, ‘’για να αποφύγουμε τα χειρότερα’’.
Θα κατασκηνώσουμε μπροστά στη Βουλή ? Θα πέσει το ξύλο της αρκούδας, άσε πάλι που θα μας κάνουν και συλλήψεις για καταστροφή δημόσιας περιουσίας, από το στήσιμο των σκηνών με πασαλάκια που θα τρυπήσουν την άσφαλτο ή τα μάρμαρα…
Θα στείλουμε ψηφίσματα ? Ωραία, γιατί τους τέλειωσε το χαρτί υγείας και κάνουν οικονομία.
Τι άλλο ? Πέστε μου , ΤΙ ?????
   Θα ήταν παράλειψη από μέρους μου, εάν στην κατάντια που έχουμε φτάσει, δεν εξήρα την συμβολή εμών των ιδίων, και ιδιαίτερα όλων σχεδόν όσων ‘’κατέλαβαν τα ύψιστα αξιώματα’’ ( έτσι δεν ευχόμασταν στις προαγωγές ? ) ανεμίζοντας μια πράσινη ή γαλάζια σημαία σε ένδειξη κομματικοφροσύνης.
Η ‘’καρέκλα’’ ήταν καλή, αλλά όση κόλλα και να έβαλαν, κάποτε ξεκόλλησαν. Σήμερα, ή είναι εξαφανισμένοι στα Τάρταρα της εκτιμήσεως των συναδέλφων, ή εξαργύρωσαν τα ‘’γραμμάτιά’’ τους με πρόσκαιρες λαμογοθέσεις. Κάποιους πάλι, τους περιμέναμε λέοντες και εμφανίστηκαν γατάκια του καναπέ. Χαλάλι τους.
     Η όλη υπόθεση, είναι σαν μία αρχαία ελληνική τραγωδία του Ευρυπίδη. Μόνο που τότε εμφανιζόταν πάντοτε ο ‘’από μηχανής θεός’’, ‘’περαίνων την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν’’.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

     Το βράδυ που μας πέρασε, δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από τις σκέψεις σχετικά με την οργιαστική ανάπτυξη των οικονομικών περικοπών σε όλους μας.
     Μέσα στις τόσο εποικοδομητικές σκέψεις μου, ξαφνικά μου ήρθε μια ‘’φλασιά’’. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τη χώρα να βγεί από την ατραπό, το μονόδρομο, το τέλμα, το αδιέξοδο κτλ κτλ. Γιατί δηλαδή, μόνο οι καημένες οι ‘’κυβερνήσεις’’ μας θα προσπαθούν και εμείς τα γα’ι’δούρια θα αντιδρούμε ζητώντας λεφτά ? Αφού τα λεφτά τα χρειάζονται οι τοκογλύφοι, οι ‘’εταίροι’’ μας, οι κυβερνώντες μας, πολλοί τέλος πάντων, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιλύσουμε το πρόβλημα του ‘’αεικίνητου’’, με την εφαρμογή της γνωστής ιστορίας του Ναστρεδίν Χότζα και του γα’ι’δουριού του.
     Σκέφτηκα λοιπόν ένα ΣΑΤΑΝΙΚΟ σχέδιο, το οποίο έχω την πρόθεση να το προτείνω σε κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ που δεν το σκέφτηκε ακόμα, για να το εφαρμόσει.
     Αυτή την περίοδο, βλέπουμε ότι η ‘’κυβέρνησή’’ μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απεργιών από αγνώμονες, που δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον της πατρίδας. Μια το ΜΕΤΡΟ, μια τα λιμάνια, και έρχονται και επόμενοι στη σειρά.
     Θα κατεβάσουν διακόπτες, θα κλείσουν δρόμους, θα εκβιάσουν αυτά τα  τομάρια με όποιο τρόπο μπορούν, για τα ‘’δίκια τους’’.
     Η ΄΄κυβέρνηση’’, χωρίς να το καταλάβει, ακολουθεί τον σωστό δρόμο, αλλα δεν έχει καταλάβει ούτε το ‘’πώς’’ ούτε το ‘’γιατί’’. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
     Στην απεργία, απαντά με επιστράτευση, για το κοινό συμφέρον και για να μην παραλύσει η χώρα μας.
     Βέβαια, όταν το λένε αυτό, δεν ξέρω εάν εννοούν παράλυση από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και κάτω. Μάλλον ένα από τα δύο εννοούν, γιατί το υπόλοιπο έχει ήδη παραλύσει, σε σημείο που η Κυριακή του Παραλύτου θα καθιερωθεί επίσημα πλέον σαν Εθνική Εορτή, στη θέση της 28ης Οκτωβρίου, αφού το ‘’ΟΧΙ’’ δεν μπορεί να λέγεται στους ‘’εταίρους’’ μας, δεν είναι ευγενικό…
     Εφόσον λοιπόν, το μόνο μέσο για να συνεχίσει να κινείται το τραίνο της Ελλάδας είναι η επιστράτευση, γιατί να μην το κάνουμε και σωστά ?
     Όποιος τομέας του Δημοσίου κάνει ’κίχ’’, να επιστρατεύεται αύθις και παραχρήμα, με εντελώς συνοπτικές διαδικασίες, για να μην καθυστερούμε κιόλας με βλακείες, όπως διαβουλεύσεις, διάλογοι, συναντήσεις, ανταλλαγές προτάσεων και άλλα παλιομοδίτικα, που στην ουσία δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά και καταξοδεύουν τον διοργανωτή σε αναψυκτικά και βουτήματα.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΓΝΩΣΕΩΝ.
Όταν λέμε ‘’βουτήματα’’ τι εννοούμε ?
Α. Μικρών διαστάσεων ψωμάκια, κουλουράκια κτλ που βουτάμε σε υγρό ( πχ τσά’ι’) ?
Β. Πακέτα 50ευρων και 100ευρων που ‘’βουτάμε ‘’ από κάποιο ταμείο ?
Η ανταμοιβή για τη σωστή απάντηση είναι ‘’χρυσούν ωρολόγιον μετα καδένος’’.
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
     Με μία διαφορά όμως. Όταν λέμε ‘’επιστράτευση’’, να εννοούμε ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ‘όπως όταν λέγαμε ‘’ισόβια’’ εννοούσαμε ΙΣΟΒΙΑ.
     Ακόμα δεν καταλάβατε ?
     Όταν όλος ο δημόσιος τομέας και οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ταμείο επιστρατευθεί, αυτομάτως και οι μισθοί τους πρέπει να είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, με αντιστοιχία θέσεων και βαθμών. Ο εργάτης να πάίρνει όσα ο στρατιώτης, ο τμηματάρχης όσα ο ανθυπολοχαγός, και πάει λέγοντας, μέχρι ο γενικός διευθυντής οργανισμού ή υπουργείου να παίρνει όσα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
     Φαντάζεστε πόσο όμορφα και εύκολα θα λυθούν έτσι τα προβλήματά μας ? Και αν αυτή η πανελλήνια επιστράτευση διατηρηθεί για αρκετό καιρό, δεν θα χρειαστούμε πιθανόν καινούργια μνημόνια και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Αυτό πρέπει να γίνει και να κρατήσει μέχρις ότου όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό τους. Πού θα πάει ? Θα το συνειδητοποιήσουν !
     Το λεπτό σημείο είναι μήπως ζητήσουν στρατιωτικές στολές για τη δουλειά τους. Αυτό θα είναι ένα επιπλέον έξοδο, αφού θα ανεβάσει σε υψηλό βαθμό τα έξοδα του ΥΕΘΑ. Αλλα δεν φαντάζομαι να το ζητήσουν. Και πάλι, κάποιες αιτήσεις θα μπορούν να ικανοποιηθούν σε κάποιο βαθμό. Μπορεί να τους χορηγηθεί το τζόκε’υ’. Αρκεί να μην ζητούν αρβύλες….
     Χώρια που με αυτό τον τρόπο θα λυθεί και ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
     Βέβαια, στον ‘’λόγο’’ υπάρχει και ο ΄΄αντίλογος΄΄. Απολύτως θεμιτό. Και αν, θα μου πέι κάποιος, οι επίστρατοι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ, τι γίνεται ?
     Πάλι καλό μπορεί να προκύψει και από αυτό ακόμα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε το PLAN ‘’B’’, με την βοήθεια των ‘’εταίρων’’ μας, που έχουν και πολύτιμη εμπειρία. Είναι σίγουρο, ότι θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν αφού θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στην πατρίδα τους, που για 70 χρόνια περίπου έχουν ατονήσει. Θα ζητήσουμε την επανενεργοποίηση των κατασκηνώσεων ’ΑΟΥΣΒΙΤΣ’’, ΄΄ΝΤΑΧΑΟΥ’’ κτλ και θα μεταφέρουμε εκεί τους αγνώμονες προδότες της προσπάθειας του Έθνους. Επιπρόσθετη ωφέλεια, η λύση του Δημογραφικού και η σημαντική επιτάχυνσή του, σύμφωνα πάντα με τις ευρωπα’ι’κές προδιαγραφές.
     Πολλά είπα. Κακώς το κοινοποίησα. Αν το πάρει μάτι κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ, την ‘’κάτσαμε τη βάρκα’’ !

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

    Χθές, 30 Ιανουαρίου, μπήκε στους λογαριασμούς μας η σύνταξη Φεβρουαρίου. Ήταν η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι, ή δεν ξεχείλισε ακόμα ?
   Σε σχέση με τις αποδοχές ( τρομάρα τους ) πρίν από 3 χρόνια, τώρα πλέον παίρνουμε 40% λιγώτερη σύνταξη ( οι τυχεροί ).
   Δώρα Χριστουγένων, Πάσχα και επίδομα αδείας, ΤΕΛΟΣ
   Μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, 50% μικρότερα, για ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΝ.
   Και σαν να μη φτάνουν αυτά, έρχεται και η εφορία
 
και αρπάζει για  αυξήσεις φόρων, χαράτσια, ακίνητα, αυτοκίνητα, αεικίνητα, κριθαροκίνητα, και λοιπά –κίνητα, όσα της κατέβει σύμφωνα με τις αποφάσεις των φωτισμένων οικονομικών ηγετών μας.
   ‘’Καπάκι’’, τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ αυξάνονται ανερυθρίαστα, χωρίς συστολή. Η υγειονομική περίθαλψη ΠΕΘΑΝΕ. Χρειάζεται να συνεχίσω ? Τα ζούμε όλοι μας και τα ξέρουμε καλά πλέον.
Απερίγραπτη αγανάκτηση, κατήφεια, οργή, μίσος, και όποιο  άλλο παρεμφερές αρνητικό συναίσθημα, με έχουν κυριεύσει. Μόνο εμένα ?
   Μοναδική μου επιθυμία, θα ήταν εάν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ της τωρινής και των προηγουμένων Κυβερνήσεων, με τους αντίστοιχους χρονικά βουλευτάδες, όλοι οι κωλόχοντροι αγράμματοι συνδικαλιστάδες, όλοι αυτοί οι ΄΄ευγενείς΄΄ τραπεζιταράδες και καθηγητάδες οικονομικών που δεν ξέρουν την τύφλα τους και που εμπνεύστηκαν αυτό τον ορυμαγδό, όλοι αυτοί, είχαν ένα κεφάλι και μπορούσα να το κόψω όσο πιο επώδυνα γίνεται.
   Μην μου λέτε ότι υπερβάλω, γιατί ξέρετε καλά ότι ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΛΩ.
   Όταν τα έγραφα και τα έλεγα επανειλημμένα, εδώ και τρία χρόνια, λίγοι έδιναν σημασία, κάποιοι με έλεγαν γραφικό, κανείς δεν διανοείτο ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Να που έγιναν ! Και το χειρότερο, δεν τελειώσαμε ακόμα, έχει και άλλα το πανέρι.
   Όταν έλεγα ότι από το 1974 και εδώ, ο εχθρός δεν ήταν η Τουρκία, ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλα οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ειδικότερα ο Έλληνας Αξιωματικός, οι δημοκράταροι με θεωρούσαν ‘’νοσταλγό της χούντας’’ και άλλα παρεμφερή.
   Σήμερα, όλα αυτά αποδεικνύονται περίτρανα. Ο ΄΄εχθρός’’ εξουδετερώθηκε, και ασύδοτοι πλέον, μπορούν να κάνουν ό τι τους γουστάρει. Έχει σημασία εάν μαζί με τον ‘’εχθρό’’ εξουδετερώθηκε και η ΕΛΛΑΔΑ ? Αυτά είναι λεπτομέρειες και τα γράφουν στα α@@@@@α τους.
   Αύριο, θα πάμε στην τράπεζα για ανάληψη κάποιου ποσού που χρειαζόμαστε. Μαζί, θα έχουμε το βιβλιάριο και την ταυτότητα. Σε λίγο, θα πηγαίνουμε για ανάληψη με 45ρι και μάσκα. Και αυτή, ίσως να μην χρειάζεται.
   Κάποιοι θα πούν  ’αυτά που λές είναι ποινικά κολάσιμα, προκαλείς σε εξέγερση…κτλ κτλ’’. Ας κάτσουν να εφαρμόσουν το ‘’ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ’’. Αυτό δεν κάνουν τρία χρόνια τώρα ? Τώρα θα αλλάξουν?
   Βγαίνουν στην τηλεκοίμιση, από όλες τις μεριές, και κατηγορούν οι μέν τους δε για χίλια πράγματα. Το καταλαβαίνετε ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ στις κατηγορίες τους ? Δεν έχουν όμως δίκιο στις δικαιολογίες τους, μόνο ηλίθιοι και έντονα χρωματισμένοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.
   Και όσοι αγανακτούν με την τηλεκοίμιση, αλλάζουν κανάλι και πάνε στην τηλεβλακεία  για να θαυμάσουν τους ευτράπελους που ενημερώνουν για τους χαζοχαρούμενους ( αυτή είναι η μετάφραση του ‘’σελέμπριτις’’) που μας μοστράρουν.Λές και ενδιαφέρει κανέναν άλλο εκτός από τους ‘’φελούς’’ το ‘’ποιος πηδάει ποια’’ (και κυρίως ποιόν ).
   Και με την ‘’ταμπακιέρα’’ τι γίνεται ?
   Το ψυγείο γιατί είναι άδειο?
   Το αυτοκίνητο γιατί δεν έχει βενζίνη ?
   Γιατί κρυώνουμε μέσα στο σπίτι μας ?
   Γιατί τρώμε ψωμί τριών ημερών?
   Γιατί βγαίνουμε από το σπίτι μας μια φορά στις 15 μέρες και αυτό για βόλτα ή για να πληρώσουμε λογαριασμούς?
   Γιατί ?...Γιατί ? …Γιατί ? …Γιατί ? …
   ‘Όλα αυτά τα ‘’γιατί’’ αφορούν βασικά πράγματα και όχι υπερβολές.
   Και μια και αρχίσαμε με τα ‘’ΓΙΑΤΙ’’, ας συνεχίσουμε με αυτά.
   ΓΙΑΤΙ αφήνετε, ‘’κύριοι΄΄ κυβερνώντες, τρομάρα να σας έρθει, τα οικονομικά προνόμια σε κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου ? Ξέρετε τώρα, υπάλληλοι Βουλής, Υπουργείου Οικονομικών, ΜΕΤΡΟ, Εφοριών, Δικαστικους, κτλ.
   ΓΙΑΤΙ δεν εφαρμόζετε το αυστηρό ενιαίο μισθολόγιο ? Φοβάστε τους συνδικαλισταράδες ? Γιατί δεν τους μαζεύετε ?
   ΓΙΑΤΙ δεν κλείνετε φυλακή τους κλέφτες και δεν δημεύετε τις περιουσίες που με κλοπή έφτιαξαν ? μήπως δεν τους ξέρετε ? Μήπως δεν υπάρχουν νόμοι ?
   ΓΙΑΤΙ δεν ελέγχετε αυτές τις περιβόητες ΟΦ-ΣΟΡ εταιρείες ? Δεν μπορείτε βάσει νόμων ? Φτιάξτε καινούριους νόμους.
   ΓΙΑΤΙ δεν κάνετε τα αυτονόητα ?
   ΓΙΑΤΙ δεν αφήνετε ήσυχο τον ιδιωτικό τομέα και επεμβαίνετε και εκεί με περικοπές ασυλλόγιστες ? Ελεύθερη οικονομία δεν έχουμε ?
   Δεν μπορείτε ( μάλλον ‘’δεν θέλετε’’) να απαντήσετε, ούτε και να κάνετε. Και αυτό είναι σαν να σας ζητώ να κλείσετε φυλακή τον εαυτό σας. Γίνεται ???????
   Για αυτό το λόγο, θα ήθελα να έχετε ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ, για να δώσετε την χαρά σε κάποιον να σας το κόψει με τη μία  !
   Μη μου λέτε ότι ‘’ξεφεύγω’’. Το ξέρω καλά. Βλέπετε εσείς άλλη λύση ?
   Δεν είναι η φτώχεια που και  ενοχλεί και είναι αβάσταχτη.
   Η ανισότητα, η κλεψιά και η ατιμωρησία ενοχλούν.
   Το να σου δίνουν για σύνταξη το φιλοδώρημα του υπουργού στο βεστιάριο, ενοχλεί.
   Το να σε βάζουν κάτω από το νερουλά της βουλής, ενοχλεί.
   Και εμείς τι κάνουμε ?
   Έχουμε τις ΕΑΑΣ, ΠΟΣ, ΑΚΙΣ, και λοιπά συμπαρομαρτούντα να κάνουν συγκεντρώσεις της πλάκας για διαμαρτυρία, να επιδίδουν ψηφίσματα, να δίνουν συνεντεύξεις, να διεκδικούν αναφαίρετα αφαιρεμένα δικαιώματα με κόσμιο τρόπο…Είναι αυτά αρκετά ? ΟΧΙ, και το ξέρουν.   Τι περισσότερο μπορούν να κάνουν ? Τίποτα !
   Πλησιάζει ο καιρός που κάποιοι θα ανεβούν στα βουνά, και όχι για να μαζέψουν ραδίκια. Τα χρόνια μπορεί να περνούν, αλλά όχι το ίδιο σε όλους.
   Και εσείς, τιμημένοι Στρατηγοί εν ενεργεία, νομίζετε ότι θα αργήσετε να μας κάνετε παρέα ? Τι κάνετε για αυτό ?
   Ώρα είναι να σταματήσω για σήμερα, γιατί ‘’κατέβασα’’ ένα ωραίο παλιό κινηματογραφικό έργο και θέλω να το δώ. Ποιο είναι ? Εάν το θυμάστε, είναι το ’ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΦΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ’. Κάθε συνεκδοχή, θα ήταν ατυχής…