Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

     Το βράδυ που μας πέρασε, δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από τις σκέψεις σχετικά με την οργιαστική ανάπτυξη των οικονομικών περικοπών σε όλους μας.
     Μέσα στις τόσο εποικοδομητικές σκέψεις μου, ξαφνικά μου ήρθε μια ‘’φλασιά’’. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τη χώρα να βγεί από την ατραπό, το μονόδρομο, το τέλμα, το αδιέξοδο κτλ κτλ. Γιατί δηλαδή, μόνο οι καημένες οι ‘’κυβερνήσεις’’ μας θα προσπαθούν και εμείς τα γα’ι’δούρια θα αντιδρούμε ζητώντας λεφτά ? Αφού τα λεφτά τα χρειάζονται οι τοκογλύφοι, οι ‘’εταίροι’’ μας, οι κυβερνώντες μας, πολλοί τέλος πάντων, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιλύσουμε το πρόβλημα του ‘’αεικίνητου’’, με την εφαρμογή της γνωστής ιστορίας του Ναστρεδίν Χότζα και του γα’ι’δουριού του.
     Σκέφτηκα λοιπόν ένα ΣΑΤΑΝΙΚΟ σχέδιο, το οποίο έχω την πρόθεση να το προτείνω σε κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ που δεν το σκέφτηκε ακόμα, για να το εφαρμόσει.
     Αυτή την περίοδο, βλέπουμε ότι η ‘’κυβέρνησή’’ μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απεργιών από αγνώμονες, που δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον της πατρίδας. Μια το ΜΕΤΡΟ, μια τα λιμάνια, και έρχονται και επόμενοι στη σειρά.
     Θα κατεβάσουν διακόπτες, θα κλείσουν δρόμους, θα εκβιάσουν αυτά τα  τομάρια με όποιο τρόπο μπορούν, για τα ‘’δίκια τους’’.
     Η ΄΄κυβέρνηση’’, χωρίς να το καταλάβει, ακολουθεί τον σωστό δρόμο, αλλα δεν έχει καταλάβει ούτε το ‘’πώς’’ ούτε το ‘’γιατί’’. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
     Στην απεργία, απαντά με επιστράτευση, για το κοινό συμφέρον και για να μην παραλύσει η χώρα μας.
     Βέβαια, όταν το λένε αυτό, δεν ξέρω εάν εννοούν παράλυση από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και κάτω. Μάλλον ένα από τα δύο εννοούν, γιατί το υπόλοιπο έχει ήδη παραλύσει, σε σημείο που η Κυριακή του Παραλύτου θα καθιερωθεί επίσημα πλέον σαν Εθνική Εορτή, στη θέση της 28ης Οκτωβρίου, αφού το ‘’ΟΧΙ’’ δεν μπορεί να λέγεται στους ‘’εταίρους’’ μας, δεν είναι ευγενικό…
     Εφόσον λοιπόν, το μόνο μέσο για να συνεχίσει να κινείται το τραίνο της Ελλάδας είναι η επιστράτευση, γιατί να μην το κάνουμε και σωστά ?
     Όποιος τομέας του Δημοσίου κάνει ’κίχ’’, να επιστρατεύεται αύθις και παραχρήμα, με εντελώς συνοπτικές διαδικασίες, για να μην καθυστερούμε κιόλας με βλακείες, όπως διαβουλεύσεις, διάλογοι, συναντήσεις, ανταλλαγές προτάσεων και άλλα παλιομοδίτικα, που στην ουσία δεν φέρνουν αποτέλεσμα αλλά και καταξοδεύουν τον διοργανωτή σε αναψυκτικά και βουτήματα.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΓΝΩΣΕΩΝ.
Όταν λέμε ‘’βουτήματα’’ τι εννοούμε ?
Α. Μικρών διαστάσεων ψωμάκια, κουλουράκια κτλ που βουτάμε σε υγρό ( πχ τσά’ι’) ?
Β. Πακέτα 50ευρων και 100ευρων που ‘’βουτάμε ‘’ από κάποιο ταμείο ?
Η ανταμοιβή για τη σωστή απάντηση είναι ‘’χρυσούν ωρολόγιον μετα καδένος’’.
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
     Με μία διαφορά όμως. Όταν λέμε ‘’επιστράτευση’’, να εννοούμε ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ‘όπως όταν λέγαμε ‘’ισόβια’’ εννοούσαμε ΙΣΟΒΙΑ.
     Ακόμα δεν καταλάβατε ?
     Όταν όλος ο δημόσιος τομέας και οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ταμείο επιστρατευθεί, αυτομάτως και οι μισθοί τους πρέπει να είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, με αντιστοιχία θέσεων και βαθμών. Ο εργάτης να πάίρνει όσα ο στρατιώτης, ο τμηματάρχης όσα ο ανθυπολοχαγός, και πάει λέγοντας, μέχρι ο γενικός διευθυντής οργανισμού ή υπουργείου να παίρνει όσα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
     Φαντάζεστε πόσο όμορφα και εύκολα θα λυθούν έτσι τα προβλήματά μας ? Και αν αυτή η πανελλήνια επιστράτευση διατηρηθεί για αρκετό καιρό, δεν θα χρειαστούμε πιθανόν καινούργια μνημόνια και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Αυτό πρέπει να γίνει και να κρατήσει μέχρις ότου όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό τους. Πού θα πάει ? Θα το συνειδητοποιήσουν !
     Το λεπτό σημείο είναι μήπως ζητήσουν στρατιωτικές στολές για τη δουλειά τους. Αυτό θα είναι ένα επιπλέον έξοδο, αφού θα ανεβάσει σε υψηλό βαθμό τα έξοδα του ΥΕΘΑ. Αλλα δεν φαντάζομαι να το ζητήσουν. Και πάλι, κάποιες αιτήσεις θα μπορούν να ικανοποιηθούν σε κάποιο βαθμό. Μπορεί να τους χορηγηθεί το τζόκε’υ’. Αρκεί να μην ζητούν αρβύλες….
     Χώρια που με αυτό τον τρόπο θα λυθεί και ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
     Βέβαια, στον ‘’λόγο’’ υπάρχει και ο ΄΄αντίλογος΄΄. Απολύτως θεμιτό. Και αν, θα μου πέι κάποιος, οι επίστρατοι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ, τι γίνεται ?
     Πάλι καλό μπορεί να προκύψει και από αυτό ακόμα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε το PLAN ‘’B’’, με την βοήθεια των ‘’εταίρων’’ μας, που έχουν και πολύτιμη εμπειρία. Είναι σίγουρο, ότι θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν αφού θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στην πατρίδα τους, που για 70 χρόνια περίπου έχουν ατονήσει. Θα ζητήσουμε την επανενεργοποίηση των κατασκηνώσεων ’ΑΟΥΣΒΙΤΣ’’, ΄΄ΝΤΑΧΑΟΥ’’ κτλ και θα μεταφέρουμε εκεί τους αγνώμονες προδότες της προσπάθειας του Έθνους. Επιπρόσθετη ωφέλεια, η λύση του Δημογραφικού και η σημαντική επιτάχυνσή του, σύμφωνα πάντα με τις ευρωπα’ι’κές προδιαγραφές.
     Πολλά είπα. Κακώς το κοινοποίησα. Αν το πάρει μάτι κανένα ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ, την ‘’κάτσαμε τη βάρκα’’ !