Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


   Φτάσαμε και στις γιορτές φέτος….
   Φτάσαμε, όπως κάθε χρόνο. Μόνο που κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια, νοσταλγούμε τις προηγούμενες γιορτές.
   Τις νοσταλγούμε, για πολλούς λόγους. Γιατί ήμασταν μικρότεροι, γιατί μπορούσαμε να πάμε μια εκδρομή, γιατί μπορούσαμε να κάνουμε ένα δώρο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, εκτός από την αγάπη μας, γιατί…γιατί…γιατί…
   Φέτος, έρχονται τα Χριστούγεννα, και θα ανταλλάξουμε ευχές. Και ίσως και δώρα, όχι πια αυτά που συνηθίσαμε και μπορούσαμε πριν από τρία χρόνια, αλλά αυτά που μπορούμε πλέον.
    Όταν ήμασταν μικροί, το βράδυ στις προσευχές μας, ζητούσαμε από τον Αγιο Βασίλη να μας φέρει κάποια δώρα, που τα θέλαμε πολύ. Μερικοί, του γράφαμε και γράμματα, που οι γονείς μας υποτίθεται ότι τα έστελναν. Και πόση χαρά είχαμε, όταν ανοίγαμε τα δώρα, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο και βλέπαμε ότι οι επιθυμίες μας έχουν ικανοποιηθεί…..
   Τώρα που είμαστε σε αποκρουστικά ανεπιθύμητο αναγκαστικό μονόδρομο που οδηγεί σε αδιέξοδο, ένα μας μένει. Να ξαναγίνουμε παιδιά, αν μπορούμε, και να ζητήσουμε στις προσευχές μας τα δώρα μας. Από τον Άγιο Βασίλη, και όχι από τον Σάντα Κλάους ή όπως και αν  τον λένε οι ‘’εταίροι’’ μας. Ας γράψουμε και κανένα γράμμα, ποιος ξέρει, ίσως φτάσει στα χέρια του.
   Το γράμμα μου το έγραψα. Ήταν τόσα πολλά αυτά που ήθελα να ζητήσω, που τελικά μου βγήκε βιβλίο ολόκληρο. Το έγραψα από την αρχή μέχρι το τέλος , με κίνδυνο να  τον κουράσω.
    Τι του ζήτησα ? Μεταξύ μας, (γιατί δεν κάνει να τα λέμε εάν θέλουμε να έρθουν,) του ζήτησα, όχι για εμένα αλλά για όλους μας, την ’επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος’’ στους πολιτικούς μας που ψηφίζουμε μη έχοντας εναλλακτική λύση, για να συνειδητοποιήσουν επιτέλους την πραγματικότητα  και την κατάσταση στην οποία μας έφεραν, να ξυπνήσει επιτέλους μέσα τους ο ΕΛΛΗΝΑΣ , εάν υπάρχει, και όχι ο λογιστής και οικονομολόγος της συμφοράς, για να δούμε μια άσπρη μέρα, χωρίς να περιμένουμε να χιονίσει.
   Πόσο πιθανό είναι αυτό ? Ο χρόνος θα δείξει. Ας ελπίσουμε ότι ‘’ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ’’, όπως το ομώνυμο βιβλίο του SERGIO PITIGRILLI. Όμως,αυτά γίνονται μόνο στα βιβλία…
   Ας μην περιμένουμε την λύτρωση από τους τρείς Μάγους ( ΜΕΡΚΕΛ, ΠΟΥΤΙΝ, ΟΜΠΑΜΑ).Αυτοί θα έρθουν, αλλά χωρίς τα δώρα που θέλουμε. Θα φέρουν δικά τους… Το μάθαμε το ‘’΄ποίημα’’ πλέον, ΦΟΒΕΙΣΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ. Τότε, εμείς ήμασταν οι Δαναοί. Τώρα, γίναμε Τρώες…
   Και επειδή Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, (αυτό το μάθαμε στην πράξη),
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,
φίλοι μου, και
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
   Ανδρέας