Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

     Προχτές το βράδυ, είπα να πάω σε ένα φίλο μου στην Καλαμαριά, που είχαμε αρκετό καιρό να τα πούμε. Στο σπίτι του, έχω πάει αναρίθμητες φορές.
     Έφτασα λοιπόν, και έψαχνα μέρος για να παρκάρω. Θέσεις υπήρχαν, αλλα σε όλες είχε πινακίδα ’ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΑΔΕΙΑ ΥΠ ΑΡΙΘ @@@@@@ ‘’
     Για άλλη μία φορά αγανάκτησα. Και να σας εξηγήσω το γιατί.
     Οι δρόμοι εκει γύρω, είχαν όλοι πολυκατοικίες, χωρίς μαγαζιά. Σε όλες τις πολυκατοικίες λοιπόν, είχαν τσιμεντάρει το πεζούλι του πεζοδρομίου, και έβαλαν μια από τις παρακάτω πινακίδες που οι ίδιοι κατασκεύασαν. Στο ισόγειο, είχαν πιλοτή ( ή ‘’πυλωτή’’ δεν ξέρω ) για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Εκ πρώτης όψεως, και για τους αδαείς, όλα καλά. Υπάρχει σχετικός νόμος, υπήρχαν γραμμένοι οι αριθμοί αποφάσεων στις πινακίδες, ‘’και τα σκυλιά δεμένα’’. Άντε λοιπόν εσύ να βρείς χώρο να παρκάρεις…
     Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι…
     Υπάρχει Νόμος πράγματι, που αναφέρει ότι σε περίπτωση που πολυκατοικία ή μονοκατοικία έχει πάρκιγκ ή πιλοτή για αυτοκίνητα, επιτρέπεται ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ πρόσβαση ανά πολυκατοικία, και αυτό μετά από την σχετική άδεια.
     Επειδή λοιπόν, οι αρχοντόβλαχοι ήθελαν το ‘’ανάκτορό’’ τους να είναι περίοπτο και ανενόχλητο από οποιονδήποτε παρείσακτο που θα παρκάριζε μπροστά του ( και γύρω – γύρω στις γωνιακές ), τσιμεντάρισαν τα ρείθρα ΟΛΟΥ του πεζοδρομίου, ΑΝΤΙ  ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, κοτσάρισαν και τη σχετική πινακίδα και το παίζουν ‘’άρχοντες’’. Σε τελική ανάλυση, μόνο όπου υπάρχουν κάδοι απορριμάτων δεν υπάρχει τσιμέντο. Άσε που ο καθένας θέλει να μεταφέρει τον κάδο απορριμάτων στον διπλανό, για να μην του χαλάσει τη μόστρα του ανακτόρου.
     Ένας λοιπόν από αυτούς τους αρχοντόβλαχους όταν παρκάρισα το αυτοκίνητό μου σε μέρος που οπωσδήποτε δεν ενοχλούσε , τόλμησε να μου κάνει παρατήρηση ότι ‘’δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα’’ και να με απειλήσει ότι θα φωνάξει την Αστυνομία. Αυτό και τον προέτρεψα να κάνει, επειδή γνωρίζω τα ισχύοντα, αλλά και το ότι οι αναγραφόμενες αποφάσεις του Νόμου στις πινακίδες τους είναι οι περισσότερες ανύπαρκτες. Πρέπει να πληρώσουν για να εκδοθούν, και αν τις πάρουν θα είναι για ό τι προβλέπεται.
     Όταν ο αρχοντόβλαχος κατάλαβε με το στοιχειώδες μυαλό που μπορεί να διέθετε, ότι μπορούσε να μπλέξει ο ίδιος, ‘’τα μάζεψε’’ και ‘’ανέκρουσε πρύμνα’’. Το πόσα θα μου είπε από μέσα του, μόνο ο Θεός γνωρίζει.
     Όλοι αυτοί οι αρχοντόβλαχοι δεν μαλώνουν μεταξύ τους στην ίδια γειτονιά, αν έχουν ελάχιστη νοημοσύνη, γιατί όλοι είναι παραβάτες των νόμων, που μερικές φορές είναι ηλίθιοι. Για παράδειγμα, για βγείτε στο μπαλκόνι σας και παρατηρήστε γύρω. Πόσες παράνομες κεραμοσκεπές υπάρχουν ? Πόσες επεκτάσεις χώρων ? Πόσες εξωτερικές μονάδες αιρ κοντίσιον ? ( ναι, είναι παράνομο ) Πόσα άλλα ? Υπάρχει η βεβαιότητα, ότι ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ. Και έτσι είναι.
     Και καλά, θα μου πείτε, γιατί μας τα γράφεις τώρα αυτά, έχουμε σοβαρότερα θέματα ( μισθοί, συντάξεις, τρό’ι’κα κτλ ) να σκεφτούμε, με αυτά θα ασχοληθούμε ?
     Ναι φίλοι μου, ΚΑΙ με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, με τους αρχοντόβλαχους να είναι ασύδοτοι, εκμεταλλευόμενοι την παντελή ανυπαρξία ελέγχου. Πρέπει να γίνει επώνυμη, συγκεκριμένη καταγγελία, για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο…
     Και βέβαια, αυτές οι περιπτώσεις είναι ένα μικρό δείγμα της ασυδοσίας που έχει κυριαρχήσει στην πατρίδα μας, αφού ο κάθε αρχοντόβλαχος κάνει αυτό που τον συμφέρει, ‘’γράφοντας’’ στα παλαιότερα των υποδημάτων του ( ή και κάπου αλλού ) τους υπολοίπους. Ας μην απορούμε λοιπόν για το πώς φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση. Όλοι μας έχουμε το μερίδιό μας, μεγάλο ή μικρό.